Blogarchívum

2010. március 24., szerda

Elindult az MME legújabb lakossági madár adatbázisa!

www.fecskefigyelo.mme.hu -

2010. március 15.


Az utóbbi tíz évben drámai állománycsökkenést elszenvedő hazai fecskeállományok védelméhez nemcsak fecskevédelmi eszközök alkalmazására van szükség, de minél pontosabb információkkal kell rendelkeznünk az egyes fajok számának alakulásáról.

 

Amint arról beszámoltunk, a legfrissebb adatok szerint a hazai fecskeállományok jelentős állománycsökkenést szenvedtek el az elmúlt tíz évben (részletesen >>). Ezért az MME - folytatva a megkezdett munkát - elindította újabb, immáron negyedik nyílt, online madármonitorozó lakossági adatbázisát - a fecskefigyelő oldalt.  A már eddig is működő hasonló felületek sikeresek voltak (a fehér gólya oldalra a több száz adatközlő eddig több mint 85.000 adatot és fotót töltött fel):

 Látogassa meg Ön is a lakossági fecske oldalt, és megfigyeléseinek
feltöltésével segítse a hazai állományok védelméhez elengedhetetlen
állományfelmérést és nyomon követést.
http://twitter.com/Fecskefigyelo/statuses/10976644596

Lovardák, borászatok, látogatóközpontok figyelmébe ajánljuk: a fecskevédelem turizmusfejlesztési lehetőségeket is nyújt!



Az MME a mindennapi munkájában folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy a madárvédelemnek nem csak természetvédelmi vonatkozásai vannak, legalább ilyen fontosak a kiaknázható ...

Tovább »


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése