Blogarchívum

2009. szeptember 13., vasárnap

Liverpool-Debrecen: kizárólag a Digi TV-n

Immár biztos, hogy csak a Digi Tv előfizetői láthatják szerdán a Debrecen liverpooli Bajnokok Ligája-bemutatkozását. // Hiába kínálta nagylelkűen az adást ingyen is a műsorszolgáltatóknak a Digi, megegyezés hiányában immár biztos, hogy csak azok a szerencsések láthatják az elmúlt bő egy évtized első magyar BL-meccsét, akik előfizettek a Digi TV szolgáltatására.
A BL-találkozókat a Tv2 és a nyáron indult Digisport adhatja. A Tv2 keddenként közvetíthet, így minden hazai DVSC-meccset láthatunk a kereskedelmi tévében, míg az új sportcsatorna szerdánként sugároz, így oda jutottak az idegenbeli fellépések, elsőként szerdán a Liverpool-Debrecen. Az adás egyelőre kevesebb, mint hatszázezer háztartásba jut el, miközben az Európai Labdarúgó-szövetség megköveteli, hogy legalább a háztartások felében sugározni kell az összecsapásokat. Ennek következtében a Digi felajánlotta a műsort más műsorszolgáltatónak is, ám senki sem "harapott rá" az ötletre, és még ingyen sem kértek az   ajánlatból, vagyis Magyarország fociszerető százezreinek nagy része legfeljebb a rádióban hallgathatja, hogyan áll helyt a Loki Liverpoolban, Lyonban és Firenzében.  A szolgáltatók szerint a Digi ajánlatával az a baj, hogy valójában nem ingyenes, ugyanis a jog csak akkor kapható meg a kft-től, ha a z igénylő műsorszolgáltató kétéves szerződést köt a Digisport sugárzására.
 * A (MR1) Kossuth Rádió ígérete szerint közvetíteni fogja a mérkőzést.  

3 megjegyzés :

  1. Az én szolgáltatóm a Digi Kft, de ingyen se nézem a focit. Ha tetszik, ha nem hallgathatom a szomszédok üvöltéseit, így értesülni fogok minden gólról :)))
    Megjegyzem a Steaua Bukarest volt az első majd 20 év után, amit megnéztem, most újabb 20 év szünet következik.

    VálaszTörlés
  2. Az már igaz.
    Én is tudok gutaütést kapni tévénézés nélkül is. :-)))

    VálaszTörlés
  3. Ki akarják csinálni a Digit a zsidó médiák, ennyi a történet lényege, szerintem.
    Mi hátrányuk származna abból, hogy két éves szerződést kötnek velük, amikor egy csomóan nézik a focit?

    VálaszTörlés