Blogarchívum

2010. január 27., szerda

Rozmaringos báránycomb

Rozmaringos báránycomb

Forrás:  http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek

Összetörünk nagyszemű tengeri sót, rozmaringot és fokhagymát mozsárban, majd felöntjük egy kis olíva olajjal. A combot vékony pengéjű késsel megszurkáljuk, a résekbe töltünk egy kis fűszerkeveréket.

Ha készen vagyunk a combot vékonyan beolajozzuk, a maradék fűszert eloszlatjuk rajta. Fóliával letakart tálba tesszük, a hűtőben legalább 3-4 napig érleljük. Sütéskor a tepsit vékonyan kiolajozzuk, citromlevet, szemes borsot és egy babérlevelet is rakjunk be a comb mellé, aláöntünk 1-2 deci húsleves alaplevet (nem a kockából készültet). Lefedve a sütőbe tesszük. Hústűvel ellenőrizzük (ha átsült már nem jön véres lé a szúrás helyéről), majd fedetlenül is sütjük, hogy színt kapjon. Semleges ízű köret passzol hozzá.

8 megjegyzés :

  1. Ezt most miért csinálod!!!???
    Hol vegyek most báránycombot, ??Nagyon megkívántam ...

    VálaszTörlés
  2. Kattints a "Forrás"-ra Jánosom!
    Annyi rackát vehetsz, amennyit elbírsz! :-)
    http://www.mentsdmegarackat.hu/index.php/receptek

    VálaszTörlés
  3. Nagyon rég keresem ezt a fajtát..tényleg fogok venni itthonra párat...remélem el is tudom hozni őket valahogy..Karácsonyra kaptunk egy tetőcsomagtartót, meg kell mérjem, hány racka fér bele...:-))

    VálaszTörlés
  4. Ilyen úri dolguk se volt még rackáknak: emeletes túristabuszon utazni. ;-))
    Ha feliratkozol a hírlevelükre, akár nyerhetsz is egyet. Meg hamarosan lesznek bárányok is. Húsvéti ajándéknak is jó lenne, csak valószínűleg együtt öregednének meg a kislányokkal. ;-))

    VálaszTörlés
  5. Gyanítom, hogy nem a racka juh a motiváció!?

    VálaszTörlés
  6. Hát attól félek én is, hogy szent állattá lesznek kikiáltva mint a többiek és egy sereg lesz belőlük pár év alatt...

    VálaszTörlés
  7. Lesz legalább sajtod, túród, meg gyapjúd bőven. :-)

    VálaszTörlés