Blogarchívum

2009. augusztus 24., hétfő

Amatőr fotókat és videókat vár a tűzoltóság

Miskolci paneltűz: amatőr fotókat és videókat vár a tűzoltóság
Amatőr fotókat és videókat vár a Miskolci Tűzoltóság az augusztus 15-i paneltűzről. Ezekkel a felvételekkel percre pontosan rekonstruálni tudnák, hogy mi történt aznap este. A tűz egy hatodik emeleti lakásban ütött ki a miskolci Avas lakótelepen. Egy anya és két gyermeke meghalt, szerdán temetik őket. Azt még mindig vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet.

Fontos lenne tudni, hogy hol keletkezett pontosan a tűz és hogyan terjedt tovább. Szeretnénk rekonstruálni, hogy mi történt a bejelentés és a tűzoltók helyszínre érkezése között - mondta a Független Hírügynökségnek hétfőn Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője.

Elsősorban azokat a fotókat és videókat várják, amelyek az épület nyugati oldaláról készültek. Ezekkel a felvételekkel, a bejelentéssel, a tanúk vallomásával, a szakértői véleményekkel, valamint a tűzoltók által a helyszínen gyűjtött információkkal percről percre össze tudnák rakni, hogy pontosan mi zajlott le az épületnél. A tűz okát még mindig nem tudni, jelenleg is folyik a vizsgálat.

A lángok egy hatodik emeleti lakásban csaptak fel augusztus 15-én a miskolci Avas lakótelepen. A lakáson kívül a felette lévő három lakás is teljesen kiégett. Egy hetedik emeleti lakásban egy anya és két gyermeke füstmérgezésben meghalt. Őket szerdán temetik.

(FH)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése