Blogarchívum

2009. szeptember 5., szombat

Torkos Matild: Pislogó cinizmus

2009. szeptember 5. 00:01 Magyar Nemzet

Még egy kemény telet át kell vészelnie a magyar népnek, hogy végre megszabaduljon ettől az országrontó politikai hatalomtól. Nem lesz könnyű. Ezreket, tízezreket fenyeget a kilakoltatás réme. Vannak, akik a rájuk tukmált devizaalapú hiteleik törlesztőrészleteit nem bírják fizetni, vannak, akik a felhalmozott rezsitartozásaik miatt kerültek reménytelen helyzetbe. Az önkormányzatok eddig is igyekeztek az önhibájukon kívül bajba jutott családokon segíteni, miközben sok más kötelező feladat ellátása mellett biztonságosan működtették az oktatási és egészségügyi intézményeiket is, gondoskodtak a szemétszállításról, az úthálózatuk karbantartásáról.

Függetlenül attól, hogy a baloldali pártok vagy a jobboldaliak adják az önkormányzatok vezetőit, évről évre egyre kevesebb központi normatív támogatás mellett is, összességében a társadalom megelégedésére végzik a munkájukat. Bizonyára azért van ez így, mert sokkal közvetlenebbül érvényesül a társadalmi kontroll, sokkal gyakrabban kell szembenéznie a választópolgárokkal a települések elöljáróinak.

Bajnai Gordon elődje, Gyurcsány Ferenc konfrontatív, erőszakos megszorító politikáját szolgai hűséggel követi, még akkor is, ha nem olyan élesen rajzolódik ki egy-egy nadrágszíj-húzogató kormányzati intézkedés pofátlansága, mert pislogó szemmel, sunyin adja elő a kormányfő lényegében ugyanannak a kormányprogramnak megfelelő intézkedéseket, amelyet végrehajtva Gyurcsány - talán, mert maga is szégyellte "szociáldemokrataként", csak arrogáns, pökhendi stílusban volt képes bejelenteni az újabbnál újabb megszorításokat.

Most éppen azt igyekeznek letolni a polgárok torkán, hogy 120 milliárd forintot az önkormányzatokon keresztül vonnak el tőlük. Azt mondják, hogy az elvonásnak megfelelően majd csökkentik a kötelező feladataik számát. De egy szocialista politikus sincs, aki konkrétan meg merné nevezni azt a feladatot, aminek ellátásától mentesítenék az önkormányzatokat. Ugyanis ehhez módosítani kellene az önkormányzati törvényt, amihez kétharmados többségre lenne szükségük az Országgyűlésben.

A valutaalap diktátumának megfelelően a szocialistáktól megszokott fűnyíróelv alapján egyszerűen elvesznek 120 milliárdot az önkormányzatoktól. Ugyanazzal a pökhendi, alkotmánysértő csuklómozdulattal, mint ahogy a Horn-kormány idején eladták a külföldi befektetőknek az önkormányzati tulajdonú gázszolgáltatókat, hogy a lakosságnak a multik busás profitját is meg kelljen fizetniük a gázárban.

De ez még nem elég. Elvégre jövőre választások lesznek, ezért célszerű rászabadítani a túlnyomórészt ellenzéki irányítású önkormányzatok vezetőire az elkeseredett, elszegényedett lakosságot, a százezreket, akiket az otthonuk elvesztésének réme fenyeget. Ezért hozták meg sunyi módon, pofátlan cinizmussal azt a kormányzati döntést, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogukkal élhetnek, és megvehetik a banktól a törlesztőrészleteiket fizetni képtelen emberek lakását.

Ez a huszonkettes csapdája. Ha egy település nem képes biztosítani az önrészt a Magyar Fejlesztési Banktól igényelhető hitelhez, azért váltja majd ki a rászorultak utálatát, ha mégis sikerülne is valahonnan előteremteni a súlyos milliókat, milliárdokat, akkor is ellenszenv fogja övezni a települések vezetőit, hiszen az adósok bérlők lesznek a korábbi saját tulajdonú ingatlanjaikban. Igaz, legalább fedél marad a fejük felett.

Végül gondoljunk bele abba is, hogy az egész kialakult helyzetért az elmúlt hét év kormányzati politikája a felelős, mert eltávolították a pénzügyi felügyelet éléről Szász Károlyt, hogy kontroll nélkül hagyták a kockázatos devizahiteleket az emberekre tukmáló bankokat, hogy a jegybank monetáris tanácsára rászabadították Gyurcsány embereit, hogy a forint árfolyam-politikájával is a külföldi spekuláns tőkeérdekeket kiszolgáló kormányzati politika érvényesülhessen.

36 megjegyzés :

  1. Mi az, hogy ÁT KELL ??? vészelni még 1 telet ?
    Torkos elvtársnő -a szardeszos Wekler volt felesége- (WC)papíripari főiskolát végzett, nagy jehuda, aki a TUDÁS NÉPÉNEK, a MAGYARNAK mondja a tutit.
    Ez még viccnek is rossz !!!!!

    VálaszTörlés
  2. Az első mondatod jó kérdés. Minden télen ezt kérdezem...már vagy 7 éve:-(

    VálaszTörlés
  3. Bedefy, Torkos Matild sosem volt Wekler felesége. Ő írta meg, hogy Wekler megverte a feleségét! Ne kavarj már össze mindent! Vigyázz, mert habzik a szád!

    VálaszTörlés
  4. Teúristen, bedefy, de nagy az Isten állatkertje !

    Ekkora malör, ekkora faul, ekkorát keverni....juhor pironkodna a helyedben... melyik csapatban játszol ?

    VálaszTörlés
  5. Nem muszáj szeretni Torkos Matildot, de attól még ez a helyzet.
    - Ha mondjuk, holnap reggel arra ébrednék, hogy a hazát árulók elpucoltak, és REND van - hát igen tudnék neki örülni. Pillanatnyilag azonban attól tartok, hogy kénytelenek leszünk túlélésre berendezkedni még egy télre. (Vagy még többre. :-(( )

    VálaszTörlés
  6. Kénytelenek, mert az ország nagy része alszik. Várja a "Messiást".
    Azokat, akik nemcsak beszélnek, hanem cselekszenek, azokat meg csak köpködik.
    Ez van. jó éjszakát:-(

    VálaszTörlés
  7. No-no....nincsen még este hét óra sem. Ilyenkor éber az ember igazán...az áthallásokra...

    VálaszTörlés
  8. Cselekszenek? Hol? Kik? És miket?

    VálaszTörlés
  9. Tatárszentgyörgy, Galgagyörk, Kétegyháza, sorolhatnám.
    Nemcsak beszélnek, meg tapsolnak.Valaki megálmodta, majd életre keltette a Magyar Gárdát. Nemcsak beszélt, hanem cselekedett is.
    Megint mások meg elküldenek minket téli álmot aludni:-(

    VálaszTörlés
  10. Orbán legutóbb Esztergomban még annyit sem volt hajlandó tenni az állásukból elűzött pedagógusokért, hogy megbeszélje a kérdést a FIDESZ-es polgármesterrel.

    VálaszTörlés
  11. A "messiást" csak a SION-isták (cion-isták) várják !!!
    A MAGYAROK Királya, Isten Fia, megtestesült több, mint 2.000 éve !
    és azóta bennünk él.

    VálaszTörlés
  12. Arra a FIDESZ-es polgármesterre gondol, uram, aki jelen sem volt ?

    Asszonyom, az alszik téli álmot, aki már esti hét órakor ágyhoz készül.
    Elötte meg azokat köpködi, akik cselekszenek. A Jobbik ugyanis eddig csak retorikából él, cselekvésre módja nincs, hiszen egy percre nem volt még annak közelében sem.

    Át nem világított szabadcsapatokat esketni, pláne a veszélyes közterületen, Bösztörpusztán szándékozva, amikor még magánterületeten sem lelte nyugalmát - a Haza szempontjából semmittevés, pótcselekvés.

    VálaszTörlés
  13. Nem tudom, mit szólnának a galgagyörki, és a többi megtámadott magyar emberek a fenti szöveghez. Semmit nem köszönhetnek Vonának,- rajta keresztül a Magyar Gárdának, akit megálmodott és életre hívott-, "csupán csak" az ÉLETÜKET. Ennyit a "pótcselekvésről".
    S ha már pótcselekvés: Nem a polgári körösök tapsvihara, és ütemes "Viktor, Viktor"-ozása mentette meg őket, az már bizonyos;-)

    VálaszTörlés
  14. Igen a kirugott esztergomi pedagógusok is azt skandálták: "Viktor segíts! Viktor segíts!" Orbán volt a pedagógusok utolsó reménye. Azonban csalódniuk kellett. Orbán elfogadhatatlanul és cinikusan reagált, majd kilopakodott a hátsó ajtón. A FIDESZ-es polgármester arroganciája eddig is ismert volt. Milyen pártfegyelem van abban a pártban, ahol egy pártkatonának a pártelnök odalátogatásakor "más programja akad"? Azt hiszem, hogy a FIDESZ ezzel nemcsak az esztergomi pedagógusok, hanem mások szavazataiból is jócskán vesztett.

    VálaszTörlés
  15. Esztergomban valami már évek óta nem stimmel.
    A korábbi ciklusban is Fideszes városban elbontatták Esztergom főterén álló Vak Bottyán János szobrát, és a helyébe - Uniós pályázattal nyert összegből - valami Habsbourgot emeltettek. :-S
    Akkor a "heves érdeklődés" közepette a polgármester ígéretet tett, hogy Vak Bottyán szobrának is találnak majd méltó helyet.
    - Járt-e valaki arra?
    - Ki tud többet a jelenlegi helyzetről?

    VálaszTörlés
  16. Habsburgooooooooooooot???? Vak Bottyán helyébe??? Megőrültek ezek ott Esztergomban?

    Hódmezővásárhelyen még Rapcsák András idejében büszkén lobogott az egyik zászlórúdon az Árpád-sávos zászló. Az új Fideszes- egyébként meg cionista zsidó- polgármester első dolga volt leszedetni.
    Hogy is hívják....benne van fontos bizottságokban is, egy fiatal, arabos megjelenésű pali....

    VálaszTörlés
  17. Olyan közel keleti kisebbségi feje van, hogy pontos legyek. Vagy még pontosabb, esetleg?:-)

    VálaszTörlés
  18. Ja, ez nem is az, BOCS. Bár eléggé hasonlít:-)
    Pillanat...

    VálaszTörlés
  19. No, meg van, ő lesz az.

    A baloldali, fekete fickó az:-))

    VálaszTörlés
  20. Hoztam egy kis olvasni valót, hátha a Magyar Nemzet, meg a Hír tv nem hozta le:

    Lázár és az ellenfelei
    Lázár János módszereiről egyébként legendák keringenek a Dél-Alföldön. Éppen a napokban szórták tele Hódmezővásárhely postaládáit azokkal a fénymásolt röplapokkal, amelyeken a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozási jegyzőkönyve, egy számla, valamint Lázár János 2006-os kampány-szórólapjának másolata szerepel. A dokumentumok szerint a polgármester közpénzből finanszírozta a 2006-os országgyűlési választásokkor a saját kampányát. Érdekes módon erről az ügyről sem lehet hallani, teljes a hírzárlat.
    Lázár ugyanakkor rendhagyó módon számol le a helyi ellenségeivel. Korábban azok után a helyi vármegyések után szimatoltak az önkormányzat emberei, akik többször is sikeresen akadályozták meg az Árpád-sávos zászlók eltávolítását. A napokban pedig a szintén hódmezővásárhelyi Mónus Áron tudatta szerkesztőségünkkel, hogy Lázár gyámság alá akarta helyeztetni, hogy így vonja ki a forgalomból. A Mein Kampfot magyarra fordító, s a szabadkőműves világbirodalomról több leleplező könyvet író Mónus Áron régóta töri ugyanis a borsot a betegesen filoszemita Lázár orra alá. A polgármester most így akart bosszút állni. Nem sikerült neki. Alább következzék Mónus Áron lapunkhoz 2008. december 31-én eljuttatott közleménye a történtekről:
    "Ezen a napon kell beszámolnom olvasóimnak arról, hogy hosszú időn keresztül miért nem mutattam be új könyveket. 2007. május 15-én a megsemmisítésemre és a vagyonom elrablására irányuló támadás indult ellenem. Vagyonomnak része a könyveimre vonatkozó szerzői jogom is. 2007. május 15-én Hódmezővásárhely polgármestere gondnokság alá helyezésem iránt indított eljárást, az állítólagos indok a személyem és a vagyonom védelme volt. Ha sikerült volna engem gondnokság alá helyezni, akkor ezzel elveszítettem volna a jogot a vagyonom feletti rendelkezéshez, beleértve a könyveimre vonatkozó szerzői jogomat is: ezután a könyveim terjesztése megszűnt volna. Tiltakozásom következtében a gondnoksági ügy a Szegedi Polgármesteri Hivatalhoz került, amely a 2008. évben megszüntette az ellenem indított eljárást hivatkozva a Legfelsőbb Bíróság Bfv.I.622/2005/6. számú, 2005. november 15-én hozott ítéletére. Idézek a Legfelsőbb Bíróság ítéletéből: "az ügyben feltárt bizonyítékokból tisztázódott, hogy a magánvádló elmebeteg voltának állítása alaptalan. Mónus Áron magánvádló beszámítási képességét korlátozó vagy kizáró elmebetegségben nem szenved és nyilvánvalóan nem is szenvedhetett, nem mutathatta ennek jeleit a kérdéses tévéműsorban történt fellépése során sem."
    Írókat akkor üldöztek ilyen formában Magyarországon, amikor Rákosi Mátyás volt "a magyar nép bölcs tanítója."

    VálaszTörlés
  21. Nem friss, valamikor a télen íródott szöveg. Ennyit a "pislogó cinizmusról":-((

    VálaszTörlés
  22. Hozhatnék a szarvasi Babák Mihály hasonló disznóságairól, esetleg Domokos "Úr" szintén maffia módszerekkel irányított Békés megyéjéről.
    De minek? Ha valaki veszi a fáradtságot, kiveszi a ....ből a fejét, és gondolkozik, lát, nemcsak néz, annak nyilvánvaló, hogy aki 10-20 éve benne csücsül a politika sűrűjében, az előbb-utóbb gazemberré válik.

    VálaszTörlés
  23. Ja! Ha valakit érdekel, utána nézhet bizonyos Kurucz nevű Békés megyei rendőrfőparancsnok rejtélyes, hirtelen halál esetének is, úgy a '90-es évek végén. Mondjuk akkor tájt kell keresgélni, amikor az olaj ügyeket próbálta szerencsétlen Pallag László felderíteni. Hipp-hopp, egy szép nap a rendőr parancsnokot holtan találták a saját irodájában. Lánya a mai napig nem hisz az öngyilkosságában....

    VálaszTörlés
  24. Még valami: Mónus Áron valami döbbenetes igazságokat tár fel a háborúban a Hitlerrel egyezkedő zsidóságról, a szabadkőművességről, és egyéb érdekességekről.
    Vajon miért szúrja ennyire Lázár szemét???? Na????

    Szarvason viszont már egy ideje átlátnak Babák kiskirály disznóságain. Meg is lehet nézni az EP választási eredményt;-))))))))

    VálaszTörlés
  25. Csengele, ez az a rendőrfőkapitány, akinek a halála óta szállóigévé vált, hogy "reggelizés közben tarkón lőtte magát" ?

    VálaszTörlés
  26. Előfordul, ha megcsúszik az illetők keze.

    VálaszTörlés
  27. "A Jobbik ugyanis eddig csak retorikából él, cselekvésre módja nincs, hiszen egy percre nem volt még annak közelében sem.
    Viktorod cselekedhetett volna, de szarik rá, attól retteg a fidesz, hogy a Jobbik cselekedni fog.

    VálaszTörlés
  28. Bocsánat, az előbb rosszul mondtam. Kurucz tényleg rendőr vezér volt, jelenleg a csabai főjegyző(???). Az elhunyt rendőr parancsnok Kuzma Mihály volt, és volt még egy Nagy Tibort nevű is, erre már nem emlékszem pontosan...
    Rejtélyes "vírusban" haltak Békés megyében a '90-es évek végén a rendőr vezetők, állítólag azért, mert az olajügyekhez közük volt.
    gondolom, politikusainknak meg halvány lila dunsztja nem volt az egészről..
    minden esetre szegény Pallag Lászlót jól kisemmizték, meghurcolták. Aztán hirtelen a kisgazdák kipottyantak a kormány pozíciókból, és hogy-hogy nem a Fidesz lett a kizárólagos kormányzó.
    A kisgazdák szavazatait azért szívesen vennék, a mai napig...A hétvégén Békéscsabán tart "nagygyűlést" a Fidesz mellett álló állítólagos kisgazda bázis. No, kíváncsi vagyok, kik és hányan lesznek ott....

    VálaszTörlés
  29. Igen-igen. Kuzma Mihály nevére emlékszem. Abban az időben egy öngyilkossági hullám söpört végig a rendőrségen. Több eset is volt, hogy a WC-n végeztek magukkal....

    VálaszTörlés
  30. Bizony. Nekem úgy rémlik, hogy nagyon kínos dolgok kezdtek napvilágra kerülni, amit bizonyos politikai maffiózók nem engedhettek napvilágra kerülni...Az a baj, hogy az emberek emlékezete túlságosan rövid:-(

    VálaszTörlés
  31. Nem úgy az enyém, én nem vagyok aranyhal, 4 másodperces memóriával.

    Miért nem szól arról itt a fáma, hogy találtak olyan hullára is - a saját leánya - aki nem volt más, mint a feri anyósa ?

    Sajnos, nem a jelenlegi, hanem a kettes számú, egy fehérvári orvosnö, akit bestiálisan meggyilkoltak, röviddel azelött, hogy lánya - feri fiainak mamája - Franka Tibornak adott volna Szegfük a Rózsadombon c. kötetéhez interjút...
    Az interjú elmaradt, a tettes ismeretlen.
    Ez senki agyát nem mozgatja meg ?

    VálaszTörlés
  32. Franka sem véletlenül szokott küldeményként lőszert kapni...

    VálaszTörlés