Blogarchívum

2009. május 23., szombat

NYUMAEGY: Sajtóközlemény

Ha már föltettem a  Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinatáról szóló hírt, (Egység Kálvin szellemében) úgy korrekt, ha az ellenvéleményt is közreadom.


SAJTÓKÖZLEMÉNY.

Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat. 2009. május 18.

 

BOTRÁNY A MAGYAR REFORMÁTUS EGYHÁZBAN

A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat közli a következőket:

 

A Magyarországi Református Egyház 2009. május 22-én Debrecenben úgynevezett ‘Alkotmányozó Zsinatot’ szervez egy Általános Magyar Református Zsinat megalakítására. Ezzel szemben jól meg kell jegyeznünk, hogy 1995-ben – hosszú, gondos el készítés után – a világ összes magyar református egyháza Debrecenben megalakította a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatát, amellyel egy központi tárgyalási teret teremtett a világ minden országában élő  Magyar reformátusok számára tiszteletben tartva a mind az abban résztvevő egyházak önállóságát mind azon országok szuverénitását, amelyekben ezen egyházak élnek és dolgoznak.

Ezen demokratikus elvek szerint megalakult Tanácskozó Zsinat munkájában nagyon sikeres volt és az ma is, és sok területen kiváló együttműködést hozott létre az egyházak között. A Tanácskozó Zsinat létezik és működik.

A Magyarországi Református Egyház jelenlegi lelkészi elnöke, Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, egy volt kommunista titkosrendőrségi ügynök, hosszú ideje igyekezett etéren változást elérni, hogy a magyar reformátusok feletti ellen őrzést biztosítsa a maga számára.

Erre az eszköz a pénz volt, mivel a Magyar Köztársaság részéről az egyháznak az állami költségvetésből folyósított hozzájárulás a zsinaton keresztül történik. – Tekintettel arra, hogy a Magyarországi Református Egyház vezető személyei, ideértve Bölcskei püspököt, a kommunista titkosrendőrség ügynökei voltak, továbbá figyelembevéve azon körülményt, hogy Magyarország exkommunisták vezetése alatt áll, megállapíthatjuk, hogy a Magyarországi Református Egyház a jelenleg is létező kommunista hálózat fedőszerve. A zsinattal kapcsolatos akció valóságos célja az, hogy a Református Egyházon keresztül elérjék a magyarokat az egész világon. Emögött politikai cél van. Jó megjegyeznünk, hogy magyarok milliói hagyták el Magyarországot és a környék többi

országát, mert kimeneküljenek a kommunizmus karmai közül. Gondoljunk itt többek közt az 1956-os Magyar Forradalomra.

A Magyarországi Református Egyház kijelentette, hogy tagságát a Tanácskozó Zsinatban ‘szünetelteti’, ami azt jelenti, hogy ideiglenesen nem tevékenykedik abban. Az Egyház tagságát sem nem szüntette be sem fel nem függesztette. A Magyarországi Református Egyház tehát a Tanácskozó Zsinat tagja maradt. Ennek következtében ez az egyház szószegést követ el, ha egy új zsinatot próbál létrehozni. Bölcskei püspök és követői valójában államcsínyt, puccsot követnek el az egyházon belül.

A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat figyelmeztet mindenkit, hogy ne fogadja el ezt a kezdeményezést s ne kövesse Bölcskei püspököt és társutasait ezen az ördögi úton, hanem támogassa a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatát a normális, tisztességes, becsületes módon.

Felhívjuk a figyelmet itt két tényre:
1. A Tanácskozó Zsinat elismert és bejegyzett önálló magyar közhasznú jogi személy. Az illetékes magyar hatóságok az ‘új’ zsinat hasonló kérését elutasították.
2. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház elutasította az ‘új’ ‘zsinathoz’ való csatlakozást, míg az ukrajnai, romániai, szerbiai (és horvátországi) egyházak esetleges csatlakozása csak feltételes lehet tekintettel arra, hogy ezen országokban ehhez az állami szervek beleegyezése szükséges.

Lásd továbbá a mellékelt Körlevelet (melléklettel).

További információ: Dr. Tóth Miklós, titkár, P.O.B. 10.249, NL-2501 HE Den Haag / Hága.

 

 

KÖRLEVÉL

Melléklet a sajtóközleményhez 2009. május hó (2009. május 18.)

 

A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat mély sajnálattal kénytelen közölni a következőket:

1. A nagy demagógiával és zajos propagandával Debrecenbe, 2009. május 22-re összehívott ‘Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinata’ (a továbbiakban: ‘Alkotmányozó Zsinat’) azt szeretné elhitetni, hogy ez az első kísérlet közös ‘Magyar Református Zsinat’ életrehívására. Ez hazugság.

A ‘Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinata’ (a továbbiakban: ‘Tanácskozó Zsinat’) már 1995-ben megalakult Debrecenben, melyet a világ valamennyi magyar református egyháza közös akaratból együtt alapított, és amely mindmáig működik. A Tanácskozó Zsinat hivatalosan elismert és bejegyzett önálló közhasznú jogi személy. A Tanácskozó Zsinat minden tagegyháza önrendelkezési jogát elismervén tiszteletben tartja minden ország szuverénitását, amelyben magyar református egyház él és működik. Ez az egyedüli járható út. Az ‘Alkotmányozó Zsinat’ kitalálói jóhiszemű emberek félrevezetésével cinkosokká, bűnrészessé teszik őket. Itt egy óriási, eddig páratlan botránynak vagyunk a tanúi a magyar református egyház történetében, amely elfogadhatatlan. Ami itt történik, az államcsíny az egyházban, puccs!

                2. A Tanácskozó Zsinat lelkészi elnöke Dr. Erdélyi Géza, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház ny. püspöke, világi elnöke Kovács Zoltán, a Királyhágómelléki egyházkerület főgondnoka. Ügyvezető elnöke Szabó Sándor, az Amerikai Független Magyar Református Egyház püspöke. A Tanácskozó Zsinat óriási munkát végzett és végez nagyszerű eredménnyel. Itt említjük a következőket: (a) közös énekeskönyv, (b) ifjúsági énekeskönyv, (c) különleges kárpátmedencei autótérkép az egyházi határok pontos megjelölésével, (d) a közös liturgia, (e) Magyar Református Korálkönyv, (f) a theológiai fakultások és akadémiák közötti együttműködés elmélyítése, (g) a Tanácskozó Zsinat nemzetközi falinaptára, (h) megjelenőben van a ‘Trombitaszó’, nagy liturgikus költemény gyűjtemény, stb. Ezek mögött sok-sok szolgálatkész testvérünk óriási, önfeláldozó munkája van.

                3. Az ‘Alkotmányozó Zsinat’ önálló közhasznú jogi személyként való hivatalos bejegyzését az illetékes magyarországi hatóságok elutasították. A Magyarországi Református Egyház (néhány követőjével) egy ‘új’, úgynevezett általános zsinat létrehozásának a kísérletével szószegővé válik. (Ha azt állítja, hogy a Tanácskozó Zsinatban ‘tagságát szünetelteti’, ezzel éppen a fennálló tagsági jogviszonyát húzza alá s szószegését bizonyítja be.)

                4. Ide csatoljuk annak a Nyilatkozatnak a szövegét, amelyet titkárunk, Dr. Tóth Miklós 2008. november

17-én Budapesten a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában rendezett, a világ magyar ‘diasporájának’ szentelt konferencián olvasott fel. A szöveg világosan kimondja, hogy a Magyarországi Református Egyház a Magyarországot gyakorlatilag ma is uraló régi kommunista párt fedőszerve. A most szervezendő, úgynevezett ‘Alkotmányozó Zsinat’ valóságos politikai stratégiai célja, hogy a világ magyar reformátusait az egyházon keresztül a régi kommunisták ellenőrzése alá kerítsék. (Dr. Bölcskei Gusztáv, püspök, a zsinat lelkészi elnöke, aki az ülésen elnökölt, a nyilatkozatban mondottakra kitérő módon válaszolt.)

                5. Ez az ex-kommunista politikai stratégia az egész új ‘zsinat’ igazi háttere. Az eszköz nagyon egyszer5: t.i.

pénz. Közismert, hogy Bölcskei Gusztáv, aki a régifajta kommunista párttitkár típusa, ‘megvásárolja’ a támogatóit. Ez korrupció. Ennek megfelelő diktátori stílusban kormányozza az egyházat. Ellenjelölt nélkül választatta magát újra püspökké is, más szóval: senki sem mert ellenjelölt lenni. Bölcskei Gusztáv már régóta a Tanácskozó Zsinat elnöke lehetne az érvényes normális demokratikus jogszabályok figyelembevételével. V azonban ezt nem akarta. V a Tanácskozó Zsinatot el akarja tüntetni s helyette olyan szervezetet teremteni, amelyet - maga ural és amelyet könnyen lehet manipulálni. A Tanácskozó Zsinat viszont létezik és működik.

                6 A Magyarországi Református Egyház évente 12.000.000 forintot kap a magyar állami költségvetésből az egyház külföldi kapcsolatainak a fenntartására. Ebből 2002-ig (bezárólag) évente 3.800.000 forintot utalt át a zsinat a Tanácskozó Zsinatnak és 3.200.000 forintot a Magyar Református Világszövetségnek. Bölcskei Gusztáv a zsinati elnöki szék elfoglalása után először ezt az összeget átutalta (ezzel is magától értetődően elismervén, hogy ezek az összegek e szervezeteket megilletik), azután pedig minden további közlemény nélkül leállította. Ez ismert kommunista basáskodó módszer. Ez Bölcskei Gusztáv anyagi alapja, t.i. az a pénz, amit más tisztességes szervezetektől zsebrevág, amelyikkel díszeleg s amelyet a maga politikai céljaira használ fel. A Magyar Református Világszövetséget már sikerült megfojtania. A Tanácskozó Zsinat tiszta és nagysikerű munkáját most próbálja szintén tönkretenni. Az - manipuláló kezdeményezése semmit sem hozott létre, csak áskálódást és annak a szellemi és anyagi tőkének a felélését, amelyet a Tanácskozó Zsinat létrehozott. Itt nincs másról szó, mint Jézus Krisztus egyházának a sátáni rombolásáról. Ez végül is nem vezethet sikerre. Mi bízunk az Íge szavában: “A gonoszak karja eltörik, de az igazakat támogatja az Úr” (37. zsoltár, 17. vers).

                7. Az úgynevezett ‘alkotmány’ szánalmas fércmunka. Nem méltó a magyar református egyházhoz.

Központi eleme a titokzatos ‘Kárpátmedencei Generális Konvent’, amelynek az ‘alkotmányban’ kulcsszerep jut. E kommunista manipulációs szerv mögött is, mint az egész kísérlet mögött, Bölcskei Gusztáv, a kommunista apparacsik szellemi arca látható. Szánalmas dicsőség 2009-ben!

                8. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház elutasította az ebben a ‘zsinatban’ való részvételt. Romániában, Ukrajnában, Szerbiában és Horvátországban állami beleegyezés szükséges. A Tanácskozó Zsinat ezt az előrelátható csapdát bölcsen elkerülte és az együttműködés kérdését kiváló módon megoldotta. Így világos, hogy ez a jelen ‘zsinati’ színjáték kalandor-játék.

                9. Ezt a körlevelet vérző szívvel írtuk. Novemberi nyilatkozatunkat eddig nem hoztuk nyilvánosságra

abban reménykedve, hogy a Magyarországi Református Egyház felelősei és követőik jobb belátásra jutnak. Sajnos ez nem történt meg, sőt tovább loholnak vesztükbe a hazugság és a magyar reformátusság erkölcsi és teljes szellemi elbalkánosításának, lezüllesztésének az útján. Ebbe az örvénybe próbálják magukkal rántani a magyar reformátusokat. A kommunista világ gondolkodásmódja beleivódott a volt kommunista országok lakosságának a lelkébe és sokan szem elől vesztették az erkölcsi határokat. Mindenki, aki ismeri a magyarországi és a kárpátmedencei egyházi helyzetet, tudja, hogy az itt leírottak mind igazak. Ebben a helyzetben a nyugati Szabad Világban élő magyar reformátusoknak – akiket a kommunista világ nem fertőzött meg - ismét az a kötelességük, hogy kimondják az igazságot. Ezt tesszük mi most, mint a magyar reformátusok lelkiismerete. Tesszük ezt kizárólag azért, hogy a magyar reformátusok nevét, lelki tisztaságát megőrizzük és próbáljuk megóvni a magyar reformátusokat egy óriási erkölcsi öncsonkítástól. Az egyházat mai vezetői rontják meg, pedig most nem állnak orosz csapatok Magyarországon. Ránk érvényes az Úr szava: “Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani” (Lukács ev. , 19. rész, 40. vers).

                10. Az itt közöltek figyelembevételével kérjük magyarországi és más középeurópai testvéreinket, ne adják el lelküket s ne árulják el Jézus Krisztust harminc ezüstpénzért. Ne térjenek vissza a kommunizmus hazug világába. Ne legyenek szószegőkké és erkölcsi öngyilkosokká. Ne hallgassanak hamis prófétákra, még ha azok palástot is viselnek. Kövessék az igazság és tisztesség egyenes útját. Mondjanak ‘NEM’-et erre a hamis és félrevezető kezdeményezésre.! Nekünk Jézus Krisztus szavát kell meghallanunk és Őt kell követnünk, aki így szólt: “Én azért születtem és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, aki az igazságból való, hallgat az én szómra” (János ev. 18. rész, 37. vers).

Hága, 2009. május 18.

P.O.B. 10.249, NL-2501 HE Den Haag

A NYUGAT-EURÓPAI MAGYAR REFORMÁTUS LELKIGONDOZÓ SZOLGÁLAT ELNÖKSÉGE

 

NYILATKOZAT

            A Magyarországi Református Egyház zsinati elnöksége által 2008. november 17-18-án Budapesten rendezett úgynevezett ‘Diaspora-konferencia’ első napján, november 17-én Dr. Tóth Miklós, a Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat titkára a Szolgálat nevében a következő Nyilatkozatot olvasta fel:

            A Nyugat-Európai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat mint az egyedüli legitim magyar  református egyházi szervezet Nyugat-Európában ezennel az alanti nyilatkozatot teszi.

(Ehhez meggondolandó, hogy minden esetleges együttműködés alapjait tüzetesen szemügyre kell vennünk s arra vonatkozólag mindent világosan és félreérthetetlenül ki kell mondanunk.) Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökének egy ‘Kárpátmedencei Generális Konvent’ és egy az egész világ minden magyar református egyházi szervezetére – azok megkérdezése nélkül - kiterjed_ úgynevezett ‘Alkotmány’ (egy jogi fércmunka, szégyen a Református Egyházra) létrehozatalára vonatkozó kísérlete jellegzetes kommunista politikai trükksorozat. Mindennek a célja az, hogy az 1995-ben Debrecenben a világ összes magyar református egyháza által alkotmányosan szabályszerűen megalapított és Budapesten hivatalosan bejegyzett Magyar Református Egyházak Tanácskozó  Zsinatát – egy fennálló, aktív jogi személyt - aláaknázza és szétrombolja. Ebből a hamis gondolatból állt el_ ez a ‘Diaspora Konferencia’is, amelynek szervezői, élükön Bölcskei püspükkel, úgy tesznek, mintha ezelőtt nem lett volna semmi. Az említett Tanácskozó Zsinat, amely óriási munkát fejtett ki a világon él_ magyar reformátusok összefogása érdekében, komolyan figyelembe vette és veszi a fennálló állami kereteket, jogi tényeket és lehetőségeket a különböző országokban. A Tanácskozó Zsinat komoly szervezet. A Tanácskozó Zsinat, amint jól ismert, eredmények hosszú sorát valósította meg. Azon gondolatnak a terjesztése,

hogy semmi ilyen jellegű munka nem lett volna a múltban, égre kiáltó hazugság, amelyről mindenki tudja, hogy hazugság: az is, aki mondja s az is, aki hallja. Ez tiszta kommunizmus.

                Az is tipikus kommunista hazugság – amely mesét szerte terjesztenek -, hogy a Tanácskozó Zsinat már nem működik. E nyáron, július 19-én tartotta meg a Zsinat évi rendes ülését Balatonszárszón s elnökségi ülését tegnapelőtt, november 15-én itt Budapesten. Mindkettőt nagy tagsági részvétel, nagy érdeklődés és sajtóérdeklődés mellett. Mindezt annak ellenére, hogy a Tanácskozó Zsinatot senki anyagilag nem támogatja. A Tanácskozó Zsinat tovább működik, mert a Tanácskozó Zsinat az igazság útján jár, nem pedig a hazugság útján, mint a Magyarországi református Egyház Zsinata és ez a ‘Diaspora Konferencia’. Mi az igazság keskeny útján járunk (Máté ev. 7:13-14). Az lehet kemény, de egyenes.

                A Magyarországi Református Egyházat a múltban és a jelenben olyan személyek irányították, irányítják és ellenőrzik, akik a kommunista titkos rendőrség ügynökei, illetve azok voltak, az egyházon belül. Az említett Bölcskei Gusztáv püspök szintén ilyen ügynök (volt), aki ilymódon az ex-kommunista közösséghez (establishmenthez) tartozik, amely jelenleg Magyarországot uralja. Az efajta tagságnak sosem szakad vége.

Itt említjük néhány a Magyarországi Református Egyházban fontos személy titkos rendőrségi fedőnevét annak bizonyítására, hogy ez az egyház kommunisták által uralt szervezet.

Bölcskei Gusztáv: Bátori

Bartha Tibor: Debreceni

Békefi Ben_: Varga Dénes

Szamosközi István: Szatmári

Aranyos Zoltán: Timár Lajos

Kocsis Elemér: Rajnai

Kovács Attila: Keresztes:

Kürthy László: Zempléni

Tóth Károly: Tolnai Lajos és Aldeburi.

           

            Ez csupán egy legnagyobb részben a múltra emlékeztető neveket tartalmazó rövid lista annak a kihangsúlyozására, hogy itt egy következetes régi kommunista politikai rendőrségi vonalvezetésről van szó, amely mindmáig ténylegesen működik a Magyarországi Református Egyházban. Itt ma csak az a kérdés, hogy a magyarországi kommunista ‘árnyék’-világ, amely Magyarországot ténylegesen uralja, hogyan kösse pórázra a magyarságot, közelebbről a magyar reformátusságot (amely a magyar protestánsok túlnyomó többségét alkotja) az egész világon a Magyarországi Református Egyházon keresztül. A Magyarországi Református Egyházat a fentiek alapján mint ennek a mindmáig meglevő és virágzó (ex-) kommunista rendszernek az egyik fedőszervét kell tekintenünk.

                A nyugati világban élő magyarok azért élnek ott, ahol élnek, mert nem kívántak kommunista

rendszerben élni. Elutasítják azt a kísérletet, hogy a kommunista magyar rendszer világa a Magyarországi Református Egyházon keresztül próbáljon befészkelődni az életükbe még az jelenlegi hazájukban is. Ők nem kérnek az ex-kommunista rendőrspiclikből , mégkevésbé ha azok palástba burkolózva jelennek meg.

                Lengyelországban a varsói és a poznani római katolikus érsek lemondott, midőn kitudódott, hogy mindketten a politikai rendőrség besúgói voltak. Bölcskei Gusztávnak ugyanezt kell tennie mind a Magyarországi Református Egyházban mind a Református Világszövetségben. A Magyarországi Református Egyháznak ahhoz, hogy a nyugati világban élő magyar reformátusok elfogadják, meg kell tisztítania önmagát. Az egyháznak nem szabad a besúgók gyülekezetének és ilymódon a kommunista rendszer utolsó fellegvárának maradnia. Ameddig ez meg nem történik, a Magyarországi Református Egyház nem számíthat a nyugati magyar reformátusok teljes közreműködésére.

                Minden magyar református számára, a Kárpát-medencében és bárhol a világon egyetlen, az egyházaknak alkotmányos szerveik által hivatalosan adott saját szavukkal összhangban levő igaz út van, mégpedig a Magyar Református Egyházak Tanácskozó Zsinatában való tevékeny részvétel.

2 megjegyzés :

  1. A katolikus egyháznál, már csak a református egyház vezetői a képmutatóbbak és hazugabak. Ez a fönti szöveg zsidószöveg, nem magyar szöveg. A magyar nem fogalmaz ilyen hosszú és nyakatekert szöveget. És még ők hivatkoznak kommunista hazugságokra, miközben 100 %-osan kiszolgálták a kommunistákat, most meg a zsidókat. Ma hallgattam meg az istentiszteletüket, amit Bölcskei szövegelt. Nem volt még olyan Bölcskei szöveg, amiben a zsidók kivánságainak ne tett volna eleget. Most is Jézust emlegettek, miközben az Ószövetséget hirdetik és Mózes összes törvényét. Nyugodtan kimondhatjuk, a református egyházvezetés a magyar nemzet ellen cselekszik. Ezektől a gonoszoktól kéne már megszabadulnunk.

    VálaszTörlés
  2. Az sajnos nem Bölcskei sajátja, hogy az ószövetségből idéz, holott Jézus világosan megmondta, hogy Új Szövetséget adok nektek.
    Véletlenül én is hallgattam ma az istentiszteletet, és abban az ószövetségi példabeszédet. Röviden erről szólt:
    Az apja elküldte Józsefet a testvéreihez, akik a nyájat legeltették a mezőn. Amikor József a pusztában bolyongott, találkozott egy emberrel. Az megkérdezte tőle, mit csinál itt. József azt felelte, keresem a testvéreimet...

    VálaszTörlés