Blogarchívum

2010. február 5., péntek

"Mindennapos" hírek

Mesterházy és Zelenák előzetesbe, míg Regőczi házi őrizetbe került

Mesterházy Ernőt és Zelenák Tibort harminc napra előzetes letartóztatásba került, míg Regőczi Miklós házi őrizetbe helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság a BKV-nál folyó nyomozás kapcsán - értesült a Független Hírügynökség. Az indoklás szerint a főpolgármesteri tanácsadó és a BKV egykori főosztályvezetője esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye, ezért döntöttek előzetes letartóztatásuk mellett.

Pénteken, délelőtt 11 órakor kezdték meg Zelenák Tibor, Mesterházy Ernő és Regőczi Miklós előzetes letartóztatásának tárgyalását a Budai Központi Kerületi Bíróságon, döntés azonban csak este született. Eszerint Mesterházy Ernő és Zelenák Tibor harminc napra előzetes letartóztatásba került, míg Regőczi Miklóst házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság. Egyik döntés sem jogerős, a gyanúsítottak fellebbeztek. A házi őrizet miatt egyébként az ügyészség is fellebbezést nyújtott be.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, Mesterházyt, Zelenákot és Regőczit szerdán hallgatták ki gyanúsítottként a BKV-nál folyó nyomozás kapcsán, majd őrizetbe is vették őket. A kihallgatásokkal egy időben a nyomozók a gyanúsítottak irodáiban, lakásain házkutatást tartottak, ahol tanácsadói szerződéseket, számítógépeket, illetve a közlekedési vállalattal kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le.

A rendőrség gyanúja szerint Regőczi Miklós és Zelenák Tibor felesleges, illetve indokolatlan szerződéseket kötöttek az amúgy is veszteséges BKV nevében. Regőczi Miklóst, a cég volt értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesét emiatt hűtlen kezeléssel, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Regőczi Miklós 12 céggel kötött szerződéssel 81 millió, Zelenák Tibor pedig 6 céggel több mint 30 milliós kárt okozott a gyanú szerint a BKV-nak. Mesterházy Ernőt, a főpolgármester tanácsadóját felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki, ugyanis állítólag ő is indokolatlan szerződések megkötésére vette rá a BKV egykori vezető munkatársait.

Az ügy másik három gyanúsítottja szabadlábon védekezhet: Mátay László egy külsős cég vezetőjeként lett bűnsegéd hűtlen kezelésben, a gyanú szerint segített a meggyanúsított BKV-s vezetőknek vagyonkezelői kötelességük megszegésében, és 27 milliós kárt okozott. Tóthfalusi György, a BKV egykori igazgatósági elnöke felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítható. Ő a többiekhez hasonló módon rávette a volt BKV-s vezetőket, hogy megszegjék vagyonkezelői kötelességüket. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát - Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes egykori sajtósát - felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntett elkövetése miatt. A nyomozók szerint a nő szándékosan rávette a volt BKV-s vezetőket, hogy szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére kössenek szerződéseket.

A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyancsak pénteken helyezte harminc napra előzetes letartóztatásba Fuzik Zsoltot, a BKV volt informatikai igazgatóját is, őt azonban a Budapest Airport Zrt. és a BKV Zrt. körüli korrupciós ügy miatt.

(FH)


BKV-botrány: Demszky mindenről tudott? (+videó)


Sajtóértesülések szerint Demszky Gábor megbízási szerződést kötött politikai főtanácsadójával, Mesterházy Ernővel. A 2009-ben kelt dokumentum alapján Mesterházy teljes körű felhatalmazást kapott arra, hogy a főpolgármester nevében eljárjon politikai döntések meghozatalában, illetve előkészítésében. Így a főpolgármesternek tudnia kellett mindarról, ami a BKV-nál történt.
Tovább>>

Demszky bújócskázott a hírTV stábjával


Főtanácsadója őrizetbe vétele óta Demszky Gábor kerüli a nyilvánosságot. A Hír Televízió stábja egy ideig bújócskázott a városházán a főpolgármesterrel. Később a rendészeti vezető lett a hunyó, aki kivezettette a Hír TV munkatársait az épületből.
Tovább>>

Szegedig „síelt” a bujdosó BKV-igazgató


Elfogták a rendőrök a BKV volt informatikai igazgatóját. A férfi Szegeden bujkált, szerdán a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) nyomozói és az RRI Sólyom bevetési alosztály kommandósai fogták el. A volt informatikai igazgatót „gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett” vesztegetéssel gyanúsítják – közölte az RRI.
Tovább>>


Csontvázak – Házkutatás a MÁV Informatikánál

Rendőrségi házkutatás kezdődött csütörtökön reggel 9 órakor a MÁV Informatikai Zrt. Budapesti, XII. kerületi székházában. A társaságnál 2009. november 16-a óta tart az eljárás a közlekedési miniszter feljelentése alapján, hűtlen kezelés miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Tovább>>

Kapcsolódó:>>
 „A MÁV szekrényében jóval nagyobb csontvázak vannak”


Havi 400 ezret adott Hunvald közpénzből litván barátjának?


Újabb üggyel, ezúttal teljesítés nélküli munkaszerződések kapcsán gyanúsították meg Hunvald György VII. kerületi polgármestert. Az újabb fejleményekről csütörtökön tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint Hunvald egy barátját vette fel 400 ezer forintos fizetéssel a polgármesteri kabinetbe, aki érdemi munkát nem végzett.
Tovább>>

Nem földet, hízót árult idősebb Hagyó

Tagadja idősebb Hagyó Miklós, hogy a család eladná jászberényi földjeit. Szerdán írt arról az egyik bulvárlap, hogy Hagyó Miklós MSZP-s politikus árulja Jászberény határában lévő birtokát, információik szerint eladó a lovardának is otthont adó ingatlan, illetve az ott lévő jószágok.
Tovább>>


Még a választások előtt ítélet születhet a Zuschlag-perben

30 millió forinttal tartozik a szocialisták ifjúsági szervezete egy debreceni kft.-nek. A Fiatal Baloldal még 2003-ban szervezett tábort Debrecenbe. A számlát mégsem a FIB, hanem a Zuschlag-perben szereplő Hoppá Egyesület nevére kérték. A Zuschlag-ügy szerdai tárgyalásán a bíróság nem fogadta el azt az ügyészi indítványt, melyben a vádhatóság a fegyveres rablással gyanúsított volt kecskeméti FIB-elnök tanúkénti beidézését kezdeményezte.

Tovább>>


*******

Egymilliárd juthat Gyárfás televíziójának

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány több mint egymilliárd forintot költene egy olyan kereskedelmi televízióra, amely jelentős mennyiségű, főleg belföldi turisztikai műsort sugároz, és legalább egymillió háztartásban fogható. A Gyárfás Tamás által indítani szándékozott Út TV éppen ilyen. A Nap-kelte volt producere állítja: nem kötött megállapodást az alapítvánnyal.


 Cápák martak halálra egy floridai szörföst

Cáparaj mart halálra egy 38 éves kájtszörföst, akit Florida déli részén a partoktól mindössze 400 méterre ért a támadás. A helyi hatóságok szerint a környéken 1882 óta nem volt halálos cápatámadás.

A több sebből vérző Stephen Schafert már eszméletlen állapotban húzták a partra, és a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.
   
A helyi hatóságok szerint a környéken 1882 óta nem volt halálos cápatámadás.
Florida partjainál az utóbbi napokban több ezer (tőzsde?)cápa bukkant fel, emiatt egy időre be is zárták a vízimentőkkel védett strandokat.
  
A hét elején egy új-zélandi lányt viszont hősként ünnepeltek, mert lélekjelenléte miatt mindössze karcolásokkal úszott meg egy cápatámadást.
  
A 14 éves Lydia Wardot egy 3 méter hosszú hétkopoltyús tehéncápa (Notorynchus cepedianus) harapta csípőn a derékig érő vízben. A lány azonban hidegvérét megőrizve szörfdeszkájával addig püfölte a cápát, míg az állat el nem engedte őt.

MTI

4 megjegyzés :

  1. Bővül a börtön frakció :-)))

    VálaszTörlés
  2. Hajj,-rá MSZP!!!!????? Ha nem értenétek:- Minden mszp-s "politikust" abban a FRAKCIÓBAN SZERETNÉK LÁTNI!!!

    VálaszTörlés
  3. Szoktam mondogatni, hogy azért rácsoztatták körbe a Parlament épületét, hogy szokják a helyzetet. ;-)))

    VálaszTörlés