Blogarchívum

2009. október 27., kedd

Titán a bauxitban

A Budapest TV műsorán, Dr. Ilkei Csaba 2008. december 10.-én, szerdán este 20 órakor kezdődött "Különös" című műsorának vendége: Dr. Balogh Zoltán, a Hévízi Kórház egykori főigazgatója volt, akivel felidézték a hévízi gyógyfürdő kálváriáját, azt, hogy miként akarták a rendszerváltás előtt egyes vezetők feláldozni nemzeti kincsünket a magyar-szovjet bauxit-timföld és alumínium egyezmény, valamint a hadiipari együttműködés oltárán.
A műsorvezető: Dr. Ilkei Csaba.

Összefoglalva az adásban elhangzottakat, mert sajnos a BTTV honlapján nem lehet megnézni.

Az "akcióban" többek között közreműködött Apró Antal - 1951. évben, Medgyesi Péter - akkor D-209-es, mint később kiderült, aki saját elmondása szerint akkor a magyar nemzeti érdekeket védte a KGB-vel szemben, a nyolcvanas évek közepén az ipari miniszter, Kapolyi László, aki most az áramot importálja Oroszországból stb., akik mind a nyírádi bánya további fenntartása érdekében és a hévízi tó öt évre történő bezárása érdekében lobbizott.


Dr Balogh Zoltán elmondta az adásban, hogy a magyar bauxitot ki kellett vinni a Szovjetunióba, majd az ottani feldolgozás után alumínium tömböket kaptunk vissza - pénzért!!! Természetesen az elvtársak a bauxitért nem fizettek.

A riport vége fele derült ki, hogy a feldolgozás után maradt iszapban titán volt. Ezért kellett kivinni a bauxitot, és nem Magyarországon feldolgozni. Erről még a bányász sem tudott akkoriban! Most jön a legszebb.

A kész, feldolgozott titán értéke akkori árakon számolva - összesen, amit kivittek a SZU-ba - 40. 000. 000. 000.-$, azaz NEGYVENMILLIÁRD DOLLÁR.

Összehasonlító adat: 1989 végén, a legmagasabb magyar állami adósság összege csak húszmilliárd dollár volt. Ma ennek a többszöröse.

A történet vége, ez már nem volt benne a riportban: Apró Piroska szerepet kap az Magyar Alumíniumipari Trösztben, majd Gyurcsány Ferenc (vo) privatizálja az alumíniumiparhoz tartozó cégek egy részét.

Ha ezek az "urak és hölgyek" nem lettek volna - és nem lennének - a nyakunkon, akkor Magyarország egy tejjel, mézzel folyó gyönyörű és gazdag - lelkiekben is gazdag - lehetne

Szívből gratulálunk dr Balogh Zoltán főorvos úrnak, hogy volt ereje és kitartása ehhez az iszonyú küzdelemhez, túlélte, és megmentette a hévízi tavat. Köszönjük! Áldja meg és adjon neki a magyarok Istene erőt és egészséget, még nagyon sokáig!

Közreadta:
Dr. Kollár Lajos, jogász, Budapest

A tv adast itt megnezheted!ha bemasolod a keresodbe.
http://tdyweb2.wbteam.com/Film/Kulonos_20081210.wmv

Kapcsolódó>> Csak az utóbbi 20 évben 1 tételnél 455 billió Ft-tal lopták meg a Magyar Nemzet vagyonát a hazaárulók




9 megjegyzés :

  1. EZT FELTÉTLENÜL NÉZZÉTEK MEG!
    Keresek még ehhez tartozó cikkeket. A legtöbben nem is tudják, hogy mindennek a hozadéka az is, hogy hatalmas hulladék temető van a Balaton-felvidéki karszthegység alá eltemetve. Ez szép lassan szivárog bele a vízbe, nagyon durva ökológiai katasztrófát idézhet elő.
    Hol olvastam, vagy láttam.....nem emlékszem. Tud valaki segíteni ebben?

    Amúgy meg jó kis biznisz, mondhatom:-(
    Ezekért régen lógniuk kellene a Kapolyi-féle árulóknak. Megcsonkított országunk kevés maradék vagyonából jól meggazdagodtak.
    Gyurcsányné TÉNYLEG nem látja, hogy a férje pusztán érdekből vette el? Azt hittem, ennél okosabb Klárika...

    VálaszTörlés
  2. Most is halálbűntetés van érvényben a hazaárulók ellen !
    64 éve minden politikus annak minősül, aki figyelmenkivül hagyta az érvényes és hatályos Magyar Törvényt.
    Egy kivételről sem tudok.

    VálaszTörlés
  3. Azt, amit ezek a szarjankók elloptak MAGYAR NEMZETI VAGYONT,
    azt rögtön ÁLLAMI ADÓSSÁGNAK KÖNYVELTÉK EL !

    VálaszTörlés
  4. Talán a Hír tv-n volt egy adás erről annak idején.
    A szovjetek visszahozták azt az iszapot, amiből a titánt nyerték, és visszatöltötték oda, ahonnan kinyerték. Mindez komoly sugárfertőzött anyag, és kb ott tartunk, hogy mára szivároghatott el a kritikus pontra, ezzel az Észak-Dunántúlon soha nem látott ökológiai katasztrófa következhet be.

    Úgy rémlik, mintha Krakkó Ákos riportja lett volna a Célpontban, de nem vagyok benne biztos.

    VálaszTörlés
  5. Azt mondjuk tudtuk a "szovjet időkből", hogy kiviszik a bauxitot, és alumíniumot kapunk vissza, de a lényegről persze nem volt szó. Azt meg szó nélkül is tudtuk, hogy a Mecsekben nyert uránércet is kiviszik, miközben a magyar uránbányászok gyorsan halnak...

    VálaszTörlés
  6. Emberek! Odaadtuk INGYEN a Bauxitot a szovjeteknek, és PÉNZÉRT vettünk vissza egy feldolgozott semmit, miközben a titánból milliárdokat szedtek ki. EZ hazaárulás, KÖTÉL ÁLTALI HALÁL JÁRNA ÉRTE EGY NORMÁLIS ORSZÁGBAN.
    Mondom: egy NORMÁLIS országban.

    (Az alumínium feldolgozónak, amit fletó privatizált neve: MOTIM, ha jól emlékszem.)

    Azt tudtad, hogy még a Badacsonynak is nekiestek ezek a barbár állatok, bauxitot kutatva?:-(
    (Tapolca, ahol éltem a Bauxit bányászatáról volt híres- az ipar területén, hatalmas bányász lakótelepek épültek, a környéken is rengeteg bányász él/t. Bauxit étterem, Bauxit sport egyesület, minden erről szólt.Nem csoda, ha sokáig full szoci térség volt. De csak VOLT:)

    VálaszTörlés
  7. http://monstone.hu/Kirandulas/Kepek/Tanuhegyek/badacsony_1n.jpg
    http://monstone.hu/Kirandulas/Kepek/Tanuhegyek/badacsony_3n.jpg
    http://monstone.hu/Kirandulas/Kepek/Tanuhegyek/badacsony_4n.jpg

    A képek címe: a tomaji, illetve a tördemici kőbánya
    Pedig egyértelmű, hogy a bauxit miatt kezdték megbontani a hegyet, jól látszik a vöröses kőzet, a bauxit mindenütt.

    VálaszTörlés
  8. Köszi, Csengele.
    Döbbenet, hogy naponta derülnek ki súlyosnál súlyosabb dolgok derülnek ki.
    Addig, amíg a szovjet hadsereg "élvezte vendéglátásunkat" érthető, ha nem akart senki nyilvánosságra hozni ilyesmit.
    A nagy baj az, hogy az ország kifosztásában csekélyke változás történt. Most nem szovjetek.

    VálaszTörlés
  9. A történetnek sajnos még nincs vége. Ha az a rákkeltő anyag beszivárog a karsztvízbe(talajvízbe), mi lesz, bele gondolni is szörnyű:-(

    S mennyi mindenről nincs sejtésünk...

    "Most nem szovjetek."...
    "Elmentek a tankok, megjöttek a bankok":-((

    VálaszTörlés