Blogarchívum

2009. október 27., kedd

ÉLŐTISZA - http://www.elotisza.hu

Rating:★★★★★
Category:Other



www.élőtisza.hu

Sokat hallhatunk a társadalmi felelősségvállalásról, és egyre többen tesznek érte, hogy ez a kifejezés értékes tartalommal teljen meg. Tisztelettel figyelmébe ajánljuk magas minőségű, Tisza menti tájtermékeinket, közvetlenül termelőktől, előállítóktól. Tetszetősek, rangosak, kifejezik a megbecsülést, a tradíciók tiszteletét és a hazai gazdaság erősítése iránti elkötelezettséget. Egyedi, különleges ajándéktárgyak, amik mindamellett, hogy értéket képviselnek, segítséget jelentenek a Tisza mentén tevékenykedő kis- és középvállalkozásoknak, termelőknek. Termelőink egy hátrányos helyzetű, munkanélküliséggel küzdő országrészben teremtenek munkahelyet, megélhetést, mely a környezet erőforrásait bölcsen hasznosítja.

| Tovább

Szemlézés az oldalról:

Száműzött Magyar Irodalom előadás sorozat

Budapest

2009. október 19.

Október 19-én 18 órától a  Püski-Masszi Galéria szeretettel meghívja Önt a „Száműzött Magyar Irodalom” című előadás sorozatának második rendezvényére, melynek témája Herczeg Ferenc. Az előadás előtt és után
lehetőség lesz az ÉLŐ TISZA tájtermékek közül a keresztszemes hímzéssel készített könyvjelzők megrendelésére a KARÁCSONYI KÖNYVJELZŐ VÁSÁR indító programjaként. Bővebben :http://free.x3.hu/vtt/termek/program.doc


Kockás liliom túra

Márokpapi


Hazánk egyik legszebb védett növénye a kockás liliom, melynek legnagyobb állománya a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzetben található. Rózsaszínes, sakktáblaszerűen foltos bókoló virágaival sok természetfotóst megihletett. E szemet-lelket gyönyörködtető liliommal, szakembereink vezetésével lápréteket és ligeterdőket bebarangolva találkozhatunk.

A Szatmár-Beregi-sík élővilága rendkívül gazdag, melynek egyik oka, hogy az iparosítás és annak velejárói sem nálunk, sem határunkon túl nem számottevő. Fajgazdagságára példa, hogy növénytakarójában megtalálni a hazai flórának több mint felét. Hasonlóan sokszínű az állatvilága is, pedig az egész Szatmár-Beregi sík 1700 km2-nyi területe hazánkénak alig 2 %-a. A táj hajdani képéből sokat máig is megőrzött. Alakításában a vizek játszották a legnagyobb szerepet.

Márokpapi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a beregi rész szívében található (Vásárosnaménytól 20 km-re). A településen nem halad keresztül főforgalmi út, elhelyezkedése miatt nincs átmenő forgalma sem. A falu lélekszáma 360 fő.

Termékek
aszalt gyümölcs aszalt szilva



... és még sok minden:    http://www.elotisza.hu/termek-list.php

9 megjegyzés :

  1. Különös figyelmébe ajánlom Szabolcs-Szatmár-Bereg megye környékének, mert ők laknak hozzá a legközelebb. :-)
    Kedvcsinálónak pedig az ország más megyéinek. :-)

    VálaszTörlés
  2. Kockás lilliom...:)))

    Megint tanultam valamit!

    VálaszTörlés
  3. A jó pap is holtig tanul.... :)
    Megint bebizonyososdott, nem kell nagyon messzire mennünk egy kis szépségért.

    VálaszTörlés
  4. Márokpapin történetesen jártam gyerekként. Mivel nincs főútvonala, zsákfalu, valószínűleg nem gyalulta le teljesen a globalizáció.
    A '60-as években még rendesen zsúpfedeles, döngölt falú házak álltak, sokszor földpadlóval, régi, valódi parasztbútorokkal. Még tartottak állatot, az út tele volt libákkal, szinte lépni sem lehetett közöttük, a gulya esténként jött haza,annyian, hogy a kerítéshez kellett lapulni, minden udvarban volt néhány disznó, magyar tyúkok és kakasok kapirgáltak...
    És ott tanított meg kerítést ugrani egy Manci nevű kecske. :-))

    - ja, és fecskefészek volt a tehénistállóban. :-)

    VálaszTörlés
  5. :)) És nem szakadt el a szoknyácskád?

    VálaszTörlés
  6. :-))
    Kerítés- illetve bokorugró szoknyácska volt. :D
    Jól megkergetett a dög. :D

    VálaszTörlés
  7. Engem libák futtattak meg anno...Lehet akkor kezdődött libaságom története. :P

    VálaszTörlés
  8. Azok is tudnak harciasak lenni. :-) Úgy odavág az ember gyereke lábaszárához, hogy csak na! Nyújtogatja a nyakát, és sziszeg. :-)

    VálaszTörlés
  9. ssssssssszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :))))

    VálaszTörlés