Blogarchívum

2009. szeptember 5., szombat

Hírtallózó, műsorajánló

Ma 2009. szeptember 5., szombat, Viktor, Lőrinc napja van

HETI LEGJOBB - Szombat 16.05-16.55 Műsorajánló

ÉLŐ ADÁS>> http://lanchidradio.hu/%C3%A9l%C5%91_ad%C3%A1s_hallgat%C3%A1sa
Szent István országában egyre többen kongatnak vészharangot erkölcsi és szellemi megújulást sürgetve. Szakértők állítják, társadalmunk szétroncsolt szövetét vagy az alapot adó család méltóságát csak morális megújulás képes helyreállítani. De újraszőhető-e a társadalom kilyuggatott szövete?

HETI LEGJOBB: 2009. szeptember 5-én, 16.05-16.55-ig - Műsorajánló

E-mail címünk: kulissza@lanchidradio.hu

Felépíthetők-e az alapot adó intézmények? S van-e, aki harcba indul értékeinkért? Vajon milyen szálakkal sző a keresztény ember? Lehetőségek, kihívások, célok és értékek Lanczendorfer Erzsébet kereszténydemokrata politikustól és Osztie Zoltántól, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökétől. Beszélgetés újra – Kocsis Évával.

És még:

Lengyelország délkeleti részén közel 100 éve ádáz harcok folytak. Mára már csak a több mint 400 katonai temető emlékeztet azokra az időkre. Ott, ahol magyar katonák is alusszák örök álmukat, 50 évnyi hallgatás, 50 évnyi közöny után már újra állíthatjuk a síremlékeket, megkoszorúzhatjuk sírjukat, és fejet hajthatunk a névtelen hősök előtt. A katonasírok gondozására szerveződött mozgalom képviselőit mutatja be Pál Amanda.



Lesz King's City, de máshol?


Minden jel arra utal, hogy a Pénzügyminisztériumnak kínossá váltak a sukorói kaszinótervek körüli zavaros ügyek, és a tárcánál lemondtak arról, hogy a Velencei-tó partján épüljön meg a King's City, helyette inkább más helyszínt javasolnak majd – írja a Népszabadság.

A pénzügyminiszter a beruházónak írt levelében felveti, hogy közösen álljanak el a telekcsere-szerződéstől és kezdjék újra a tárgyalásokat. Ennek nincs akadálya, az újraindított tárgyalást viszont új szerződéssel kellene megerősíteni, amelyben a sukoróin kívül más helyszín is szerepelhet. Az építési koncesszió ugyanis nem a Velencei-tó menti földekre, hanem a közép-dunántúli régióra szól – nyilatkozta a lapnak a tárca egyik munkatársa.

Ha előáll ez a helyzet, akkor a vagyonkezelőnek vissza kellene fizetnie azt a több százmillió forintot, amit a Pest és a Fejér megyei földek értékének különbözeteként kapott a beruházótól – írja a lap.

(FH/Népszabadság)

Szűcsöt nem zavarja, ha elveszik az árvák pénzét

A kormány az árvák saját pénzét veszi el, hogy kompenzálja a megszorításokat – írja a szombati Magyar Nemzet. Az önkormányzati miniszter tagadja, hogy az állami gondozott gyermekeken spórolna a kormány. Szűcs Erika nem lát kivetnivalót abban, ha az állam elveszi az árvák pénzét.

Bár az önkormányzati miniszter tagad, egy általa készített kiszivárgott tervezet szerint az árvákon is spórolna a kormány. A dokumentum szerint a gyermekotthonok elkölthetnék a gyermekeknek járó családi pótlék felét.

A hírTV szerette volna megszólaltatni az ügyben az érintettet, de Varga Zoltán önkormányzati miniszter riporterünknek elsietve az alábbi választ adta: „ilyen biztos nem jelent meg, nem tudom honnan veszik ezt”.

A volt szociális miniszter szerint a lényeg, hogy az ellátás rendben legyen. „Ha az ellátás biztosítva lesz, akkor az egy teljesen rendben lévő dolog” - nyilatkozta a hírTV-nek Szűcs Erika.

(Magyar Nemzet, hírTV)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése