Blogarchívum

2009. szeptember 2., szerda

Rövidhírek

Lezárult a vizsgálat – Hol tart a romagyilkosságok ügye?


Befejeződött a belső vizsgálat a Nemzetbiztonsági Hivatalnál (NBH) a romagyilkosságokról szóló, az interneten közzétett irat ügyében - értesült az egyik kormányközeli napilap.

A Népszava úgy tudja: a jelentést most a titkosszolgálatokat irányító miniszter és a Nemzetbiztonsági Iroda vizsgálja, az NBH pedig várhatóan feljelentést tesz államtitoksértés miatt.

A Nemzetbiztonsági Iroda a dokumentumról már elismerte, hogy az hiteles adatokon alapszik, az összeállítás szerzője vagy szerzői belső információkból vonták le következtetéseiket. Az irat szerint az elhárítás tudott arról, hogy a cigányok elleni gyilkosságsorozat egyik feltételezett elkövetője 2008 elején lőfegyverek és lőszerek beszerzését tervezte, egy másik gyanúsított pedig a Katonai Biztonsági Szolgálat titkos kapcsolata volt. Arról továbbra is ellentmondóan nyilatkozik a rendőrség és a nemzetbiztonság, hogy a nyomozók kaptak-e információkat a titkosszolgálattól a gyanúsítottakról.

(hírTV)


Moszados főtiszt az NBH élén?

2009. szeptember 02. 09:24
HunHír.Hu

Bajnai Gordon a mai nappal a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójára bízta a Nemzetbiztonsági Hivatal irányítását. Balajti László ideiglenesen vezeti az NBH-t. A HunHír kiszivárogtatott infók alapján jelenti: Balajti Izraelben végzett különböző "iskolákat", így eleve nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Korábban az SZDSZ és a Fidesz szakpolitikusai is tiltakoztak a kormányfő által választott megoldás ellen. Az NBH főigazgatóját a törvény szerint a kinevezés előtt meg kell hallgatnia az Országgyűlés szakbizottságának. A jogszabályi előírás azonban arra az esetre nem vonatkozik, ha az NBH élére ideiglenes vezetőt ültet a kormányfő.

A világsajtó is felfigyelt a nyelvtörvény elleni tüntetésre (+videó)


A világsajtó figyelme is a keddi szlovák nyelvtörvény elleni dunaszerdahelyi tüntetésre terelődött: a BBC a szlovák-magyar viszony elmérgesedésére hívta felé a figyelmet. Lajcak egy osztrák lapnak pökhendinek nevezte Sólyom látogatását, míg a szlovák sajtó Slota kijelentésétől volt hangos.
Tovább>>

Ingatlanpanama: Kardos beismerő vallomást tett


Beismerő vallomást tett a bűncselekmények egy részéről az erzsébetvárosi ingatlanpanama egyik szabad demokrata gyanúsítottja, Kardos Péter. Vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.
Tovább>>

Előre lezsírozták a MÁV közbeszerzési eljárását?

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentése alapján valószínű, hogy a MÁV úgy írta ki a közbeszerzési eljárást a cég új székházára, hogy annak csak a Raiffeisen bankcsoport lehetett a befutója – olvasható a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) sajtóközleményében.
Tovább>>

Részt vehet az Irakban lelőtt magyar férfi családja a tengerentúli tárgyaláson

Az Egyesült Államok lehetővé teszi az Irakban meggyilkolt nagyradai férfi, Bogdán Tibor családjának, hogy részt vegyenek a bírósági tárgyalásokon.
Bogdán Tibort március 26-án lőtte le egy amerikai katona a Bagdadhoz közeli támaszponton.
Tovább>>

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése