Blogarchívum

2009. november 25., szerda

MSZ: Szilaj Csikó díj


A magyar közösségi televíziózás konferencia
Magyar Kultúra Alapítvány Székháza
Budapest, Budavár Szentháromság tér 6.
2009. november 22. vasárnap 10.00.

A Magyarok Szövetsége konferenciát szervezett a magyar közösségi televíziózás megteremtése érdekében. A Szövetség motorja szeretne lenni a társadalom egészének szóló, minden korosztályt megszólító, nagy hatású, tiszta televíziózás megteremtésének.

Bemutatták a Magyarok Országos Gyűlése filmet és kiosztották a Szilaj Csikó díjat:
Kovács János (Nemzeti Hírháló)   <<katt
Molnár V. József (néplélekrajz-kutató)   <<katt
Gergely István (Tiszti atya, csíksomlyói plébános)<<katt
Szabados Lenke (MSZ honlap szerkesztő)   <<katt

Szünet után Kondor Katalin beszélt a magyar média helyzetéről, politikai befolyásoltságáról A sajtószabadság helyzete ma Magyarországon címmel. Utána Sótonyi József egyetemi tanár, a VIASAT egyik tulajdonosa a Magyarország, médiavezérelt szolganemzet című előadása következett.

Végül Vukics Ferenc a Magyarok Szövetségének elnöke, műsorszerkesztő beszélt a tervekről: Nemzeti megoldás - Közösségi televízió

"...nálunk ellenben a gondtalanság mellett a gőgös tudatlanság, s a tetszelgő álműveltség fanyar mosolyával nézik le az emlékeket...melyekhez hasonlót a mai czifraságaink ál- és pótdíszítményeivel nem vagyunk képesek alkotni...valahányszor ez azonban a népek történetében beáll, mindenkor a nemzetek hanyatlását jelzi, melyek a mint nem képesek többé az ősök nagy alkotmányait fenntartani , tisztelni és megérteni, azonnal megszűnnek képesek lenni azok folytatására, újak alkotására..."
Ipolyi Arnold



Kovács János és Molnár V. József

9 megjegyzés :

  1. Gratulálok, csak... hát... hm... Tiszti, mint Szilaj Csikó... :-)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes a díj neve, az biztos, az Atya nyargalászik vele Somlyón:-))

    VálaszTörlés
  3. Hát Szathmáry Ötsém, az lehetséges, hogy Csíksomlyón nyargalászik az atya [ ;-)) ] de bizony ő már sem nem fa- sem nem plé-bános.
    A katolikus egyházfők "nem csípték" a személyét. :-((

    VálaszTörlés
  4. Bocsánat, de sajnos nem tudom kisebbe ide másolni. Nem a Szilaj Csikó Díjról szól. Csak azt szeretném tudni, hogy ez vajon mit keres az MSZ honlapján?

    VálaszTörlés
  5. Úúúááá... No, nézd csak?! Hát azt én is szeretném tudni.
    Gerő - a hangerő, Schmidt Mária... :-S

    VálaszTörlés
  6. No igen...
    "Királyságot akarunk? ...De milyet?" Válaszol: Navrasics Tibor?.-o
    És mindez az MSZ honlaján.

    VálaszTörlés
  7. Előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból.
    Huncut egy cím, az biztos.
    Ki akar királyságot? Ők?
    Miért akarnánk királyságot?
    Össze akarják keverni a Szent Korona Törvényét a királysággal.
    Ahhoz egyáltalán nem kell király, főleg nem rossz király. Benne van az ellenállási záradékban, hogy még a király ellen is föl kell lépni, ha az az ország vesztére akar törni.
    Komplett zagyvaságnak tűnik. A jól induló kezdeményezést, ami politika-mentes volt, a rokon népekkel foglalkozott, és Kurultaj-nak hívták - jól megszállták a piaci legyek, és beköpték...

    VálaszTörlés
  8. Ahogy mondod. Felmentem az MSZ oldalára, és csak vásár, vásár hátán. Amiben volt "szerencsém" már részt venni. Semmivel sem lesz jobb, vagy olcsóbb, mint bármelyik aranykapu vásár az országban. (Legfeljebb több zászlót, meg címeres kitűzőt lehet kapni, és ennyi.)

    Jut eszembe! Az MSZ állati nagy polgári engedetlenségi mozgalommal fenyegetőzött, október 23. után. Valahogy hozzám nem jutnak el ezek a hírek. Talán valamiről lemaradtam?

    Számomra úgy tűnik, hogy kifulladt a történet. Pedig igen jó kezdeményezésnek tűnt. Továbbra is azt mondom: a kiutat, a végleges megoldást mégiscsak egy olyan pártok feletti összefogás jelentené, amit Vukicsék felvázoltak annak idején. Papíron szépen nézett ki, de sajnos a gyakorlati megvalósításba mindig hiba csúszik, és félre viszi az egészet. Akármilyen jó szándékkal is indult. Persze az is lehet, hogy csupán arról van szó: túl sok nem oda való, áruló fészkeli be magát. Hiába, na: mindig is egy befogadó, jó szándékú, bárgyú nép voltunk.

    A legjobb talán tényleg az lett volna, ha marad az egész a kazakisztáni és a többi testvér népek felkutatása mellett a Kurultáj, és nem megy át a politika színterére.

    VálaszTörlés