Blogarchívum

2010. március 8., hétfő

Egyre jobban útálom a kampányokat

2010. március
Ezt a hírlevelet kénytelen voltam teljes egészében betenni, mert több aspektusból is látható, mi van velünk, a társadalmunkkal?! Érdekes volna négy év múltán elővenni - ki tudja? - Lehet, akkor már erre az időszakra is nosztalgiával gondolunk majd?
Én csak azt tudom, hogy tényleg egyre mocskosabb, és én egyre távolodom...

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Gyurcsány Dobrev olajfestményes kép Indonéziában

Sziasztok adófizetők!

... Kínával kapcsolatban az a lényeg, hogy Gyurcsány tavaly decemberben a számos díszvendég egyikeként részt vett a Shenzhen városában megrendezett China Hi-Tech Fair (CHTF) című kiállításon. A lényeg itt is a vagyonkimentés volt. De egyelőre mazsolázzatok el ezen a kis szösszeneten!

Indonéziai emberünk

Gyurcsány Ferenc nem egy személy, hanem egy entitás része, ennek megfelelően is működik.
Gyurcsány Ferenc természetesen számol azzal, hogy a magyarországi működése nem tarthat örökké. Tisztában van azzal, hogyha politikai hatalmát elveszíti, akkor a vagyonát is elkobozhatják, nehéz idők várhatnak rá. Ezért vagyonát több Európától távoli helyre menekíti. Ezek közül az egyik legjelentősebb Indonézia. Indonéziában a mögötte álló Apró-Dobrev család régi szocialista kapcsolatai vannak a segítségére.
Magyarország Indonézia legnagyobb befektetői között van nyilvántartva, megelőzve például számos nagyobb európai államot. Valójában nem Magyarország fektet Indonéziába, csak Gyurcsány Ferenc és a mögötte álló későszocialista, családi alapú hatalom. Indonéziában a régi szocialista vezetőknek kijáró olajfestményes fogadtatásban részesül. De nem Gyurcsány Ferencet üdvözli a szöveg, hanem feleségét Dobrev Klárát, rámutatva az ügy valódi gyökereire /hiszen itt a Dobrev-családot ismerik igazán/.


Az üzlet évek óta épül Indonéziában, folyik a vagyonmenekítés. Egy olyan államban, ahonnan semmilyen magyar kormány nem hozhatja azt majd vissza. Ahol mindig lesznek régi jóbarátok.

A befektetés nem meglepő módon az energetikai szektorban történik Indonéziában.

A Garvox Enterprises offshore megvásárol Dél-Sumatran egy szénbánya vidéket Banyuasin térségében 6 milliárd tonna szénkészlettel, a szenet vasúton, közúton eljuttatják az erőműbe, ahol áramot állítanak elő (4 ezer Mwatt), amit eladnak Indonéziának, a maradék szenet Bagan Siapi-Api-i kikötőig juttatják és eladják a szabadpiacon
Indonéziának és környékének.

Az üzlet élvezi a Dél-Sumatrai katonai kormányzó támogatását is. A befektetés nagysága 2006-ban 300 Millio Euro, melyet újabb kihelyezések követnek. Az indonéz vezetőknek javasolt teljes tervezett befektetési érték 4 Milliard Dollar. A kihelyezett összeg 1 Milliard Dollar.


A Garvox céget hivatalosan Kern József vállalja fel, aki egykori tulajdonosa a boldogtalan Hospinvest-csoportnak, mely kórházprivatizációval foglakozik. Számos magyar egészségügyi vállalkozás jelenlegi tulajdonosa (Diagon-csoport). Időnként keményen lép fel üzleti ellenfeleivel szemben.

http://hvg.hu/itthon/20080612_diagnosztika_diachem_kekessy_ipari_kem.aspx

Ám a 300 Millio Euroval azonban Kern József sosem rendelkezett.

Az egészségügyi privatizáció és a magán biztosítók létrehozása ezért lett volna fontos. Így óriási állami jövedelmeket lehetett volna törvényesen külföldre helyezni. Ezért nem engedett Gyurcsány Ferenc és ezért kellett elszenvednie az MSZP-nek egy népszavazási vereséget.

Többek között egy megjegyzés: Te láttál erről a magyar hírportálokon, újságokban, tévében bármiféle információt? Mert Indonéziában újságok írtak Dobrevék magánbefektetéseiről!!!!!!!

(olvasónktól)


"Mennyit kaptál ezért a cikkért?" - Lenhardt Balázs válasza Bayer Zsoltnak
2010-03-06. 18:16 Kuruc.info

Kedves Zsoca!

Mindig szomorú látni, ha egy tehetséges ember jellemtelen. Mert a tehetségedhez kétség sem fér, elég csak a fantasztikus filmsorozatodra utalni a Kárpát-medencéről, 1100 év Európa közepén címmel, vagy számos emlékezetes publicisztikádra. Sajnálatos viszont, hogy gerinc nem jutott neked, mert harcolhatnánk vállt vállnak vetne a szebb magyar jövendőért, ahogyan a Jobbik harcol minden nap az ellenséges sajtó uszítása közben. A csahos kutyák között most már ott acsarog egy jobb sorsa érdemes zsurnaliszta is.

Mondd, Zsocám, hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától? Akit jó tíz éve még nagyon nem szerettél (amikor elkezdtek feltűnni embereivel a Fidesz környékén), és ezt "bátran" meg is írtad a neked kenyeret adó Népszabadságnak, amelynek fejléce büszkén hirdette még akkor, amikor nekik dolgoztál, hogy szocialista napilap. Persze dolgoztál te a 168 órának is, a lényeg, hogy valaki megfizesse szolgálataidat. Valamiből élni kell...

Nem csupán eladod pár ezüstért a tehetségedet, de férfihoz méltatlan módon gyáva is vagy. És itt nem csupán legutóbbi, izzadtságszagú mocskolódásodra gondolok. Valószínűleg a fideszes haverok már hetek óta noszogattak: "csapj oda, Zsoca, csapj oda a Jobbiknak! Nagyon jönnek fel ránk, szükség van már egy kis "polgári" gyűlöletkampányra, mert a végén még nem lesz egyedül kétharmadunk!"

Te mindig is kapható voltál az ilyen cikkekre, és megrendelésre legyártottad az éppen aktuális narancsos cikket, ahogyan korábban a Demokratánál is. Kicsit szégyellted ugyan, de a lelkiismeret-furdalást hamar elfeledtette veled a kassza csörgése és Kövér Laca hátba veregetése.

Az egész Magyar Hírlapban közölt nyílt leveled csúsztatásokból állt össze. Senki nem mondta ugyanis, hogy a 20 évért mindenkinek ugyanaz a felelőssége, de mindenkinek van felelőssége, aki részese volt ennek az időszaknak, akkor is, ha ellenzékként asszisztált az ország szétlopásához, tönkretételéhez. Mert kivonulni kevés, tetszettek volna megbuktatni Gyurcsányt, vagy visszaadni a mandátumot, ha nem tudnak semmit tenni. De minimum fellépni a dokumentált választási csalások ellen, miközben a saját belügyminiszterük (2002-ben Pintér Sándor) van hivatalban!
A Jobbik csupán a törvénytelenségek és lopások teljes körét szeretné feltárni, akkor is, ha a narancsosok voltak érintve a panamákban, akkor is, ha szekfűsök, akkor is, ha ibolyások.

Ugyanígy csúsztatás volt az is, hogy Orbán nem szállt páncélautóba 2006. október 23-án, mert a lényeg abszolút nem ez, hanem hogy habozás nélkül cserbenhagyta híveit, és elmenekült a helyszínről, amikor megkezdődött a rendőrterror. Hogy nem páncélautó volt, csak egy Audi A8-as, az körülbelül annyira lényeges, mint Grün Izidor bátorsága a viccben: Betörnek Grünékhez, akit a nappali közepén egy körberajzolt pontra állítanak, azzal hogy halál fia, ha abból kilép. Közben feldúlják a házát, asszonyát és leányait a szeme előtt becstelenítik meg. Amikor távoznak a banditák, az összetört asszony zokogva pofozza urát: - Te gyáva alak, végig tudtad nézni mit művelnek velünk ezek? Mire Grün: - Én, gyáva? Hát nem láttad, hogy fél lábbal végig a körön kívül álltam?!

De amit nem felejt senki veled kapcsolatban, kedves Zsoca - aki ott volt vagy hallotta -, az néhány évvel ezelőtt történt. Egészen pontosan 2002. december 1-jén, amikor a D-209-es személyében olyan miniszterelnöke lehetett Magyarországnak, aki Erdély elszakításának és Oláhországhoz való csatlakozásának számunkra gyötrelmes román diadalünnepét Budapesten együtt ünnepelte a bocskoros rablók miniszterelnökével, Adrian Nastaséval - többek között a degenerált Habsburg Gyurika és számos balliberális pojáca társaságában, akikhez - mint utána panaszolta - az atlantista Németh Zsolt csak azért nem csatlakozott, mert nem hívták meg. A maroknyi egészséges magyar - mint jobbágyok a grófi szérűn - ott gyülekezett az utcán, a szálloda előtt, kiemelt rendőri készültséggel körülvéve. Ott voltál te is, nagyon helyesen - és buzdítottad a mieinket. Amikor a rendőrsorfal felsorakozott előttünk, hogy elhallgattasson és elzavarjon minket, akkor szóltál a melletted állóknak, hogy ki kell tartani akkor is, ha megindulnak a robotzsoldosok, és senki nem engedheti el a másik kezét. Két perc múlva megindultak a rendőrök, és a srác, aki melletted állt, és azóta is velünk van, és a nemzeti ügyet képviseli, meglepődve nézett körbe, hogy az ő kezét szorító Bayer Zsolt egy szempillantás alatt kámforrá vált. Pedig akkor még nem használtak könnygázt, vagy fejre célzott gumilövedéket.

Zsolti, aki a harc közben elhagyja a csatateret, az áruló, és minden hadsereg habozás nélkül hadbíróság elé állítja! A gyávaság olyan bélyeg, amit férfiember csak tettekkel tud lemosni magáról. S nem megrendelésre írt rágalmakkal...
De ha már tüntetés, biztos emlékszel rá, hogy pár éve kitiltottak Romániából téged. Bíró Péter, aki nem érdekből, hanem meggyőződésből magyar, az irántad érzett szolidaritásból és őszinte felháborodástól vezetve tüntetést szervezett saját neve alatt és saját költségére, melletted! Ezt nem hogy nem köszönted meg neki, hanem a Fidesz-vezetéssel hatalmas nyomás alá helyeztétek, hogy mondja le, mert szerintetek ártana a pártnak. Mivel erre nem volt hajlandó, te önhatalmúlag bejelentetted a Hír Tv-ben, hogy elmarad a tüntetés. Azóta, ha meglátod otthon, Solymáron Pétert, akkor átmész az utca másik oldalára. S még neked van képed bármilyen baráti viszonyt bárkin számon kérni!?
Hanyatló újságírói pályafutásod mélypontja volt két hete, hogy a saját műsorodban az Echo TV-n lehetőséget adtál a pátyi ingatlanpanama mögött álló "beruházóknak", hogy kifejtsék érveiket, miért akarnak beépíteni egy újabb jelentős zöldterületet a Zsámbéki-medencében, és honnan telepítenének oda 5-6000 embert, akik meg tudják fizetni a tervezett 1 milliós négyzetméterenkénti árat. Az idegennyelvű középiskola terve már készen áll, és kedélyesen csevegtetek róla a műsorban. Miközben tisztában kellett legyél, hogy az ügylet mögött a Grupo Milton és rovott múltú tulajdonosa, Kovács Bence János áll, akinek viselt dolgaival van ma tele a sajtó. Nagyon jól tudod, hogy nem fognak 5 milliárd forintért közérdekű beruházásokat végezni, hanem az ingatlanspekuláció legprimitívebb fajtájában utaznak: fillérekért felvásárolják a szántókat, hogy átminősítve építési telkekként tudják értékesíteni az eredeti vételár sokszorosáért. Nem az első ilyen eset, mert olyan politikai elitünk van, amely pár forintért szívesen eladja a magyar földet. Zsolti, állítólag te 5 millió forintot kaptál ettől a cégtől a mongóliai utadhoz. Megérte? Vagy az Arago Zrt-től (Leisztinger-érdekeltség) kapott pénz?

Azt is mondják a jól értesültek, hogy Széles zsoldjába állandó kaszinó-adósságaid miatt szegődtél, amiket ő fizet ki. Ettől még nem kellett volna olyan mélyre süllyedned, amely az alapvető újságíró etikával van ellentétben! Mert megpróbálni összemosni az ún. cigánygyilkosságokat a Kuruc.infón keresztül a Jobbikkal, olyan aljas és átlátszó dolog, amire eddig csak Kolompár Orbán, Horváth Aladár és Iványi Gábor vállalkozott. (Tudod, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze, Orbán Viktor első két gyermekének, Ráchelnek és Sárának a "keresztelője", aki ezek szerint az Orbán család bizalmasa.) Miközben minden újságot olvasó ember tisztában kell legyen avval, hogy ez az ügy olyan titkosszolgálati provokáció volt, amellyel polgárháborút akartak kirobbantani azok, akiknek semmi nem drága hatalmuk megőrzése és az ország destabilizálása érdekében. Katonai hírszerző és izraeli kibucban kiképzett zenész volt a rettegett bandában, amelynek további megfigyelését akkortól tiltotta meg szigorúan az NBH, amikor a regionális szervezet jelentette, hogy fegyverbeszerzésre készülnek. S megpróbálod a Kurucra meg ránk kenni ártatlanok vérét? Ez jobb korokban vért kívánna...

S tudod, a leginkább sajnállak. Mert te is tudod, hogy igazunk van, és a jó irányt képviseljük, amit szíved szerint te is tennél, ha nem lennétek a Likud testvérpártja, és az Európai Néppárt zászlóvivői. Így marad neked a zsideszezés kikérése, és Csintalan "apó" sajnáltatása, aki '94-ben az MSZP győzelmekor még büszkén hányta a cigánykereket, de azóta ugye már a Hír TV résztulajdonosaként hirdeti a polgári "éthoszt" a stúdióból, aki, ha éppen nem alszik, akkor minősíthetetlen hangon szidalmazza a telefonálókat, ha Izraelről szót merészelnek ejteni.

Te narancsbőrbe bújtál, és ha nehéz is gyomorral bírni ezt a társaságot, azért eltartanak, ha gond van. Így hát sanda szándékkal hazudozol rólunk, miközben próbálod önmagad meggyőzni, hogy a jó oldalon állsz. S nehogy azt hidd, hogy nem látnák át egyre többen rajtad! A hitelességed utolsó morzsáit élted fel.

Lenhardt Balázs
Ajánló: Igazságot szép Magyarországnak! (x)



Újpest...

Kiss Péter szocialista jelölt, akinek kissé "túlméretes" plakátjai már hetek óta csúfítják Újpest küllemét, aki mai miniszterként már húsz év óta első körben gyűjti be Újpesten a parlamenti mandátumhoz szükséges szavazatokat, nos, ez a Kiss Péter nyugodtan hátradűlhet létező, vagy nem létező karosszékében: képviselő lesz ismét Újpesten, 2010. április 11-e után.

Ezt akarjuk?
Úgy látszik egyesek igen.

Feleségem most hozta be a postaládából azt a szép, fényes, merített papíron (vajh, ki finanszírozza?) készült meghívót, mely arra invitálja a nagyérdeműt, hogy (ez itt nem a reklám helye!) Újpesten a helyi jelölt, Pajor Tibor felvezetésében, Vona (Zazrivecz) Gábor elnök részvételével, valamint a szabad idejében Rózsa Sándor betyárhoz hasonlóan lovát ugrató Pörzse Sándor közreműködésével programbemutató kampánygyűlés lesz.

Nem látom tisztán, hogy a szavazatok (jó esetben) 10-12 százalékára számító párt hogyan kívánja majd programját érvényesíteni, de azt tudom, hogy ez a 10-12 százalék, melyet a Jobbik garantáltan nem a baloldali szavazóktól, s nem a cigányság soraiból fog begyűjteni garantálja Kiss Péter immáron 6-ik újpesti győzelmét.

Ezt akarjuk?

Dobai Miklós

barikad.hu megjegyzés: A Magyar Hírlap nem biztosított válaszlehetőséget Bayer Zsolt egy oldalas, Vona Gábornak írt nyílt levelére.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Politikai sakkhúzás - berosáltak
2010.03.08, 06:44

Mostanában egyre többet hallani a varsói gyorsról. Talán nem véletlen, hiszen ahogyan telnek a napok, egyre érdekesebb történetekre derül fény, egyre több konkrétumot ismerhetünk meg a BKV korrupciós botrányáról és ami a legfrissebb, már Hagyó nem tagja az MSZP-nek és lemondott a párt XII. kerületi elnöki posztjáról. Megszabadultak tőle elvtársai, hiszen most már jelentős mértékben rontja az imidzsüket.

A Fidesz is beindult, függetlenül attól, hogy hivatalosan kampánya még el sem kezdődött, hiszen a kampánynyitót március 15-re tűzte ki Orbán pártja. Persze, ha azt hisszük, hogy ezt valóban így be is tartják, nagyon tévedünk. A Fidesz Budapestet már szépen kitáblázta - pl. a Szentendrei úton valamennyi világítóoszlopra felszerelték a képviselőjelölt képét a párt logójával egyetemben. Ne kérdezzék ez hány darab oszlop, rengeteg.

Egy korábbi írásomban foglalkoztam azzal a jelenséggel, mely komolyan veszélybe sodorhatja a választások megtartását. Ez a jelenség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának megjelenése volt, ami a választások megpuccsolásának veszélyét hordozhatja magában. Ugyanis egy "különleges" helyzet megteremtése lehetőséget adhat a voksolás elodázására, ami pedig a hatalom bitorlóinak jó, nagyon is jó lenne. Mivel a Jobbik ma már kézzelfogható veszélyt jelent a politika eddigi meghatározó és a parlamentben megnyilvánuló pártjaira, a kétségbeesés mutatkozik ezeken a politikai múmiákon, hiszen az MDF már összebútorozott az SZDSZ-el, Mesterházy pedig felajánlotta, hogy a második fordulóban visszaléptetik jelöltejeiket, ha szükséges a Fidesz javára, annak a Fidesznek a javára, amely az elmúlt politikai időszakban a legnagyobb ellenfele, sőt ellensége volt a Magyar Szocialista Pártnak. A legszomorúbb az egészben az, hogy a Fidesz részéről még csak egy apró pisszenést sem hallottunk reakciókét erre a felajánlásra. Nem tiltakoznak, csak hallgatnak, mint süket disznó a búzában. No, hát ez is egy taktika, amit nem szabad lebecsülni. A régi magyar közmondás szerint, a hallgatás beleegyezés. Arról már sokan talán el is feledkeztek, hogy Hegedűs Zsuzsa, a Fidesz egyik meghatározó ideológusa azt a nyilatkozatot tette pár héttel ezelőtt, hogy bármelyik pártra szabad szavazni, csak a Jobbikra nem. Ezt ne feledjük, mert ez egy rendkívül súlyos és árulkodó kijelentés. Én csak elgondolkodom azon, hogy a Fidesz szavazói miért nem hördülnek fel? Nem gondolkodnak el azon, hogy ez azért számukra igencsak megalázó? Hát ide jutottak, vagy pontosabban ide juttatták őket pártvezetőik? Úgy tűnik elérkezett az igazság órája, a kényszerű színvallás ideje, de még azt megelőzően, hogy megtörténtek volna a választások? Az új parlamentben mindenképpen kiderül majd, kik kiknek az érdekeit képviselik. Bevallom őszintén az, hogy ennyire kényelmetlen helyzetbe hozhatják a szocialisták a Fideszt még a választások előtt, nekem sem jutott eszembe. Úgy látszik itt is igaz az a mondás, hogy az élet minden képzeletbeli forgatókönyvnél különbet tud írni.

Nézzük most, hogyan dolgozhatják fel ezt a szituációt az MSZP szavazói. Nyolc éven át mást sem hallottak, csak azt, hogy Orbán Viktor a fő gonosz, az ellenség, aki bármire képes a hatalomért, és akit bármi áron, de utálni kell. Ez most hirtelen megváltozott. Képzeljük csak el, hogy a második fordulóban valamelyik választókerületben az MSZP egyéni jelöltet visszaléptetik a fideszes jelölt javára, majd arra kérik a választóikat, hogy eddigi legnagyobb ellenségeikre adják le voksukat. Szerencsétlen MSZP szavazó most szavazzon az eddigi nagy ellenségre, aki minden rossznak az okozója volt, amit el kellet neki is szenvednie? Hiszen ezt a lemezt pörgette éveken át a Maszop! Amennyiben az MSZP-s szavazó tartja magát a "hagyományokhoz", két utat választhat. Vagy nem megy el szavazni a második fordulóban, vagy a Jobbik jelöltjére szavaz, de Orbánékra nagy valószínűséggel nem, vagy legalábbis kicsiny arányban fog, hiszen eddig szinte gyűlölnie kellett Viktort, mert ezt sulykolták bele.

A Fidesz szavazó a nemzeti maszlagot kapta narancs színben pártjától, annak műellenzéki időszakában, amiben világos volt, hogy az MSZP a volt kommunisták utódpártja - ami igaz is -, és most ezekkel lényegében nyilvánosan összeborul pártja? Akkor ő eddig miért járt ki a rendezvényekre? Orbánék miért támadták az elmúlt nyolc év kormánypárti hibáit? Ő, a fideszes szavazó azért bízott bennük, hogy most cserbenhagyják? Valóban ez történik? Igen kedves fideszes szavazó, ha így lesz, valóban ez történik. Nehéz elhinni ugye? Mi tehát a megoldás és a logikus lépés az Ön részéről? Amennyiben hűséges nemzetéhez, a Jobbikra szavaz, vagy a másik alternatíva: keserűségből el sem megy szavazni a második fordulóban. Igazából ez lenne a legszerencsétlenebb megoldás. És ez az a pillanat, amikor minden eddigi elképzelés felborul. Ugye világos? Így múlik el a narancsos "nemzetiek" dicsősége, amikor vezetőik cserben hagyják választóikat.

Kellemetlen a helyzet, mondhatni, több mint kínos. Ezért veszélyes bármilyen olyan jellegű tendencia, mely lehetőséget kínálna fel a hatalom bitorlóinak a választások "törvényes úton" történő elhalasztására, egy esetleges rendkívüli állapot bevezetésére. Ez az, amit most el kell kerülnünk. Alig egy hónap van hátra a választásokig, várjuk hát meg annak a végét. Nyolc keserves évet már kibírtunk. Mi ez az idő ahhoz képest?

Bella Árpád

Nemzeti InternetFigyelő - Nemzeti Hírháló

Kapcsolódó:
   "Demokratáink" összefognak a szélsőség ellen - hogy ki a demokrata, azt majd ők eldöntik
   Felelőtlen emberek veszélybe sodorhatják a radikális fordulatot



43 megjegyzés :

  1. Szerintem Tibike csinálja jól. hülyére veszi az egészet. Teljesen igaza van.

    Egyébként ma jó napom van! Kaptam egy szép nőnapi kártyát az mszp-s országgyűlési képviselőmtől. Annyira jó érzés tudni, hogy ennyire figyelnek rám.;-))

    Egy fórumon olvastam: "ilyenkor, a választások idején örömmel sétálok végig városunkon. Ilyenkor a politikusok az őket megillető helyen vannak: (plakátjaik) lógnak a lámpavasakon, és fel vannak kenve a falra. És ezt olyan jó látni":-))))

    VálaszTörlés
  2. Kaptál egy nőnapi kártyát? Hűűű, na, b.m.! :D
    - Jó a szöveg! :D

    - Jaa,,, a kártyáról jut eszembe: Az előző "szezonban, egy magát MIÉP-esnek láttató nő panaszolta fel, hogy kapott egy szekfűs öngyújtót, és AHHH! nem is volt megtöltve! ;-))

    VálaszTörlés
  3. "Nézzük most, hogyan dolgozhatják fel ezt a szituációt az MSZP szavazói. Nyolc éven át mást sem hallottak, csak azt, hogy Orbán Viktor a fő gonosz, az ellenség, aki bármire képes a hatalomért, és akit bármi áron, de utálni kell. Ez most hirtelen megváltozott. Képzeljük csak el, hogy a második fordulóban valamelyik választókerületben az MSZP egyéni jelöltet visszaléptetik a fideszes jelölt javára, majd arra kérik a választóikat, hogy eddigi legnagyobb ellenségeikre adják le voksukat. Szerencsétlen MSZP szavazó most szavazzon az eddigi nagy ellenségre, aki minden rossznak az okozója volt, amit el kellet neki is szenvednie? Hiszen ezt a lemezt pörgette éveken át a Maszop! Amennyiben az MSZP-s szavazó tartja magát a "hagyományokhoz", két utat választhat. Vagy nem megy el szavazni a második fordulóban, vagy a Jobbik jelöltjére szavaz, de Orbánékra nagy valószínűséggel nem, vagy legalábbis kicsiny arányban fog, hiszen eddig szinte gyűlölnie kellett Viktort, mert ezt sulykolták bele."

    Bella Árpád azt árulta el, amit pedig nem akart: hogy az MSZP ezzel a taktikával a JOBBIK-ot hozza helyzetbe, nemdebár ?

    "Orbánék miért támadták az elmúlt nyolc év kormánypárti hibáit? " Namostakkor tették dolgukat ellenzékben, vagy unatkozva-nyújtózkodva ásítgattak a Parlamentünkben ?

    Amennyiben hűséges nemzetéhez, a Jobbikra szavaz" - demagóg, didaktikus Bella, menj te pokolba.

    VálaszTörlés
  4. Nem is tudom, kell-e neki "helyzetbe hozni". Szerintem nélküle is éppen ez a helyzet.
    Tényleg, mit tehet egy megcsömörlött MSZP-s?

    VálaszTörlés
  5. Szerintem pontosan az a helyzet, hogy a kiábrándult és kifosztott MSZP szavazó a világ kincséért se szavazna a Fideszre, mert ott "mindenről azOrbán tehet". (Mintha a Fidesz csak Orbánból állna.)
    Mit csinál dühében? Átvált a Jobbikra. Írtam ezt már régebben is valahol. Sőt azt is, hogy a Jobbik úgy járhat, mint a MIÉP, érvényesül a "maradék-elmélet", vagyis hozzácsapódnak olyan elemek, akik már mindenhonnan kikoptak, a kutyának se kellenek, hát megpróbálnak maguknak új "fészket" keresni.
    Ekkora dömping idején lehetetlen mindenkit személyesen leellenőrizni annak, aki nem erre van direkt "szakosodva".
    *******************************************
    "Kábrándult" KIÁBRÁNDULT akart lenni - bár az első sem rossz. ;-)

    VálaszTörlés
  6. "Mit csinál dühében? Átvált a Jobbikra." Akkor ki van - kivel, Bitteschön ?

    "a Jobbik úgy járhat," "hozzácsapódnak olyan elemek, akik már mindenhonnan kikoptak" - Hát az szép lesz.

    VálaszTörlés
  7. "Egy a tábor, egy a zászló".;-)PIROS-FEHÉR, meg ZÖLD. ez A LÉNYEG,
    Bizony "rettenetes jövőkép" bontakozik ki a szemünk előtt: egyszer csak az emberek nem egymással civakodnak, mert felállt egy olyan szervezet, ami képes megszólítani az embereket-párt hovatartozástól függetlenül. Méghozzá azért, mert programja nem jobb, vagy baloldali, hanem egyszerűen csak nemzeti.
    Ugyan kinek ne lenne szimpatikus az, aki azt mondja: "Legyen elszámoltatás!Vissza a pénzünket, tolvajok!", stb...
    (Had ne soroljam itt és most fel mindazt, amit már úgyis kívülről fúj mindenki.)
    Éppen itt az ideje, hogyne jobb, meg baloldaliként mérjük egymást. Itt az ideje, hogy végre egyszerre, egy irányba toljuk a szekeret. Jöhet bárki, aki végre rájött arra, hogy mindaz, ami itt zajlott az elmúlt 20 évben pusztán szemfényvesztés, és időpocsékolás volt.

    Rettegni csak azoknak kell ettől, akiknek a pártoskodás elemi érdeke. Nekik csak addig jó, amíg működik az "oszd meg és uralkodj elve". Ha ez a sok buta magyar egyszer tényleg ugyanazt akarja: "Elszámoltatást"; és különböző közös célokat tűz ki maga elé, akkor mi lesz azokkal, akik az egyetem padjaiból behuppantak a a parlamenti padsorokba, és 20 éve úgy gyarapítják vagyonukat, hogy hivatásszerűen osztják meg a nemzetet?

    Amúgy kaptam névre szóló meghívót Bencsik András előadására is a Fideszes képvisleőnktől. mondom: teljesen elkényeztetnek. Mert biztos olyan fontos vagyok nekik.
    4 évente...

    VálaszTörlés
  8. Bencsiktől is kaptál meghívót? Uáááá.... El vagy kényeztetve. :D

    VálaszTörlés
  9. Kedves Bellától hogy ennyire aggasztja hova teszik majd a pecsétet a kiábrándult maszop szavazók....:D :D

    "Éppen itt az ideje, hogyne jobb, meg baloldaliként mérjük egymást. Itt az ideje, hogy végre egyszerre, egy irányba toljuk a szekeret."

    Ezt legutóbb Lenintől olvastam...:D

    Bújik kifelé a szög a zsákból rendesen...:D

    VálaszTörlés
  10. Van egy érzésem Bayer túléli ezt a csapást.....:D

    Ha ilyen érzékeny ez az úriember, vajon milyen levelet ír Vonának a viselt dolgairól? :D

    VálaszTörlés
  11. "Ha ilyen érzékeny ez az úriember, vajon milyen levelet ír Vonának a viselt dolgairól? :D"

    Ha ezt Vona Gábor diktálta, hát semmilyent, suba alatt csipp-csupp, megegyeztek.

    VálaszTörlés
  12. Itt az idő, hogy megtudjuk az igazságot! - Kizárt váci fideszesek nyílt levele

    Itt az idő! Meg kell tudni minden magyar polgárnak az igazságot, és joga van tudni minden váci polgárnak az igazságot. Politikailag lehet, hogy ezért elítélnek, erkölcsileg azonban mindannyian csak győztesen kerülhetünk ki.


    A váci Fidesz-botrányként ismert cikk és a kapcsolódó hangfelvétel valós. Jelen voltunk, hallottuk és végigéltük, amint politikai felső vezetőkre hivatkozvamegpróbáltak rávenni arra, ami számunkra morálisan lehetetlen, átlépni egy küszöböt a politikai haszonszerzésért. És ne legyen kétsége senkinek: a politikai haszonszerzés mögött minden esetben egyéni érdekek húzódnak meg.

    Így a képviselő testületi ülésen az üggyel kapcsolatban az hangzott el - visszakereshető ki mondta -, hogy „ORDAS KORRUPCIÓ”. Az ellenállásba torkolló beszélgetés után minden érdemi kapcsolat megszakadt a FIDESZ választókerületi elnökével, aki minden lehetséges
    eszközzel törekedett arra, hogy a politikai partvonalon kívül helyezzen minket.

    Tagkizárásokkal, kizárási javaslatokkal, hiteltelenítő média nyilatkozatokkal, a felső vezetés felé történő folyamatos áskálódással, végül a teljes szervezet feloszlatásával, és a „nép leváltásával”, mely neki a jelölésnél éppen jókor jött.

    Volt mitől félnie, hiszen nem voltunk és nem is vagyunk azonos erkölcsi nívón, azonban el kell gondolkodni azon, hogyan akar egy párt bizalmat és többséget a kormányzásához, ha ilyen emberekkel tölti fel képviselői helyeit! Lehet-e így egy országot kivezetni a gazdasági és erkölcsi válságból?

    Kétfrontos harcba kényszerült a frakció, amit nem lehet megnyerni, és amelynek eredménye, hogy tagjait nem vették fel ismét a FIDESZ tagok közé. Hallgatnunk kellett a belső, értékrendünk szerint vállalhatatlan vezetői megkeresésről, és közben hagyni, hogy
    kiszorítsanak a politikai térből, melynek oka, és haszonélvezője ugyanaz a választókerületi elnök: Bábiné Szottfried Gabriella.

    Az így létrejött alternatív jobboldal - melyet feltöltöttek a FIDESZ régi, korábban komoly károkat okozó politikai riválisaival is - aztán teljes mellszélességgel kiáll vezetője mellett, és elhatárolódik azoktól a jobboldaliaktól, akik felismerték valódi politikai ellenfeleiket az MSZP színeiben.

    Az információk már korábban bejárták a FIDESZ felső vezetést, tudomásuk volt minden részletről, azonban érdemi reakció nem volt, kitartottak választottjuk mellett. A történteket tovább tarkította Nagy István régióvezető, aki magára vállalta a felsőbb utasítás kiadását, de ez már valószínűleg csak szerecsenmosdatás volt.

    Továbbra is ragaszkodunk erkölcsi értékeinkhez, azok mentén visszaverve minden haszonszerzésre irányuló támadást, annak ellenére, hogy tudjuk a támadások továbbra is nem csak balról, hanem jobbról is érni fognak minket.

    Tomori Pál FIDESZ-KDNP
    frakcióvezető helyettes, önkormányzati képviselő

    Kriksz István FIDESZ
    frakcióvezető, önkormányzati képviselő

    Rózsa Ferenc FIDESZ-KDNP
    frakció tag, önkormányzati képviselő

    VálaszTörlés
  13. Tán nem?

    Vona a keresztyén-konzervatív értékrendjével ilyesmire vetemedne?

    El sem hiszem....:D :D

    VálaszTörlés
  14. Kaptam, de nem éltem vele.:-) Nem kedvelem, amikor hülyének néznek, és az arcomba hazudoznak. Igen rosszul viselem, ezért itthon maradtam, megkímélve egy komolyabb botránytól a Fideszes országgyűlési képviselőnket. Ugye milyen rendes vagyok?;-))

    Mint ahogy azt sem bírom, amikor kigúnyolnak azért, mert elmondom, hogy úgy tűnik: csak azok rettegnek a Jobbiktól, és az összezáró magyar erőktől, akiknek ÉRDEKE a megosztottság.
    Kanbagoly, szóltam Hozzád egy rossz szót is? NEM.
    Hát akkor? Te milyen alapon mersz itt gúnyolódni? Megkérnélek, hogy állítsd magad takarékra, mit képzelsz Te, kivel beszélsz? És főleg: milyen alapon gúnyolódsz Te onnan?

    Lehet, hogy nem kell már sok kampányt végig kínlódnunk. Ha végre megvalósul az "egy a tábor, egy a zászló" a Jobbik zászlaja alatt- márpedig nagyon úgy fest, hogy EZ a forgatókönyv kezd megvalósulni,akkor azok, akik 20 éve csak az egymás elleni uszítással keresték a kenyerüket, végül mehetnek nyugdíjba. Vagy melegebb égtájakra is elhúzhatnak.:-))
    Mert ugyan mihez is kezdhetnének egy olyan országban, ahol nem jobb, meg baloldalira oszlik meg a társadalom, hanem globalista, és antiglobalista, nemzeti erőkre?

    VálaszTörlés
  15. Hát ha én ezt a videoklipet a kiscsoportosaimnak lejátszanám, átküldenének a velünk szomszédos bölcsibe...

    VálaszTörlés
  16. Reiner Péter: Süllyedés

    Lehet még jobban alásüllyedni?

    Kit védtünk mi tavaly a zuhogó hóesésben, hittel? Ez mitől polgári, mitől konzervatív, mitől hiteles? Mik lehetnek a tulajdonos céljai, hogy “kilövési utasítást” adott az olcsó bérmunkásoknak? Ezek a kérdések költőiek természetesen, hiszen magukba hordják a választ, mert szégyenlem ezek után, hogy hagytam magam átverni és tavaly decemberig megjelentek cikkeim a paparazzik lapjává züllött Fidesz -házi-lapban, ahol a tulajdonos nyilvánvaló indokolhatatlan hatalomvágya erősebb érdek a tisztességes újságírásnál és az olvasók megbecsülésénél.

    Azt hiszem, most tényleg elvált a fekália a májtól!

    SZEGÉNY HAZÁM, MÉG HÁNY HITVÁNY EMLEGETI ÁLSÁGOSAN A NEVED,

    szegény Nemzetem, kik akarják leváltani a velejéig rohadt korrupt hatalombitorlókat? Elgondolkodik vajon az Istenadta és végre tisztán látja, hogy hamis és talmi, amit eddig valódinak hitt? Atyámfiai, magunkfajták vigyázat, nem elég az érzelem,nem elég a meggyőződés, nem elég figyelni a közénk befurakodókra, a hamis küldetéstudatosokra, nem elég a tehetségtelenségüket álcázó hangoskodókra, hanem a barátoknak álcázott hamislelkűségre kell talán legjobban figyelnünk a továbbiakban.

    Bizonyított mindenki számára, hogy a lejárató kampány milyen célt szolgál. Amikor a választásokról gondolkodunk, arra bíztatok minden honfitársam, hogy a Jobbik képviseletében, eltökélt szándékkal, tiszta,gyűlöletmentes szívvel jelentkezzen azokba a szavazatszámláló bizottságokba, hogy a csalásra hajlamos kezeket és a hamisságra hajlamos szíveket lefogjuk, móresre tanítsuk!

    Le kell fedni, Hazánk mind a tizenegyezer szavazókörletét ugyanennyi eltökélt kuruc harcossal, akkor nem lehet baj!

    Isten Áldja Hazánkat, szebb jövőt!

    Reiner Péter

    VálaszTörlés
  17. Jajjistenem, hát nem ezzel riogatjátok három éve a magyar választókat, hogy csak ettöl mentse meg az Ég Ura öket: "Ha végre megvalósul az "egy a tábor, egy a zászló" a Jobbik zászlaja alatt- márpedig nagyon úgy fest" ?

    A FIDESZ egy hatalmi pozícióra, diktatúrára, egypártrendszert restauráló nemzetárulásra készül e jelszavával, de a JOBBIK...! A JOBBIK, az más. Az ö zászlaja altt valami egészen más valósul meg - egyugyanazon jelmondat nyomán.

    Ez pedig egy abszolut fogalmi nonszensz:"globalista, nemzeti erők"

    Nektek csak köszönnivalótok van, hogy "mi, onnan" egy sokkalta szélesebb látókörrel rendelkezvén, mint ami a Google-válogatásokból kitermelödik, a tisztánlátást segítjük.
    S mi marad nektek ? A permanens sértegetés, pont ennek ürügyén.
    Szerencse, hogy tudni a gyökerét.

    VálaszTörlés
  18. Halászb, Te sem találtál a Fidesztől EGYETLEN választási videót sem? Hmmm...én sem leltem. Pedig tűvé tettem érte az egész internetet.
    Persze, hogy nincs nekik. Akkora sztároknak, amint a Fidesz minek? Végül is a kopogtatókat úgy adták a kezükbe a választók, mintha egy BIANKÓ CSEKKET adtak volna nekik. Mert, hogy programról egy szó sincsen. De az is lehet, hogy csak én nem találtam?:-o

    Ha valaki meg tudná mutatni, hogy hol van a Fidesz választási programja, ahol egy-két mondatban felvázolja, hogy merre tovább Magyarország, azt megköszönném. Vagy talán titok?
    Március 15.-e úgy tudom, nemzeti ünnep, vajon miért nem ARRÓL szól egy ünnep, amiről kellene? Úgy tudom, hogy majd akkor fogják bemutatni a programot.

    Már kérdeztem Katicától, hogy ha Németországban ezt engedné meg magának bármelyik párt a választási kampányban = egy hónappal a a választás előtt állna elő valami program-félével, vajon a választók mit szólnának hozzá?
    De feltehetjük a kérdést Kanbagolynak is: volt-e Amerika történelmében olyan választás, ahol akármelyik politikai erő ilyen titokban tartotta volna 30 nappal a szavazás időpontja előtt a programját? Én nem tudok ilyenről.

    VálaszTörlés
  19. Az a különbség Katicám, hogy a Fidesz erőszakkal kebelezett be eddig minden "kis halat" (pártot: Fkgp, KDNP), a Jobbikhoz pedig önként áramlanak az elmúlt 20 évben csalódott emberek.


    Olvass vissza, nincs semmiféle "fogalmi nonszensz": "antiglobalisata, nemzeti erő-"ről beszéltem, de tulajdonképpen teljesen mindegy. Hiszen Neked, meg Kanbagoly barátodnak természetesen szíve joga másra szavazni. Ha módotokban áll.:-)

    VálaszTörlés
  20. Ide is elhozom ezt a linket. Öröm olvasni a szoclibek tanácstalanságát, reményvesztettségét.:-))
    http://alma007.multiply.com/journal/item/76/76

    VálaszTörlés
  21. Köszönöm, Csengele az eligazítást, s csak a magam nevében jelenthetem ki: módomban áll, s tudom, mikor, hová húzom be az X-et.

    Mondatod félreérthetö volt, mert a jelzett, összetett alany a "nemzeti erök", a jelzök pedig - "és" kötöszóval - a "globalista", illetve "antiglobalista".

    Receptjét nem tudom, hogyan lett a FIDESZ az Európai Parlament legnagyobb frakciójának a Néppártnak tagja, Elnöke egyúttal az alelnök e tömörülésben. Szinte félek, hogy az ilyesmi eröszakkal nem mén...

    Körbekérdezösködtem, s arra nézvést tudok bizonysággal választ adni, mennyi ideje jutott tavaly a CSU-nak, amely ugye, testvérpártja a CDU-nak, amely is a legnagyobb német párt, Angela Merkel pártja.

    Nos, tavaly hamvazószerdán volt a pártnap /fordításban/, melyen az októberi választásokra készült programot megtárgyalták. Hogy a választásra szóló pártbejegyzés mikor van, változó.
    Hogy más pártok mennyi idöt hagynak maguknak, az is változó.

    De Csengele, nem túl korai Magyarországon, akár 4 héttel a választás elött ismertetni azt, ami eddig is nyilvános volt, számításba véve, hogy akár a választási szlogent is lenyúlja egy másik párt ?

    VálaszTörlés
  22. Ahogy a FIDESZ is lenyúlta a Jobbik szlogenjeit.

    VálaszTörlés
  23. "módomban áll, s tudom, mikor, hová húzom be az X-et."
    Ennek örülök. (Én úgy emlékeztem, hogy azt írtad régebben, hogy nincs.)
    Hát akkor Hajrá! Váltsuk le közösen ezt a mocskos rabló bandát!.-))

    Örülök, hogy megemlíted Viktor tisztségét a Néppártban. Mondd, Katica, Te nem hiányoltad, hogy egy olyan ember, akinek ekkora tekintélye van nemzetközi körökben is, azért szólhatott volna néhány szót saját megvert, megalázott, megkínzott népe érdekében s védelmében az EP-ben? Emlékszem, én Fideszesként mennyire vártam ezt 2006. okt.23.után. Még most is várom...

    "De Csengele, nem túl korai Magyarországon, akár 4 héttel a választás előtt ismertetni azt, ami eddig is nyilvános volt, számításba véve, hogy akár a választási szlogent is lenyúlja egy másik párt ?"

    Lehet, hogy igazad van. A Jobbik óvatlan volt, amikor az orrunkra kötötte januárban, hogy mik az elképzelései a jövőt illetően. Manapság ugyanis bármikor megszólal egy Fideszes képviselő (a szocikat már régóta meg sem hallgatom), folyton azokat a mondatokat hallom viszont, amivel a Jobbik kampányol. Legutóbb pl Font Sándor mondatain csodálkoztam el. Úgy beszélnek a földmoratóriumról, mintha ott se lettek volna az uniós csatlakozási tárgyalásoknál 4 évig.:-o
    MOST mondják, mit és hogyan kellene változtatni, hogy S. Perezék mégse vásárolhassák fel kilóra Magyarországot? Hmmm...milyen érdekes....

    VálaszTörlés
  24. Csengele történt ennél vadabb dolog is. Multkorában elmentem egy FIDESZ-es stand előtt, ahonnan az egyik korteskedő hangos SZEBB JÖVÖT kiáltással hívta fel magukra a figyelmet. Gondoltam is, hogy ennyire rosszul megy a soruk, hogy már a Jobbik üdvözlő szlogenjét is lelopják.

    VálaszTörlés
  25. :-((
    A lényeg per pillanat a kormány leváltásán lenne, szerintem. Ennek kellene lennie a legfontosabb célkitűzésnek. A jelenlegi erőviszonyokat tekintve nem lehet kérdés, hogy ki alakíthat kormányt májusban.
    További kérdés: milyen erővel képviselteti magát a Jobbik, illetve mennyire gyengül meg az mszp, és kiesik-e immár véglegesen az mdf és az szdsz.
    A többi majd úgyis kiforrja magát.

    VálaszTörlés
  26. A választás abból a szempontból egyértelmű, hogy a ballib biztosan nem lesz kormányképes erő. Efelől nincs mit aggódni.
    A kérdés inkább az, hogy a jobb oldal mekkora többséget szerez és milyen lesz annak a FIDESZ és a Jobbik közötti megoszlása. És ez utóbbi a lényeg. Az egészséges szerintem az lenne, ha a FIDESZ egyedül nem tudna kormányozni.

    VálaszTörlés
  27. "Ahogy a FIDESZ is lenyúlta a Jobbik szlogenjeit."
    IS.
    EZ - maga a beismerés.
    Biztosan úgy volt, hogy a kisöccs addig nyújtózkodott, míg elérte az asztal magasát.

    VálaszTörlés
  28. Mondtam is a FIDESZ-eseknek, hogy nekik inkább azt kellene mondaniuk, hogy a Jövő elkezdődött. (Abból a jövőből persze, amely most van, köszönöm, nem kérek.)

    VálaszTörlés
  29. Nem, nem:-))
    Az úgy volt, hogy a Jobbiknak január 16.óta (lassan KÉT HÓNAPJA) nyilvános a programja, terjeszti a szlogenjeit, stb, a Fidesznek pedig a mai napig senki- még Te sem, Katica- ismeri a programját. Hogy is nyúlhatná le tehát a "kisöccs" a nagytesó máig nem ismert programját, illetve szlogenjeit?:-))

    VálaszTörlés
  30. tudom, Ólevendula, hogy "egyre jobban utálod a kampányokat", de mégis találtam egy Fideszes kampány videót. Igaz, nem ők készítették, de érdekes dolgok vannak benne...
    Talán azoknak is jobban tetszik, akik lehurrogták Halász narancsos videóját;-)

    VálaszTörlés
  31. Bocsi hogy belerondítok az eszmecserébe, valamennyit végigolvastam. A vége szerintem tanulságos is. Az biztos bármennyire győzködjük is egymást, már nem vagyunk gyerekek, kialakult minden felnőtt embernek a saját karaktere, amitől nagyon nehéz eltántorítani. Talán csak akkor enged az elveiből ha a sors rákényszeríti. Talán most van egyes embereknek ez a pillanat, mert kilátástalanná vált magyarországon a megélhetés. Igen én is osztozom csengele véleményével, a választáson úgy is eldől minden és ne gyalázzuk egymást tovább. Úgy is mindenki saját meggyőződéséből teszi le a voksát szavazáskor de továbbra is ember marad.

    VálaszTörlés
  32. " arra bíztatok minden honfitársam, hogy a Jobbik képviseletében, eltökélt szándékkal, tiszta,gyűlöletmentes szívvel jelentkezzen"

    Abból az ámokfutásból ítélve amit itt hónapok óta rendeztek, ez naaaaaggggyon emberpróbáló feladat lesz.....
    A Jobbik a teljes politikai létezését a gyűlöletkeltésre alapozta...:D

    VálaszTörlés
  33. Hmmm, létezik lenne némely kétely a jobboldalon a Jobbikkal kapcsolatban? :D

    Nem értem miért a jobboldalt kell győzködjék ilyen lelkesedéssel jobbikék...:D :D

    Ilyen kevés idővel a választások előtt áltlában már megvan a bebiztosított szavazótábor és az ellenfél szavazóinak elcsábításán van a hangsúly....:D :D

    VálaszTörlés
  34. Ééértem, és a Jobbik csupa jóindulatból rúgta szét és semmisítette meg a Miépet....:D

    VálaszTörlés
  35. Hangzatos ígéretekkel tele a padlás, inkább tenni kellett volna valamit....:D

    VálaszTörlés
  36. A címhez képest egész jó kis jobbikos minikampány kerekedett ide....:D

    VálaszTörlés
  37. Igen, mert hogy mi van a cikk alján, azt már nem nézte senki.
    Én meg pont azon akadtam ki.

    VálaszTörlés
  38. Reagáltam én arra is, csak éppen máshol, azt hiszem anyuschnál....

    Elmondtam, Indonéziából pénzt ki nem hozol, ami oda bement ott is marad....

    VálaszTörlés
  39. Én azt olvastam lejjebb olevendulától, hogy "Ez végszónak is jó, kedves István...." Gondoltam, hogy a vendéglátó szavaait illene betartani. Egyébként is eléggé ellaposodott a vita. Erre jön valaki és ebbe a tükrös vizfelületbe belecsap. Ancibo egy helyen szólt a torzult személyiségről. Most is csak igazat tudok adni neki.

    VálaszTörlés