Blogarchívum

2010. március 25., csütörtök

Műsorajánló és hírek

Péntek 13:00-14:00

Zöldgömb

>> Élő adás

Környezetünk színe és visszája

Ki egyengette a csempészhálózat útját? – „Magyar kormánytag veje”

Belső vizsgálatot indítottak a vám- és pénzügyőrségnél, hogy kiderítsék, érintett-e valaki a szervezeten belül a Romániában kipattant nemzetközi parfüm- és cigarettacsempészet ügyében – tájékoztatott csütörtökön a VPOP kommunikációs osztálya. Mivel a vizsgálat folyamatban van, ennél többet egyelőre nem közölnek. Korábban az Erdélyi Krónika című lap számolt be internetes oldalán arról, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is „egyengette” a csempészáru útját – legalábbis ezt állította a csempészhálózat török származású vezetője.

Tarlós: Csődközeli helyzetben van Budapest

Jelenleg csődközelben van a főváros – jelentette ki Tarlós István egy erzsébetvárosi lakossági fórumon.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője hangsúlyozta: a szocialisták és a szabad demokraták 15 évnyi közös fővárosi vezetés után hihetetlen rossz gazdasági helyzetet hagynak maguk után. Csak a BKV külső és belső adóssága több száz milliárd forint - közölte.

Az MSZP volt főpolgármester-helyettesének, Horváth Csabának kijelentésére reagálva, miszerint a közlekedési vállalat korrupciós ügyei miatt a Fidesz is felelős, mert megszavazták Antal Attila vezérigazgató kinevezését, Tarlós István elmondta: egyetlen érvük volt Antal Attila mellett, mégpedig az, hogy legyen vezetője a BKV-nak. Hozzátette: a szocialisták pedig azt ígérték, hogy Antal Attila el fogja tüntetni a BKV óriási deficitjeit.

(hírTV)

Se pénz se Föld – kisemmizve állnak a 47-es menti gazdák

Sem pénzük, sem földjük nincs azoknak a tulajdonosoknak, akik eladták a 47-es főút melletti földjüket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek.

Az adásvételi szerződésben a vevő 60 napos fizetési határidőt vállalt. Az állami cég azonban most arra hivatkozik, hogy az uniós támogatások csúszása miatt jelenleg nem tud fizetni a kisajátított földek után. Az eladók átverve érzik magukat, és ügyvédhez fordultak.


Olvassa tovább a hírTV összeállítását!


MAGYAROK – Csütörtök 22.05-22.55 Ismétlés

Az anyanyelv, a dalok, a viselet és persze a táncaink is segítenek megfogalmazni, megtartani és kifejezni mindazt, amik vagyunk. András Mihály 20 esztendővel ezelőtt valójában autót vásárolni indult Székelyföldről Bécsbe, csak hát útközben betévedt a táncművészeti főiskola felvételiére.


Orbán: Ízig-vérig európai gazdaságpolitikára készülünk (+videó)

Az Európai Unió 10 éves prioritásai – a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés – megegyeznek a Fidesz–KDNP gazdaságpolitikai céljaival – mondta Orbán Viktor Brüsszelben a néppárti vezetők csúcstalálkozóján.

Csepeli robbanás: kihúzták a holttestet

A tűzoltók kihúzták a Mol csepeli üzemanyag-tároló tartályában ragadt férfi holttestét csütörtök délután. Korábban azért nem fértek hozzá, mert a szerkezet annyira megrongálódott a tűzben, hogy életveszélyes lett volna bemenniük a holttestért. A tartályt éppen tisztították, amikor a szerencsétlenség történt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a robbanást, majd később a tüzet.

Chicagóban kezdődik a magyar holokauszt-túlélők pere a MÁV ellen

Április 22-re tűzte ki a meghallgatást egy chicagói bíróság abban a kártérítési perben, amelyet a holokauszt magyar túlélői illetve magyar áldozatainak leszármazottai indítottak még február 9-én a magyar vasúttársaság ellen – tájékoztatott csütörtökön a MÁV.

Megnyitották a Rákosi-bunkert – az éj leple alatt

Egy éjszakára megnyitották Budapest legbiztonságosabb helyét szerdáról csütörtökre virradóra. Az ötvenes években épült Rákosi-bunker 50 méter mélyen van a föld alatt, még egy atomtámadás elől is megóvna több mint 2000 embert.

Okmányirodai csalás: ketten kerülhetnek előzetesbe

Két ember előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség csütörtökön a veszprémi okmányirodai vesztegetési ügyben. Egyikük a hivatal dolgozója, a másik pedig egy vállalkozó. Szerdán egyébként összesen 12 embert állítottak elő a rendőrök, köztük van az okmányiroda vezetője és nyolc ügyintéző is.

4 megjegyzés :

  1. Néha az a benyomásom, hogy hivatástudatból hülyék némelyek.
    Mit tehet arról a mai MÁV, hogy a német hadsereg mit szállított és hová?
    Rajtuk keressék, vagy ott, ahová vitték.

    VálaszTörlés
  2. Látod, ez az egyetlen dolog ami nem érdekli őket az egész dologból...:D

    VálaszTörlés