Blogarchívum

2009. augusztus 6., csütörtök

Mi történt Verőcén?

Csákánynyéllel verték a Magyar Szigetre igyekvőket?

Kapcsolódó: Egy szemtanú beszámolója a verőcei eseményekről
Nem verték meg az állapotos cigányasszonyt (hiteles információk)

2009. augusztus 06. 15:02

A verőcei romák és a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényre tartó fiatalok közötti szóváltás ügyében a rendőrség adatgyűjtést végez a helyszínen - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel csütörtökön.

Egy helyi gyászoló csoport szerdán délután keveredett szóváltásba a fiatalokkal, ám a rendőrség közlése szerint emiatt bejelentés nem érkezett hozzájuk, és intézkedés sem történt. A rendőrök most a sajtóban megjelent nyilatkozatokkal kapcsolatban kezdtek adatgyűjtésbe. Mint írták, amennyiben bűncselekmény gyanúja merül fel, meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket.

Jelenleg a rendőrség megerősített szolgálattal van jelen a településen.

A rendőrség azt közölte, hogy a gyászoló család nyugalma, és a rendezvényre érkezők zavartalan szórakozása érdekében megállapodtak Verőce polgármesterével, a helyi romákkal, illetve a Magyar Sziget szervezőjével, hogy a Csattogó-völgybe érkezők nem Verőcén, hanem Kismaroson keresztül közelítik meg a program helyszínét.

Gáspár István, a helyi romák szószólója, az MTI-nek szerdán azt mondta, kopaszra nyírt, fekete nadrágot és pólót, fehér fűzős bakancsot viselő fiatalok szidalmazták lányát és két unokáját a Duna-parton, majd egy hasonló, 8-10 tagú társaság később a helyi élelmiszerboltba tartó családtagjaira támadt rá. Az egyik lányát, aki várandós, fellökték, majd a nagyobbik fiát többször megütötték. Az inzultus miatt verekedés tört ki a "szigetlakók" és a helyi cigányok között. Gáspár István azt mondta, értesítették a rendőrséget és a polgármestert.

A Magyar Sziget rendezvényen nemzeti érzelmű és hungarista, szkinhed zenekarok is fellépnek, de képviselteti magát a Jobbik, a Magyar Gárda, a Betyársereg, valamint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is.

Bethlen Farkas polgármester a történtekről az MTI-nek elmondta, hogy egy helybéli lakos kérésére sietett a helyszínre, ahol az út közepén egy mintegy 15 tagú, karókkal felfegyverkezett csoport verekedett nyolc, a szigeti fesztiválra igyekvő fiatallal. Hozzátette: közbelépése eredményeként a szigetlakók elszaladtak, ám egyiküket, aki a földön feküdt, három helybéli csákánynyelekkel tovább ütlegelte. Elmondta, végül sikerült őt is kimenekítenie, majd lecsillapítani a kedélyeket.

Közölte, a szemtanúk az előzményekről ellentmondásosan nyilatkoztak. Volt, aki szerint egy várandós roma fiatalasszonyt részeg szigetlakók támadtak meg, a földre rántották és rugdosták, ezért tört ki a verekedés, míg mások szerint az ittas fiatalok közül valaki gúnyos megjegyzést tett az út mentén álldogáló cigányokra.

Egy tény, szögezte le a polgármester, hogy a községben élő cigányok és nem cigányok évek óta békében élnek egymással, és a korábbi sziget-rendezvények idején sem volt konfliktusuk.

Bethlen Farkas álláspontja szerint a viszályt a politikusok gerjesztik, aminek azonban "nem szabad felülni". Jelezte: ezt a véleményét hangoztatta a nap folyamán a cigány közönség és a szigeti rendezvény szervezői előtt is.

 
Forrás: hirado.hu / MTI

17 megjegyzés :

  1. "Hozzátette: közbelépése eredményeként a szigetlakók elszaladtak, ám egyiküket, aki a földön feküdt, három helybéli csákánynyelekkel tovább ütlegelte. "
    Otthagyták a társukat? Büszkék lehetnek magukra.

    VálaszTörlés
  2. Nem hinném, hogy Bethlen Farkas elől szaladtak volna el, de a tény, tény marad.

    VálaszTörlés
  3. :-((

    Egyébként azt, hogy ezt az egészet valakik szándékosan gerjesztik, talán elsősorban a cigányoknak kellene megmagyarázni.

    már mondtam: meg kell nekik mondani, hogy a kormány lenyelte azt a száz valahány milliárdot, amit az ő felzárkóztatásukra szántak. A kormány, és a cigány vezetők.

    Ezen kívül: Vonáéknak meg kellene keresnie a cigány vezetőket, és valami közös nyilatkozatban megerősíteni: ők is, és minden normális magyar ember elítéli, a cigányok legyilkolását.

    VálaszTörlés
  4. Azt ne értem, hogy lehet, hogy ezt Vonáék nem tudják!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nem tudhat mindenki mindent...egyenlőre.

    VálaszTörlés
  6. Tehát van terv....csak már tettek is lennének!

    VálaszTörlés
  7. Szinte alig akad olyan cigányvezető (vajda), akivel szót lehetne érteni és akinek kellő ráhatása lenne a cigányságra.

    VálaszTörlés
  8. Elítélem ezt a mészárlásba fajuló erőszakot.
    Valahogy az az érzésem, hogy a cigányság "fürdik" esetenként, az elnyomott szerepében.
    Jááájj, má kiupusztulunk, mert ráánnk szóttak.

    VálaszTörlés
  9. Az elnyomásról jut eszembe:

    Pár napja betévedtem egy nagy multi-kulti, hyper-super áruházba. Nyugi, csak a könyvesboltba mentem:-))
    Valamivel el kellett töltenem az időt, gondoltam benézek oda. Első utam a magyar irodalom polcaihoz vezetett. Végigfuttattam a szemem a "felhozatalon", és elöntött az adrenalin. Zsidók, mindenütt CSAK zsidók.
    Szinte egyetlen kivétel Wass Albert volt. Nyilván AKKORA a kereslet a műveire, hogy a tulajdonos (vajon honnan szalajthatták?...) kénytelen volt belátni: őt kihagyni borzasztó rossz üzletpolitika lenne.
    Emlékeztem rá, hogy régebben láttam ott szép számmal Nyírő Józsefet, Nemeskürthyt is, de most sehol nem leltem.
    Jött a könyvmoly munkatárs, csak rá kellett néznem a vonásaira, és mindjárt mindent megértettem....Véletlenül aztán a legfelső polc egyik szegletében megpillantottam néhány Tormay Cécile könyvet. Megkértem, hogy vegye le nekem az egyiket. AZT a pillantást, amivel végig mért...:-((
    Álltam ott, körülvéve Eszterházykkal, Spirókkal, egyszerűen úgy éreztem: ezzel a képpel pontosan lehetne szemléltetni a magyarság helyzetét a saját hazájában. Még kulturálisan is el vagyunk nyomva, ott is ABBÓL válogathatunk, amit ŐK kínálnak nekünk. Még egy könyvesboltban is.
    Odasétáltam a pénztárhoz, és DIREKT megkérdeztem, hogy hová tűntek a Nyírő József, a Nemeskürhty könyvek. Utána nézett a kis hölgyemény:. 2-2 db azért még volt valahol megbújva a polcokon....Remek:-(

    Természetesen megvettem a Tormay könyvet, ezúttal A régi ház címűt.
    A regényt olvasva az jutott eszembe: régen nem volt "sikk" védeni a gazembert, az élősködőt, a parazitát. RÉGEN MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ VOLT, HOGY KIVETETTE AZ ILYENEKET MAGÁBÓL A TÁRSADALOM.
    MERT REND VOLT.

    A liberalizmus, a globalizáció pedig még csak egy merész terv lehetett.
    Az emberek akkor még tudták, hogy ami ÁRTALMAS, azt ki kell dobni, nem szabad megtűrni. Sem segélyezni, sem pedig adni alájuk a lovat.
    Milyen rég is volt már mindez....

    (A regény nem erről szól, csak eszembe jutott az abban "látott" társadalomról.)

    VálaszTörlés
  10. A deviánsoknak a "rend" is fordítva van a fejükben.
    A magyarok sosem voltak fajüldözők, de még intoleránsak sem.
    A baj azzal kezdődött, amikor a deviáns bűnözőket elkezdte védelmébe venni a hivatalos hatalom, ÉPPEN AZÉRT, MERT NEM MAGYAR.
    Szemtelenségét megtoldva azzal, hogy a normális életetvitelt elváró és megkövetelő társadalmat rágalmazta meg intoleranciával.
    Az átlagember igazságérzetét sértette meg naponta többször is.
    Erre aztán ki-ki tudása és vérmérséklete szerint reagál. Nem kéne rajta csodálkozni - vagy úgy tenni, mintha csodálkoznának.
    "Ezek" idézték elő a népharagot.

    VálaszTörlés
  11. Igen. Csak az a baj, hogy senki nem tudhatja előre, miféle szellemet szabadítottak ki a palackból.

    VálaszTörlés
  12. "Kísértet járja be Európát" ? ;-)

    VálaszTörlés