Blogarchívum

2009. július 17., péntek

Csőlakók országa lesz itt, ha Bajnaiék folytatják

Simó: "Banki társadalompolitika"
2009. július 14. 12:00 Lippai Roland - MNO

Bajnaiék egyértelműen "banki társadalompolitikát" folytatnak - ezen a véleményen van Simó Endre. A Magyar Szociális Fórum vezetője szerint a kérdés az, miképpen sikerül megakadályozni, hogy ezrek váljanak csőlakóvá. Az Otthonvédők szerdán a Fidesz delegációjával egyeztetnek.

Egyértelműen a pénzügyi körök kormánya - állítja Simó Endre a Bajnai-kormánnyal kapcsolatosan. A Magyar Szociális Fórum (MSZF) vezetője úgy látja, ők a Gyurcsány által vezetett kormányzatnál is jobban szolgálják a pénzérdekeket. Köztudott: az Otthonvédők szerdán találkoznak a Fidesz delegációjával annak érdekében, hogy megvitassák, miképpen lehetne segíteni a kilakoltatott vagy azelőtt álló családokon, akik nem tudják fizetni a banki törlesztőrészleteket. Simó emlékeztet: a kilakoltatások folyamata egyre gyorsuló ütemben fenyegeti a családokat.

Keddi közleményében az MSZF felhívja a figyelmet arra is, hogy "Bajnai Gordon kormánya elutasította követelésüket a kilakoltatások leállításáról és a fizetési moratórium elrendeléséről, s tiltó rendelet híján a kilakoltatások folytatódhatnak". Itt nem egy direkt elutasításról van szó - mondta Simó -, "hanem egyszerűen nem vettek tudomást erről a követelésről".

A civil vezető szavai szerint Bajnaiék egyértelműen "banki társadalompolitikát" valósítanak meg. Ez abban áll - véli Simó -, hogy a kormány nem a társadalom érdekében jár el a bankoknál, a pénzügyi intézeteknél, hanem éppen fordítva. A pénzintézetek érdekeit képviseli a társadalommal szemben - nyomatékosítja Simó Endre. Semmilyen szociális érzékenységük sincs - teszi hozzá. A kérdés az, vajon sikerül-e olyan megoldást találni több ezer ember problémájára, amellyel elkerülhetővé válik, hogy "csőlakóvá váljanak".

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése