Blogarchívum

2009. szeptember 29., kedd

SZÁNDÉKNYILATKOZAT

A Magyarok Szövetsége Bács-Kiskun megyei szervezete és a Jobbik Magyarországért párt kecskeméti szervezetének közös nyilatkozata:

1. A két szervezet közösen kinyilvánítja, hogy egymás mozgalmát, a nemzeti értékek képviseleteként tartják számon.

2. Mivel a jövőbeni magyarországi változások csak egységes nemzeti oldal fellépésével képzelhetők el, ezért egymást természetes politikai szövetségesnek tekintik.

3. Az MSZ. Bács-Kiskun megyei szervezete, valamint a Jobbik kecskeméti szervezete megállapodik abban, hogy e dokumentum aláírásától számított két héten belül meg szerveznek egy Vukics Ferenc /MSZ országos elnök/, és Vona Gábor /Jobbik országos elnök/ találkozót Kecskeméten, melynek célja a helyi szövetség országos szintűvé emelése lesz.

4. Ezt követően a két szervezet megbízottai, minden fontosabb helyi, illetve országos politikai esemény előtt kölcsönösen egyeztetnek egymással és a hatékony fellépés érdekében közös cselekvési tervet, dolgoznak ki, melynek elfogadása után az abban vállaltakat kölcsönösen betartják.

5. A két szervezet a továbbiakban keresi a kapcsolatot egyéb nemzetért tenni akaró mozgalmakkal, - Hatvannégy Vármegye, TRMSZ, stb, - és tárgyalásokat kezdeményez, egy nagy nemzeti koalíció létrehozása érdekében.

6. Kinyilvánítjuk, hogy a későbbiekben megalakuló NEMZETI KOALÍCIÓBAN sem kívánjuk a benne résztvevő pártokat és civil mozgalmakat összemosni, de ugyanakkor a hatékony cselekvés érdekében egyetlen egy nemzeti érzelmű lélekről sem kívánunk lemondani.

7. A tárgyaló, nemzeti erőket képviselő felek, megegyeznek abban, hogy a tárgyalások befejezéséig nyilvános kritikát, észrevételt egymás szervezetével szemben nem fogalmaznak meg.

Kecskemét 2009-09-24

62 megjegyzés :

  1. Azért ezt megbeszélhették volna Vona Gáborral is, mielőtt kinyilatkozzák. Gondolom, nagy koppanás lesz a Bács megyei Jobbikosoknak...

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán értem... Vona Gábor tudta nélkül kinyilatkozik a Jobbik Bács megyei szervezete? Annak a Jobbiknak nem Vona a vezetője? Hogy is van ez?

    VálaszTörlés
  3. Ez érdekes lesz ! Ahova Vukics beteszi a lábát, onnan Vona azonnal kivonul. Két dudás egy csárda tipikus esete, meg a viccnek is, hogy minden tyúk megdöglött, de még vannak nagyon hülye ötleteik.

    VálaszTörlés
  4. A gondolat maga nem rossz, de a szándék is megvan?

    VálaszTörlés
  5. A jelek szerint van rá helyi szándék.

    VálaszTörlés
  6. Ez itt egy nemzeti összefogásra irányuló szándék. ...vagy nem ezt szoktuk hiányolni?

    VálaszTörlés
  7. Így választás előtt, inkább a leszalámizás jut eszembe.

    VálaszTörlés
  8. Nekem nincs szándékomban semmi ilyesmi, és a Jobbikot is elhagyom, ha ezt nyélbe ütik. Úgyis már szinte főállású gárdista vagyok, bár fizetés nuku.

    VálaszTörlés
  9. Amúgy meg szia, Tamás! De régen láttalak! :-)

    VálaszTörlés
  10. Vukicsról már nyilatkozott negatívan az MVSZ (ha bár nem mérvadó), de itt a Vukics féle társaság szalámizná le egyértelműen a jobbikot.
    Ha mind a két csapat a Magyar Nemzet érdekét nézné, már rég közös nevezőn lennének.

    VálaszTörlés
  11. Szeptember 25-én, pénteken a Vörösmarty teremben Pünkösti Gabriella kiállítását Géczy Gábor tanár nyitotta meg Tolcsvay Béla énekmondó közreműködésével. Ezt követte Varga Domokos György: Ki vagy, Vukics? c. könyvének a szerző általi bemutatása.

    Vukics Ferenc az életéről, a Magyarok Szövetsége rögös, de sikeres útjáról, valamint az őt és a Magyarok Szövetségét ért alaptalan támadásokról beszélt.
    http://data.hu/url/370

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok! Tényleg régen jártam erre :-)

    VálaszTörlés
  13. Szia!:-)

    Valahol el kell kezdeni azoknak az erőknek az összefogását, akik valamilyen formában a nemzet felemelkedését szeretnék.
    Nem értem, miért kell ezen csodálkozni, vagy megsértődni.
    A magam részéről kíváncsian várom a fejleményeket. Az biztos, hogy mindkét (fő)vezér kissé diktatórikus eszközökkel érte el, amit eddig elért. Nekem mindegy, csak induljunk már! Kifelé, vagyis felfelé!
    Bár én nem ismerem a Jobbik és az MSZ belső működését, annyit azért mégis feltételezek, hogy egy ilyen horderejű döntés előtt mindenképpen kikérte mindkét (szándék)nyilatkozatot tévő helyi vezető a saját "felettese" véleményét. Nem hinném, hogy csak helyi kamikaze akció.

    Még egy apróság: aki "szalámizástól" tart, az próbálja meg egy percre elképzelni:
    Annak idején Álmosék (egyesek szerint több, mint) hét magyar törzset képesek voltak egyesíteni. Méghozzá olyan törzseket, akik előtte szétszóródva (viszonylag) szabadon, "öntörvény" szerint éltek a sajátjaik között. Egy olyan horderejű nagy vállalkozásra kellett összegyűjteni kb fél millió (mások szerint több, vagy kevesebb) embert: családokat, állatostól, mindenestől, amilyen még azóta sem történt. Hazatérni, a régi-új Hazánkba: a Kárpát-medencébe, itt pedig olyan államot alapítani, amit több, mint ezer esztendeje sem képesek szétverni (legalábbis teljesen).
    Jól néztek volna ki, ha ez a rohadt pártoskodás ilyen szinten ellenségekké tették volna őket:-( Ma hazátlan senkik lennénk.
    EZT tessék szem előtt tartani, amikor lesajnáljuk előre a még meg sem született szövetséget.

    Egyet tessék tudmásul venni:
    EZ A NEMZET HALOTT, HA LEGJOBBJAINK KÉPTELENEK LESZNEK ÖSSZEFOGNI.

    VálaszTörlés
  14. Itt vannak a fejlemények :-((

    Tisztelt Hírháló szerkesztőség!

    A Nemzeti Hírháló oldalán 2009 szeptember 29.-én megjelent egy "Szándéknyilatkozat" amely "MSZ. Bács-Kiskun megye Jobbik kecskeméti szervezet" aláírással volt ellátva.

    Kérjük szíveskedjenek nyilvánosságra hozni, hogy ezen "Szándéknyilatkozatot" NEM a Bács-Kiskun megyei Magyarok Szövetsége adta ki. A fenti aláírással a nyilatkozatot kiadó visszaélt.

    Köszönettel
    MSZ. Bács-Kiskun megyei
    Vezetősége

    VálaszTörlés
  15. Azért nagyon tetszik Csengele optimizmusa, viszont én meg a Gárda és a Jobbik belső levelezését ismerem, és a közhangulatot is. Bármi lesz is ennek az ügynek a vége, ha megszületik az összefogás, egy rakás ember fog elfordulni a Jobbiktól. Ami pedig ezután lehet, azt mindenki csak szánalmas magyarázkodásnak fogja megélni.

    VálaszTörlés
  16. És akkor ki adta ki?
    Ez kb. olyan, mint amikor meghívták az MSZ műsorába a jóembert, és úgy mutatták be, mint az MVSZ egyik vezetőjét. Erre az MVSZ szinte ugyanilyen nyilatkozatot adott ki.
    Szóval? Valaki az MSZ Bács-Kiskun megyei szervezetéből tett volna egy személyben ilyen nyilatkozatot?

    Én csak azt mondom: előbb-utóbb mindenképpen kell találnia egy pártot az MSZ-nek, aki hajlandó aláírni az ún. "Társadalmi szerződést". A Fidesz egyértelműen elutasította, arra hivatkozva, hogy ha meg lesz a 2/3-os többségük, akkor nincs szükségük rá.
    Túl sok választási lehetőségük tehát nincs...

    VálaszTörlés
  17. Persze én is vágyom az összefogást, de azt ennél jobban elő kéne készíteni.

    VálaszTörlés
  18. Tamás, Ti tényleg úgy gondoljátok, hogy egyedül a Jobbik képes lesz megváltani a világot?:-)
    Sokakat taszít a politika, őket legkönnyebben ilyen civil szervezet képes megmozdítani. Nem lenne kár értük, ha otthon maradnának aszavazás napján? Ha képes egy civil szervezet az urnákhoz szólítani az emberket, akkor miért rossz, ha az MSZ a Jobbikra való voksolásra buzdít a választáskor?
    (Azt mondta, hogy azzal köt szövetséget, aki a Társadalmi Szerződést hajlandó megtartani. Az összes mai pártok közül a Jobbiknak van a leghasonlóbb programja.)
    Szerintem annyira világos, nem?.-)

    VálaszTörlés
  19. Tényleg komolyan érdekelne, hogy mi okoz ellentétet a látszólag közös célt szolgáló két szervezet között.
    Verseny? Csak egy lehet kizárólagosan "üdvözítő"? Ennyit a "fogjunk össze" szlogenről?
    Elszomorít. Pláne, ha nem látom logikus okát.

    VálaszTörlés
  20. Én TUDOM!
    Férfiak:-(
    :-)))))))))))))))))

    VálaszTörlés
  21. Ja?!
    Hogy ez nekem nem jutott eszembe. ;-)))

    VálaszTörlés
  22. Tehát akkor még egyszer:
    Én is vágyom az összefogást, de a MSZ-ben nem hiszek. Lopják a programot, lopják a szlogeneket. Vezetőik hiteltelen, rossz életű emberek. Vukics vezette nemrégen Kiss Róbert kihallgatását a mondvacsinált politikai vádak miatt.
    Egyéb iránt nyitott vagyok sokfelé, de még a feminizmus sem vitte előre a világ dolgait :-)))

    VálaszTörlés
  23. Látható, hogy a MSZ nem akar a Jobbikkal szövetkezni, éppen ellenkezőleg le akarja szalámizni, át akarja venni tőle a vezetést a nemzeti radikálisok felett. Vajon mi célból? Ezért nem lehet a Jobbiknak a MSZ-el szövetséget kötni. Ezt ismerte fel már igen korán Vona Gábor.
    Többször elmondtam már, hogy összefogni csak olyan párttal vagy szervezettel lehet, amelyik nem akar a saját karámjába hajtani. Ez az akadálya a Jobbik és a FIDESZ, újabban a Jobbik és a MSZ összefogásának.

    VálaszTörlés
  24. Még mindig nem értem, hogy szalámizhatna az MSZ?
    Tamás után szabadon:-)...:
    Tehát akkor még egyszer: Az MSZ egy civil szervezet, a Jobbik pedig egy politikai.
    Szalámizás akkor merülhetne fel, ha mindkettő azonos dimenzióban mozogna. A Fidesz ezért darálhatta be az Fkgp-t, és a Kereszténydemokratákat. De ebben az esetben nem áll fenn ilyesminek a veszélye.

    Nem tudom, hogy gondoltátok: ki fogja elvinni szavazni azt a rendkívül nagy számú választópolgárt, akik kapásból lecarják a politikát, és az összes pártot, mind egy szálig?
    Jelenleg nincs más választás, mint a választás, ha vélemény és törvény formáló tényezővé akar válni az, aki szeretne változtatni, aki szeretné a felemelkedés útjára vezetni Magyarországot. Lehet szép dolgokat szavalni, de ha nincs mögötte tömegbázis, akkor sajnos csak üres szóáradat marad, ami a gyakorlatban a nullával egyenlő.

    Igaz, hogy nem vagyok feminista (különben nem élnék a családomnak jó pár éve, idehaza, hanem valahol "önmegvalósítanék" ezerrel:-))-, de azt világosan látom, hogy ebből a mély krízisből csak valami olyan jellegű összefogással lehet kijutni, mint azt a fenti szándéknyilatkozatban is olvashatjuk.

    Egyébként, ha engem kérdeznének, én mindenképpen leülnék a nemzeti oldal prominens személyiségeivel tárgyalni valamiféle minimális viselkedési normáról, a választások idejére. Mert gondoljuk el: a két nemzeti tábor majd alaposan hajba kap- kik-ki védi a mundér becsületét; a szoclibeknek nem is lesz semmi dolga, csak kényelmesen hátradőlni, és röhögni a markukba: "Na játsszátok le, hülye nagy magyarok".
    És ezt SENKI nem akarhatja, aki egyébként feszt a nemzetről, meg a Hazáról papol.

    VálaszTörlés
  25. A MSZ-nek párttámogatás nélkül semmi esélye nincs. Ezt a realitást figyelmen kívül hagyva a MSZ a saját karámjába akarja terelni a jobboldali pártokat. A FIDESZ persze rögtön bemutatta az egyezményes jelet és a Jobbik is visszautasította ezt a törekvést.
    "... Nem tudom, hogy gondoltátok: ki fogja elvinni szavazni azt a rendkívül nagy számú választópolgárt, akik kapásból lecarják a politikát, és az összes pártot, mind egy szálig? ..."
    Teljesen nyilvánvaló, hogy az ominózus választói réteget a MSZ nem valamely párt, hanem csak saját érdekében hajlandó aktivizálni. Durvábban fogalmazva, ezzel zsarolta, zsarolja a jobboldali pártokat. Belátható, hogy a pártönállóság feladása fejében a MSZ semmit nem ad a pártoknak.

    VálaszTörlés
  26. Szerintem nem értetted meg az MSZ szándékait. Már vagy egy éve EZT mondja: Mivel ő maga nem akar (állítólag) párttá alakulni, MEG FOGJA KERESNI AZT A NEMZETI ELKÖTELEZETTSÉGŰ PÁRTOT, aki hajlandó a Társadalmi Szerződés alapján együttműködni az általa képviselt civilekkel.
    Egyenlőre nem látom, hogy ebben változás lenne...Mivel a Jobbiknak is a Szent Korona Törvényén alapuló új alkotmány megalkotása a kitűzött céljai egyike (és a többi is eléggé azonos a kettő között), nem értem, mi akadálya lehetne annak, hogy az MSZ- ami sokkal kisebb támogatottságú, mint a Jobbik, tehát elég nehezen "darálhatná be a kisebb a nagyot-, szövetséget kössenek egymással.
    Ezzel csak a Jobbik szavazó bázisa növekedne, tehát a Te logikád alapján pont,. hogy az MSZ- szimpatizánsok tarthatnának a "bedarálástól".

    De szerintem itt nem igazán az MSz, vagy a Jobbik nevű formáción van a hangsúly. Ott bújik meg a lényeg, hogy miképpen leszünk képesek (vagy nem) legyőzni ezt a hihetetlen megosztottságról tanúskodó akadályt.
    Tessék belátni: a mi nemzetünk egyedüli rákfenéje mindig is ez volt. Az állandó RIVALIZÁLÁS miatt folyton ugyanabba a csapdába esünk.
    Az a nemzet, aki képtelen eljutni még a tárgyaló asztalig is, az elveszett. Reménytelenül.

    Jó lenne végre meghazudtolni saját magunkat, lerázni ezt a mesterségesen belénk táplált állandó ellenségkép keresést, és összefogni az ország mihamarabbi gyógyulása érdekében. Értek ezalatt MINDEN NEMZETBEN GONDOLKOZÓ felelős politikust, és civil embert.

    Ezzel nem mondom, hogy borítsunk fátylat a múltra, ellenkezőleg: saját érdekünkben a legelső elemi feladat az elszámoltatás kell legyen. enélkül csak ugyanazt a mókuskereket hajtanánk. Akik eddig próbálkoztak jól, vagy rosszul a nemzet felemelkedéséért dolgozni, azoknak meg kellene köszönnünk a munkáját, és új, friss erőket csoportosítani a nemzet élére. Olyanokat, akik még nem játszották el a hitelességüket.

    no és itt a kardinális kérdés: kit is tekintünk hitelesnek. Pontról-pontra kell ilyen, és ehhez hasonló dolgokban evidenciákat felállítanunk. Egyetlen dolgot nem engedhetünk meg most: a hatalmi erőfitogtatások miatti széthúzást.

    VálaszTörlés
  27. Már Rodolfó is azt mondta: Csak a kezemet figyeljék!
    Mindenesetre a MSZ olyan nyilatkozatot iratna alá a pártokkal, amely tulajdonképpen a pártönállóság feladásával volna egyenlő. Mi ez, ha nem a pártok elleni támadás. Úgy akarna együttműködni a pártokkal, hogy közben csapást mérne rájuk. Ez fából vaskarika.
    Egyébként rivalizálásra szükség van. Az egészséges rivalizálás viszi előre a dolgokat. Lényeges viszont, hogy a rivalizálás miért folyik. A koncért, vagy az ország épüléséért, azaz pénzért vagy dicsőségért, zsoldért vagy hazaszeretetből.

    VálaszTörlés
  28. Ha olvastad a két szervezet programját, akkor nyilván Te is láttad, hogy semmiféle önfeladással nem járna a kettő "összefésülése" egy választási kampányban, hiszen azok szinte teljesen azonosak.

    Egészséges rivalizálásra szükség van, csak nem mindegy mikor, és miképpen. Ebben a helyzetben amiben vagyunk, semmi helye a rivalizálásnak.
    A Károlyi párt és a tanácsköztársaság közötti pár hónapban ugyanez történt a magyar politikai életben: mindenki tisztában volt azzal, mekkora bajban az ország, nyilvánvalóvá vált a magyar zsidóság árulása, össze is ültek a "rivális" nemzeti pártok, hogy szövetséget kössenek. Végül mégis a saját butaságuk kerekedett fölül, és nem tudtak megegyezni. Éppen a rivalizálás miatt.:-(
    (Jelzem: mindez napló-szerűen van ábrázolva Tormay Bujdosókönyvében, tehát hiteles információnak tekinthető.)
    El is vesztettük az ezer éves államunk 2/3-át.:-(
    Hát semmi nem elég intő példának?Nincs más lehetőség: minden jóérzésű magyar emberre szükség van a kiút megtalálásában. Itt nincs helye piti pártoskodásnak, ahhoz túlságosan nagy a baj.

    Ha megint ostoba férfiak fogják elkúrni, én szétcsapok köztük!:D :D

    VálaszTörlés
  29. Nem a MSZ programjával van a baj, hiszen sokat átvettek a Jobbikéból, hanem az együttműködés általuk szabott feltételeivel, amely gyakorlatilag a pártönállóság feladásával egyenlő.

    VálaszTörlés
  30. Én úgy gondolom, hogy itt sokkal többről van szó, mint pártokról, párt önállóságról.
    Ha valakinek Ez a legfontosabb- úgy Jobbikos, Fideszes, vagy bármiféle "felekezet" szimpatizánsa, az nem érti, hogy ezzel éppen árt a mai nehéz helyzetben lévő országnak. Kompromisszumok nélkül nem lehet együtt élni. (Ezt a házasságban élők tudják legjobban. Ha a szülők nem egyeznek, és állandóan saját igazukat bizonygatják, ki sínyli meg leginkább? Először is a gyerek, a család.) Az ember nem nyalogathatja örökké a sebeit, az nem visz előrébb. a megoldáshoz, a felemelkedéshez legalábbis nem elegendő.

    Beszélni kell a problémákról, de legelőször könyörgöm: üljenek már le egy asztalhoz, akik így, vagy úgy, de komolyan gondolják a Haza felemelkedésének ügyét! (És nemcsak prédikálni akarnak arról...)
    Szerinted? Nem ér meg egy alapos vitát Magyarország jövője?
    Nekem az a véleményem, hogy nem kell előre borítékolgatni semmit. Először nézzük meg, mi történik, ha tárgyaló asztalhoz ültetik azokat, akik eddig szépen szövegeltek minderről. Szóval: szerintem "Lássuk a medvét":-)

    VálaszTörlés
  31. A pártoskodás, s a pártokrácia ,a demokrácia halála. Jó lenne már NÉPBEN,-NEMZETBEN, s nem ilyen, olyan pártban gondolkodni. 20 éve már, mindég egy új nevű ,látszólag új programú párt tűnik fel a horizonton. 20 éve csak tátjuk a szánkat. Hiszünk a pártapaparátcsikok bülbül hangú énekének! Meddig még? Nemzeti összefogást.

    VálaszTörlés
  32. NEMZETI HÍRHÁLÓ
    T. Cím!

    NYILATKOZAT SAJÁT SZÁNDÉKNYILATKOZATOM OKÁN

    Ma reggel a Nemzeti Hírháló portálja közölt egy írást "SZÁNDÉKNYILATKOZAT" címmel, ami egy NEMZETI KOALÍCIÓ létrehozásának a vitaindító anyaga lenne a kecskeméti Jobbik és a Bács- Kiskun megyei MSZ. szervezetek részére. A tervezetet, teljes egészében az én írásom, az október 10.-én esedékes Bács-megyei MSZ. gyűlésére. Maga az anyag azért kapta a szándéknyilatkozat címet, mert még azt semmilyen hivatalos MSZ. fórum nem tárgyalta meg, ennek megfelelően azt nem utasíthatta el és persze ennek a logikának megfelelően nem is fogadhatta el. Mivel az MSZ.-ben semmilyen tisztségem nincs így csupán, mint egyszerű /de gondolkodó / tag kívánom a véleményem a tagság szélesebb köre elé terjeszteni, megvitatás céljából. És persze ugyan ez a szándék vezérelheti a kecskeméti Jobbik-os alapszervezet ezzel egyetértő tagjait is.

    Eszembe jutott egy középkori hadi módszer. A Király önmagában többnyire nem tartott fenn akkora sereget, ami egy jelentős, mondjuk egy idegen támadás kivédésére elegendő lett volna. De, ha eljött az óra és meg kellett védeni a hazát, üzent a nemesi hűbéreseknek, hogy küldjék a kinek- kinek nemességére kirótt lélekszámú katonaságot. Így aztán bizony előfordult, hogy az egységes hadsereg, mely szembeszállt az ellenséggel és győzelmet aratott, különböző felszerelésben, ruházatban, de egységes lelkülettel és elszántsággal védte a hazát. Aztán a csat végeztével a szerencsés túlélőket hazaküldte a Király saját otthonukba.

    Nos az én elméletem és szándékom ezt a régi módszert kívánja átültetni a mai viszonyok közé. Mert, hogy támadják a hazát az talán a többség számára egyértelmű. Az, hogy külön- külön sok és sokféle hadsereg létezik, akik külön- külön készek azt megvédeni az is egyértelmű. De nincs egység, és főleg nincs kiegyezés. Pedig azt már a középkorban is tudták, hogy, ha különböző ruházatban is, vívták a csatát, akkor is elengedhetetlen volt az összetartozást szimbolizáló zászló, amely már csak egyféle lehet, MAGYAR!

    Szóval ennyit a szándékról, amit el kívánok indítani. Úgy gondolom, hogy ezzel nincs is semmi baj, mert vagy melléállnak ennek a gondolatnak az MSZ-ben vagy elutasítják azt. Nálunk helyben Lajosmizsén ez a kérdés már nem kérdés. MSZ.-es Jobbik-os, Gárdista, kisgazda, iparos, nem ijed meg attól a gondolattól, hogy valamiben lehet közös akaratunk és ez a magyarságunk. Az meg, hogy lesz-e tovább és feljebb az-az egyszerű tagok akaratán múlik majd. Remélem, végre megjön az esze a magyarnak.

    És most jön az, ami rosszul és rosszkor sült el. Ez az anyag egy félreértés miatt ideje korán felkerült -egy barátom által- a Nemzeti Hírhálóra. Nem kívánok magyarázkodni, maradjunk abban, hogy mint kiderült én hibáztam. Ezt sajnálom, de attól a szándékom még szándék maradt és a magam részéről,- ha addig nem feszítenek keresztre- október 10.-én ott leszek az MSZ. megyei gyűlésén és felvetem az ideje korán kiszivárgott elképzelésemet.

    Lajosmizse. 2009-09-29
    Tisztelettel: Zsigó Viktor
    /Msz tag/

    VálaszTörlés
  33. Köszönöm, Anyuschom! Lassacskán kezd derengeni a valódi jó SZÁNDÉK, amit volt, aki bátorkodott kinyilvánítani.

    VálaszTörlés
  34. "Nálunk helyben Lajosmizsén ez a kérdés már nem kérdés. MSZ.-es Jobbik-os, Gárdista, kisgazda, iparos, nem ijed meg attól a gondolattól, hogy valamiben lehet közös akaratunk és ez a magyarságunk."

    "Remélem, végre megjön az esze a magyarnak."

    ERRŐL VAN SZÓ, jó reggelt kívánok! :-))))

    VálaszTörlés
  35. Azért ezen megálltam egy napra...
    "Vukics vezette nemrégen Kiss Róbert kihallgatását..." :-O Hol? :-O

    Amúgy a feminizmustól Isten őrizzen. :-)

    VálaszTörlés
  36. Azért azt szögezzük le, hogy Vukics nem (a rendek, ha úgy tetszik a pártok által megválasztott és neki hűséget fogadott) király, az MSZ nem kancellária és a pártok nem hűbéres nemesség.
    Miből gondolja a MSZ, hogy egyedül csak ő birtokolja a szent Grált? Mint mondtam már, csak egyenrangú szövetség, egyenrangú választási együttműködés, egyenrangú koalició lehet előrevivő és eredményes. Meg kell nézni a német CDU (nagyobb) és CSU (kisebb) több mint 50 éves együttműködését. Mi ez, ha nem követendő példa? (És akkor még nem beszéltem a CDU/CSU és az SPD nagykoaliciós kormányzásairól)

    VálaszTörlés
  37. Kedves Tamás, Neked van hiteled elöttem, ezért arra kérlek, térj ki bövebben Kiss Róbert Vukics Ferenc által való kihallgatására, mert hiába keresek utána, semmit nem találok.
    Ennek nagyobb a jelentösége, mint gondolnánk, sok kérdést megvilágítana, akár meg is válaszolna. Elöre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  38. Ha a nemzet nagyobb része végre képes lesz eljutni arra a szintre, hogy nem köti le ez a kicsinyes pártoskodás (kisebb-nagyobb pártok iránti hűség a NEMZET felé való ELSŐDLEGES elkötelezettség helyett), hanem végre képes felismerni, hogy a magyarság sorstragédiája ÉPPEN a pártoskodásban rejlik, akkor és csak akkor jöhet itt változás, felemelkedés. Mindaddig, amíg piti, piszlicsáré dolgokon makacskodunk, addig itt fogunk ebben a mocskos dagonyában megdögleni.

    Amikor ég a házam, nem fogok azon hisztizni, hogy ki jöhet segíteni oltani.
    Nagyon jó levelet írt ez az MSz tag, bárcsak minél többen fognák föl sorainak valódi értelmét!

    Én már egy ideje nem foglalkozom semmiféle párt fanatikusokkal, mert azok csak hátráltatják a tisztánlátást.

    Nem hiszek személyi kultuszokban, bármilyen eredetű legyen is az.
    Azokat támogatom, akik tisztának tűnnek, akik nemcsak beszélnek, hanem cselekszenek is. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ha rossz felé haladnak, akkor is, szemellenzővel követem őket. Mindenben meg kellene látni a jót, és ugyanígy észre kellene venni a rosszat. Egy akkora volumenű "akcióhoz", mint Magyarország pályára állítása, szövetségeseket kell keresni és találni. Egyik párt sem képes egyedül megoldani a bajt, hisz az már akkora....

    Bár én magam igen nagyot csalódtam az MSz bösztöri rendezvényén tapasztaltak miatt, ettől függetlenül azt, amit Vukics letett eddig az asztalra, azt továbbra is elismerem. Aki nem volt a Kurultájon tavaly - vagy nem látta a felvételeket róla, annak FOGALMA SINCS, micsoda egyéniség ez az ember.

    Szerintem csodálatos hadügyminiszter lenne belőle, a Jó Isten is katonának teremtette. Éppen ezért nehéz tárgyalópartner, hisz' hivatásából eredően kitartó a végsőkig. Ez a hivatása szempontjából dicséretes, mint MSZ vezetőnek viszont kicsit lazábbnak kellene lennie. Szerintem.

    Én mindenképpen azt mondom tehát, hogy amikor a magyarság fennmaradásának ügyéről beszélünk, ott TILOS kizárni az olyanokat, akik maguk is ezért az ügyért fáradoznak. Ki-ki saját maga eszközeivel küzdjön. Ki a civil szférában, ki a politikában.

    Kössünk Új Szövetséget. Legyen együtt ezért az ügyért minden jószándékú magyar. Ne mondjuk egymásra, hogy áruló, csak mert más úton szeretné ugyanazt a célt elérni...
    Aki azt mondja, rekesszük ki magunk közül a jó érzésű hazafiakat, csak mert másik párthoz, vagy civil szervezethez húznak, annak valami problémája lehet ott belül....

    VálaszTörlés
  39. Vukicsot nem zárja ki senki, ő saját magát zárja ki azzal, hogy úgy akarja a pártok támogatását megszerezni, hogy közben önállóságuk feladását akarja.
    A pártoskodás nem ördögtől való. Nem a pártoskodással, hanem az árulással van a baj. Minden parlamenti párt mögött ott van egy külföldi hatalom. A magyar és a környező országok pártjai között pedig az a lényegbeli különbség, hogy mi komolyan vesszük az idegen hatalmak elvárásait, a többiek azonban csak színlelik.

    VálaszTörlés
  40. Még mindig nem értem, miért kellene feladnia az önállóságát a Jobbiknak, ha szövetségre lépne egy civil szervezettel? Nem vettem észre, hogy problémája adódott volna a TRMSZ-szel való szövetségkötés óta. Én inkább azt szorgalmaznám, hogy minél több ilyen szövetségest találjon.Biztos nagyon szőke vagyok, de magyarázd el nekem úgy, hogy még én is megértsem, légyszi:-)

    Egyébként, ezen a logikán végighaladva: a Jobbik és a Fidesz is pontosan ugyanígy "szeparálja le", rekeszti ki saját magát mindenkitől. Mert mindegyiknek fixa ideája, hogy csakis ők tudják a tutit.
    Szerintem meg nem:-) Az igaz, hogy az elmúlt 20 év korrupciós disznóságai a Jobbikot nyilvánvalóan nem érintik, hisz nem voltak tűz közelben. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőlük, ha ott lesznek...
    Én ilyen értelemben senkiért nem teszem tűzbe a kezemet. De talán nem is kell. elég, ha mindenki önmagáért vállal felelősséget.

    Tudod, én komolyan büszke vagyok arra, hogy nem vagyok elfogult=elvakult egyik irányba sem. Így sokkal jobban látom a hibákat is, és a jó dolgokat is.

    VálaszTörlés
  41. Nem igazán vagyok olvasója a kurucnak, de most megnéztem, mit hoztál.
    "Most tudtam meg, hogy az EP-választások előtt a Magyarok Szövetsége burkoltan azt sugallta, hogy ne szavazzanak az emberek senkire, mivel egy képviselő sem írta alá a Társadalmi Szerződést."

    Hát, az illetőt akkor rendesen félretájékoztatták, mert ez egyszerűen hazugság.
    Olvastam AZT a "sugalmazást". Nem tudnám szó szerint idézni, de a lényege a következő volt: a szoclibek nem is válaszoltak. Smitt Pál azt felelte, hogy ha a Fidesznek 2/3-os többsége lesz, akkor nekik nem lesz szükségük arra, hogy ezt aláírják. Morvai Krisztina pedig azt válaszolta, hogy jelenleg abszolút leköti az EP kampány, de részéről semmi akadálya nem lenne a Társadalmi Szerződés aláírásának, hisz az olyan célkitűzéseket tartalmaz, amikkel egyetért.
    Ezt nyomatékosította az MSz, és azt mondta: ezek után ki-ki döntse el, kire szeretne szavazni.
    Sajnos nem tudom egészen pontosan idézni...talán anyusnál olvastam annak idején, de nem biztos.

    Aki annyira szeret a sorok között olvasni, annak szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy mindezzel mit "sugallt" az MSZ.

    VálaszTörlés
  42. Nekem FÁJ ez a töméntelen butaság, akit ez az ember itt leírt.
    Az egész arról árulkodik, hogy abszolút nem ismeri a Jobbik és az MSZ programját. Kész vicc: mit nem lehet érteni azon, hogy ha a Jobbik aláírja ezt a szerződést, akkor semmi mást nem szentesít, mint A SAJÁT PROGRAMJÁT.
    Talán fél felvállalni hivatalosan, szerződéssel megpecsételve mindazt, ami a saját célkitűzései között szerepel?
    Mutass egyet a két szervezet programja között, amik ütik egymást!

    De jó, rendben, ne írják alá. A lényeg: tolják közösen, egyfelé a szekeret. ENNYI.
    Mit kell ettől annyira fosni?;-)))))

    VálaszTörlés
  43. Tényleg, mitől kell?
    Annál nagyobb az országos baj, minthogy azon civakodjanak a különböző szervezetek, hogy ki talált ki elsőként egy-egy mentő ötletet.
    Fontosabb volna ilyesmiket hangoztatni, pl: "Egyetértek!" "Gyerünk, valósítsuk meg!"
    Mennyivel biztatóbb és pozitívabb volna a fanyalgásnál.

    VálaszTörlés
  44. Így van. A jó ÜGYEKET kell pártolni, nem nevek, meg arcok, emblémák miatt vitázni.

    VálaszTörlés
  45. A Társadalmi szerződést nem a MSZ és a pártok, hanem a MSZ és a képviselők irnák alá. Ezzel a képviselők kikerülnének pártjaik arányítása alól. Miért lenne az érdekük a pártoknak, hogy saját, elveiknek megfelelő képviselőiket átadják a MSZ részére? És, ha a képviselők csak a pártjuk és nem a MSZ elveivel értenek együtt, akkor a pártoknak vissza kellene léptetniük képviselőjüket a jelöléstől. Ez egyenlő lenne a pártok öngyilkosságával. Ma, amikor az országban a kisebbségek (zsidók, cigányok, deviánsok) egészséges többség feleltti uralkodását tapasztalhatjuk, akkor a pártoknak miért kellene megbízniuk a hozzájuk képest lényegesen kisebb MSZ-ben. Mi a garancia a MSZ becsületességében? Megjegyzem, hogy ha egy ember a lakásom ajtaján vizet kérni kopogtat be, milyen jogon követeli, hogy adjam oda neki a lakásomat.
    Egyenrangú együttműködés, szövetség, koaliciós kormányzás, az igen.

    VálaszTörlés
  46. Szerintem nem kell alárendelni magát, az okait már fentebb elmondtam.
    De felőlem...én nem ragaszkodok mindenáron egyféle verzióhoz.
    Nekem teljesen mindegy, milyen formában történik, de történjen már valamiféle előrelépés, szövetségkötés, bármi, a megmaradásunk okán.
    Ennek az állandó negatív hozzáállásnak semmiféle eredménye nem lesz.
    Csak pozitívan, bizakodva, és hittel lehet előre haladni. Az állandó gáncsoskodással csak saját magunk alatt vágjuk a fát.

    Ezért szoktam mondogatni azt is, hogy ne a Fidesz bacogatása legyen a legfőbb elfoglaltsága a parlamenten kívülieknek, mutassák az utat, mondják el mit-hogyan képzelnek, keressék a hasonló gondolkodásúakat, és azokat, akik nem hisznek egyik eddigi pártnak sem.

    Azzal, hogy emberek leütnek vagy százötven karaktert úgy, hogy egyetlen ötlet, az előrehaladát szolgáló program, vagy terv nem szerepel a mondandójukban, még nem leszünk előrébb, ez meddő, tovább kell lépni.

    Mindent a maga idejében. Szerintem a Jobbik komoly lehetőséget szalaszt el, ha kihagyja az MSZ-t a munkájából. Ugyanis könnyen lehet, hogy soha nem fogja tudni megszólítani az MSz tagságát. Magyarul: hagyni fogja, hogy kicsússzon a kezéből egy csomó szavazat.
    Hát felőlem...

    Kössön szövetséget a tűzoltókkal, meg az óvónőkkel, attól bizonyára erősödni fog.

    VálaszTörlés
  47. A Jobbik tulajdonképpen már csak névleg parlamenten kívüli párt. A Jobbik parlamentbe való bejutása előre boritékolható. Reálisan nem képzelhető el, hogy a Jobbik akár a MSZ-szel, akár a nélkül, a FIDESZ-t legyőzze. A kérdés az, hogy a FIDESZ eléri-e az 51 %-ot és esetleg a 2/3-os többséget vagy nem. Biztos vagyok benne, hogy a Jobbik külön béklyók vállalása nélkül is meg tudja szólítani a MSZ szimpatizánsok többségét, már csak azért is, mert már ma is a MSZ szimpatizánsainak jó részét a Jobbik és a Gárda szimpatizánsai teszik ki. Ebben a helyzetben a Jobbik minek vállalna olyan erős kötöttséget, amelyet a többi párt, a győzelemre egydül esélyes FIDESZ és a le nem irható MSZP, nem fog megtenni?

    VálaszTörlés
  48. Nem tudhatod, kik az MSz szimpatizánsai. Azokért kár, akiket egyik párt sem képes megszólítani. No mindegy, szerintem pár héten belül ki fog derülni, mi lesz itt...
    Abban igazad van, hogy a Jobbik mindenképpen bejut:-)

    VálaszTörlés
  49. Tamás, Kedves, erre is,
    "Nekem nincs szándékomban semmi ilyesmi, és a Jobbikot is elhagyom, ha ezt nyélbe ütik. Úgyis már szinte főállású gárdista vagyok, bár fizetés nuku.",
    meg erre is:
    "Vukics vezette nemrégen Kiss Róbert kihallgatását a mondvacsinált politikai vádak miatt." - várom hozzáfüznivalódat, ha van és ha szükös idöd engedi, mert keveslem.
    Türelemmel:
    Katica

    VálaszTörlés
  50. Abban igazat kell adnom Csengelének, hogy a MSZ rengeteg olyan embert tud megszólítani, akik elfordultak a pártoktól, és igen nehéz lesz őket rávenni a szavazásra. Az viszont nem mellékes, hogy minél kevesebb szövetséget köt egy párt, annál kevesebb irányba lesz lekötelezett, ha egyszer a tűz közelébe jut. Sajnos a politika világa már csak ilyen.

    Kedves Katica!
    Az első felvetés egyszerű. Az önmagammal szembeni elvárásokhoz mérten sokkal kevésbé vagyok aktív a Jobbikban, és nagyon erős fenntartásaim vannak a MSZ-vel kapcsolatban. Persze mond ilyet az ember hirtelen, hogy kilép, de azért ez nincsen kőbe vésve. Megvárom, hogy mi sül ki ebből az egészből.
    A második: A főkapitányt rendszeresen berángatják kihallgatásokra. Az egyik ilyen kihallgatás vezetője volt a "barátunk" és különösen hosszan, és szemét módon intézte a dolgot...

    VálaszTörlés
  51. Köszönöm ezt az öszinte választ Neked, s utolsó mondatodon hosszasan elgondolkodom.

    Örülök, Tamás, ha föl-föltünik az avatarod. Minél ritkábban szólsz, annál értékesebb. De ez ne arra ösztönözzön, hogy ritkán jöjj el közénk: ha az idöd megengedi, foglalj helyet nálunk. Szólj hozzá, mert oldja az egyoldalúságot.
    Isten áldjon meg.

    VálaszTörlés
  52. Igen, ebben is van valami, amit a túl sok irányú "elkötelezettség"-ről mondasz. Szerintem itt a Jobbik is és az MSz is a magyar nemzet felé "kötelezi el magát" elsősorban és mindenek felett, ezért számomra a következő állomás kettejük szövetsége lenne. Hogy azt mi módon kötnék, már nem az én "asztalom". A magam részéről én mindössze annyit várnék a magyarság iránt valóban elkötelezettektől, hogy ne maradjon mindez hangzatos szócséplés. Számomra per pillanat leginkább az az etalon, amit a Gárda tesz, hiszen nem fossák a szót, hanem ott vannak, amikor és ahol kell. Ingyen és bérmentve. Csodálatra méltó, amit tesztek! Hosszú idő óta az egyetlen értékelhető dolog, ami a magyar közéletben történik.

    Viszont ezzel párhuzamosan azt sem hagyhatom figyelmen kívül, hogy mindennek megálmodója, és az első Gárda életre hívója Vona Gábor volt. Tehát róla már abszolút beigazolódott: nemcsak hangember: amit megígér, azt meg is teszi.

    Vukics is nagyon színvonalas dolgot tett le az asztalra: amit a kazahsztáni rokonainkkal kapcsolatosan napvilágot látott, annak alapjaiban kellene megforgatni a magyarság eredettörténetét. Innentől kezdve egyenes az út arra, hogy végre lerázzuk magunkról a finnugrizmus békjóját, végre kihúzzuk magunkat, és végre ismét elmondhassuk magunkról, hogy mi vagyunk a legősibb nép, a nyelvünk a teremtő nyelv, stb...Vukics a közreműködésével ÓRIÁSI szolgálatot tett a magyarságért, ezt nem kellene elbagatellizálni. (Természetesen az elsődleges érdem kutatóké, de nélküle nem így történt volna sok minden...Persze vannak néhányan még jobboldalról is, akik azt kérdezik: miért olyan fontos és sürgős most ezzel foglalkozni. Mit lehet az ilyeneknek válaszolni, hisz ezek szerint egyáltalán nem értik, mekkora jelentőségű és horderejű kérdésről van szó.)
    Tehát ha összegezni szeretném: úgy Vona, és úgy Vukics nagy EMBEREK lehetnek a szemünkben. Ki-ki a saját maga tehetsége és tudása szerint segítették a magyarság megmaradását, illetve felemelkedését.

    VálaszTörlés
  53. Jók az érveid Csengele, és éppen ezért nem emlegettem akasztást. Ha már nem tudok valakivel kapcsolatban jóslatokba bocsátkozni, akkor maximum a fenntartásaimról beszélek. Ez így talán "normális" lehet. Ja és persze az érdemeket is el kell ismerni... na erről is tudnék mesélni... másik illető, hasonló életúttal...

    Katicának pm

    VálaszTörlés
  54. "Egy ideig talán sikeresen elbánna velünk a gójok összességének szövetsége: ettől a veszélytől azonban megóv bennünket a köztük uralkodó egyenetlenség, mely oly mélyen gyökerezik, hogy soha ki nem küszöbölhető. Felszítottuk, és az elmúlt húsz évszázad során hatalmas arányúvá növeltük a gójok személyi és nemzeti ellentéteit.(...)
    Vezetőségünk fő célja az, hogy kritikával megbénítsa a közvéleményt; hogy eltérítse az embereket a komoly gondolkozástól, mely arra irányulhatna, hogy ellenállást keltsen velünk szemben; hogy üres szavakkal folyó szemfényvesztő harc síkjára terelje a szellemi erőket.(...)

    Hogy kézben tartsuk a közvéleményt, azt össze kell zavarnunk oly módon, hogy addig és annyi egymásnak ellentmondó nézetnek adjunk hangot a legkülönbözőbb oldalakról, amíg a gójok el nem veszítik fejüket ebben a labirintusban és arra a meggyőződésre nem jutnak, hogy legjobb, ha az embernek egyáltalában nincs nézete politikai ügyekben, melyeket a közvélemény amúgy sem érthet meg, mert csak azok értik meg, akik irányítják a közvéleményt.(...)

    Ez az eljárás abban is segítségünkre lesz, hogy viszályt szítsunk valamennyi pártban, hatálytalanítsunk minden kollektív erőt, amely még nem hajlandó behódolni nekünk, és elvegyük a kedvet mindenfajta egyéni kezdeményezéstől, amely bármiképp akadályozhatná ügyünket. Nincs nagyobb veszély, mint az egyéni kezdeményezés, ha tehetséggel párosul, többet érhet el, mint az emberek milliói, akik között elhintettük az egyenetlenség magvát. "

    Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvei. Állítólag hamisítvány. Valahogy mégis igaznak tűnik, eddig bejött minden.

    VálaszTörlés
  55. Gondolom az említett jegyzőkönyvben foglaltatik a hamisítvány állítás is... :-)

    VálaszTörlés
  56. A cionisták perre vitték a dolgot, de végül nem volt egyetlen bíróság sem, amelyik kimondta volna, hogy hamisítvány.

    VálaszTörlés
  57. Mindegy is. Aki nem hülye, az úgyis mindent lát.

    VálaszTörlés
  58. Sajnos nem megyünk sokra azzal, hogy látunk.
    Tudjuk, mi történik 7 éve. Tudjuk, kik lopták ki a szemünket. Tudjuk, hogy kiárusítják kilóra a Hazánkat. Tudjuk, hogy kik lopnak, azt is: mikor; legalább is a felszínt sikerül időnként megkarcolgatni.
    Régen tized ennyi elég lett volna ahhoz, hogy a nép felkoncolja a királyt.

    Mi pedig ehelyett gyanakszunk és túlkombinálunk mindent. Pedig egyetlen cél lehet: "felkoncolni a királyt".

    VálaszTörlés
  59. Akkor vegyünk repülőrajtot a célért!

    VálaszTörlés