Blogarchívum

2010. március 25., csütörtök

"Gyümölcsoltó Boldogasszony" napján,

2010. március 25-én
      A tavasz kezdete, fák, virágok, rügyek éledése, Gyümölcsoltó Boldogasszony a fogantatás, megtestesülés napján köszöntjük a Nőket. Ekkor kezdik oltani a gyümölcsfákat. A hosszú sötét téli napok után megkezdődnek a tavaszi munkák, mely az év folyamán aztán meghozzák a jó munka gyümölcsét.
      Daczó Árpád (Lukács Atya) erdélyi Ferences szerzetes "Csiksomlyó titka Mária-tisztelet a néphagyományban" című könyvében olvashatók az alábbi sorok:
      "Égi Édesanya! Minden bűnünk és hűtlenségünk ellenére Mária népe vagyunk ma is! Mert Ö a Babba Mária betartja a szavát, amivel elfogadta Szent István felajánlását, mikor is Mária oltalmába ajánlotta Magyarországot. Szent István tulajdonképpen csak megújította azt a valóságot, amivel már évszázadokkal talán évezredekkel azelőtt, ki tudja hányszor és hány törzsfőnök, nagyfejedelem vagy éppen király tette oda népét Boldogasszonya anyai ölének oltalmazó biztonságába! Kutatásaim során - írja Lukács atya -, érdekesek voltak a nőkkel való ismeretségeim. Mindig azokat sodorta elém a Szűz Anya, akikben különösképpen is virágzott az igazi nőiesség és a Máriás lelkület. A magyar nő mindig a Boldogasszonyban látta nőiességének örök példaképét, és ezért tisztelte is őt a magyar férfi mindig úgy, mint a Boldogasszonynak részére küldött földi mását. Európa népeinél pedig szinte közmondásszerű lett a "lovagias magyar nép" elnevezé s. A lovagoknak éppen az volt egyik vállalt főtulajdonságuk a: Nőtisztelet. A férfi az erő, a nő a szív. És ezen az egységen a Boldogasszony Őrködik."
      E morális válságban kérjük nap mint nap Boldogasszony Anyánk oltalmát Hazánkra, hogy mielőbb győzedelmeskedjék Hazánkban már végre a sok hazugság helyett az igazság, az emberek szabadsága a Szent Korona Alkotmánya értékrendjében.

Köszöntjük a NŐKET Gyümölcsoltó Boldogasszony napján,
március 25-én Magyarországon, Európában és az egész Világon egyaránt.

Kelt: Budapesten, 2010. Kikelet havában /március 25-én/
Perjés Andrea


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

5 megjegyzés :