Blogarchívum

2009. május 23., szombat

A Pilis már a libsik szerint is szent hely, de az értelmezés szájízük szerinti


2009. május 22. 20:40 HunHír.Hu

Az ókoriak már tudták, hogy ahol a Föld energiavonalai összpontosulnak, azok szent helyek. Ilyen energiaörvények központjában építették a templomaikat, spirituális központjaikat és iskoláikat, és ilyen hely Stonehenge, az egyiptomi piramisok vagy épp Dobogókő is.

Ezek az energiaörvények maguk a Föld csakrái, és ugyanúgy működnek, ugyanazt teszik, mint az ember fő- és mellékcsakra-rendszerei. A modern világ összes "mellékterméke" és a légszennyezés következtében a Föld csakrái is erősen szennyezetté váltak, és tisztításra van szükségük. Az ókori varázslók, mint a Druidák is, különböző dalokat, hanghatásokat és szertartásokat használtak arra, hogy egy-egy csakrát nyitott, tiszta és jól működő állapotban tartsanak. A 21. században ezeket a rituálékat egyre több ember kezdi el újra felfedezni, és újratanulják a sámánok és a táltosok ősi tudását, ami az anyafölddel való kapcsolatot helyezi előtérbe. Ez nem csak a Földet segít meggyógyítani, hanem az illetőre is nagy hatással van, ahogy minden fizikai szellemi tevékenység interaktív és visszahat az egyénre.

Amikor különböző emberek ugyanazon földcsakra közelében meditálnak és energiát küldenek a Földnek, legtöbbször ugyanolyan felismerésük támad. Ezek az örvények olyanok, mint egy-egy kapu, amin keresztül hozzáférhetünk a magasabb dimenziójú énjeinkhez. Mindannyian legalább 12 réteg mentális testtel rendelkezünk, amik a jelenlegi fizikai testünkhöz kapcsolódnak. A Föld ugyanúgy rendelkezik ezekkel a rétegekkel. Amikor közel vagyunk a Föld egy aktív csakrájához, az hozzásegít bennünket ahhoz, hogy úgy lássunk dolgokat, ahogy azok valójában vannak: több dimenzióban és folyamatos változás, fejlődés közben. Ezért érdemes az ilyen pontoknál meditálni, és jól odafigyelni, mit üzen felettes énünk. Megdöbbentő igazságokkal gazdagodhatunk.

Bár egyesek szerint a földcsakrák és az energiahálók mindössze a képzelet szüleményei, a tudomány jó ideje bizonyította a létezésüket. Három orosz mérnök már 1973-ban felfedezte egy geometrikus háló létezését, ami számos természetes jelenséget egyetlen bolygószintű rendszerré kapcsol össze. A munkájuk egy amerikai kutató tanulmányán alapult, aki tizenkét "gonosz örvényt" nevezett meg a bolygó felszínén - többek között a Bermuda-háromszöget és a Japán partjainál található Sárkány-háromszöget is.

Különböző elméletek léteznek azzal kapcsolatban, melyik csakra hol található a bolygón. A szívcsakrát sokáig Angliában, Glastonburyben "helyezték el", ám jó ideje sokat hallani arról, hogy a föld negyedik csakrája itt a Pilisben, nevezetesen Dobogókőn található. Ezt maga Dalai Láma nyilatkozta, mi pedig szívesen hiszünk neki. Annál is inkább, hiszen mi indokolná különben a helység elnevezését - nem is beszélve a kambodzsai és a laoszi láma, valamint a számos buddhista szerzetes látogatásáról? Ami a többi csakrát illeti, általánosan elfogadott az a nézet, hogy minden kontinensen találunk egy-egy fő csakrát. Nagyon érdekes megvizsgálni, hogy melyik csakra mire van hatással, az hol helyezkedik el a Földön, és ott mi történik ezzel kapcsolatban...

Korona csakra
Egység, minden teremtés egy-sége, az isteni erőkkel való kapcsolat - Kailas hegység, Tibet

Homlok-csakra
Intuíció, érzékelés, tudatosság - Kuh-e Malek Siah, Irán

Torokcsakra
Kommunikáció, az igazság kifejezése, mások meghallgatása - a Gizai Piramisok (és Bábel tornya...),Egyiptom

Szívcsakra
Önmagunk és mások szeretete, elfogadás, harmónia - Dobogókő, Magyarország

Napfonat csakra
Önbecsülés, a személyiség ereje, identitás - Uluru-Katatjuta, Ausztrália

Szakrális csakra
Kreativitás, képzelet, belső gyermek - Titikaka-tó, Bolívia

Gyökércsakra
Túlélés, valahova tartozás, szexualitás, gyökerek - Shasta-hegy, Kalifornia

A liberális Axel Springer-Magyarország Kft. egyik tulajdona, a nana.hu közölte a cikket

HunHír.Hu kommentár:
Ebben legjobban a Pilis "minősítése" a gondot okozó. Mintha egy ultralibsi szemfényvesztést hallanánk. Szeresd önmagadat, de ami a lényeg, legyél befogadó. Nem, mi nem akarunk befogadók lenni. Az idegen szép, otthon, az országában.

10 megjegyzés :

  1. Érdekes cikk.Csak azt nem tudom hogy akkor Glastonbury ezek után hova került le a minősítés alapján,
    üdv.steve

    VálaszTörlés
  2. "Itt élek Európa szívében" -mondhattuk eddig és most kiderül a világ szíve ez. Nem véletlenül pályáznak a Kárpát-medencére...

    VálaszTörlés
  3. Bizony, így van. Amíg a "bennszülöttek" előtt igyekeznek titkolni, ők bezzeg nagyon jól tudják, hogy a Kárpát-medence a Világ kincseskamrája.

    VálaszTörlés
  4. Nem lesz itt indián-holocaust, mert mi náluk is tehetségesebb nemzet vagyunk. Ha kell, gerillaharccal vesszük fel a küzdelmet ellenük, és akkor aztán nagyon nagy fájdalmat fogunk okozni...

    VálaszTörlés
  5. Ezt a hozzászólást az eredeti cikk alatt olvastam és gondoltam megosztom veletek... :
    "Ja, a zsidóknak közük sincs az egész energiavonalas-csakrás dologhoz, mármint a pozitív, kellemes oldalához. Ők az egyetlen olyan identitás e bolygón, akinek nem lehet a csakráknál megmutatni semmit. Évezredek alatt egynek sem sikerült. Viszont többször is megvettek vagy uralmuk alá helyzetek ilyen helyeket. Ki is halt az egész vérvonaluk (törzsi szinten, ezért nevezik némelyiket elveszett zsidó törzsnek), mert régen is voltak hülyék, ahogy ma is. A Ley-, Szent György- és egyéb vonalak mentén ugyancsak bőven pusztul a zsidó fajta (a köztük levő normálisak is, de ez egyéni szoc. probléma). Azt már tudjuk, hogy ennek egyfajta genetikai-energetikai oka van. (Néha a tudomány is jó valamire, ha másra nem arra, hogy távol tartsuk magunkat tőle.) Sajátos energetikai képlete van a zsidó génekenek, aki tudja azt, hogy hogyan kerültek a Földre, ő azt is tudja, hogy miért. Ezzel a genetikai képlet-energetikával kifejezetten taszítóan rezegnek együtt a Föld csakrái. Gyakorlatilag rövid idő alatt felbomlik a genetikai kódjuk, és ezzel nagy mértékben torzul a sejtosztódásuk során létrejövő új sejtek genetikai állománya. (Némelyik ezért olyan gusztustalan.) Így legkésőbb néhány év alatt teljesen kipusztul az állomány. Néhány túlélő azért marad. Ők immunisakká válnak, de ezek csak utódok. Az eredeti állomány, akit érintettt a Föld csakráinak energetikája, gyorsan kihal. (Azért lehet gyorsítani is a folyamaton. Ezt manapság önállóan elintézik maguknak az élelmiszeripar és a vegyipar segítségével. A mérgekre egyre inkább érzékenyek.) Van még tovább is, ha érdekesnek találjátok, írok még róla. "

    VálaszTörlés
  6. Egy másik oldalon éppen a magyar nyelv csodálatos kifejező készségéről beszéltem. és íme, itt van ez a beszédes helység nevünk: "DOBOGÓKŐ"
    Nekünk, magyaroknak ezt nem is kell tovább magyarázni, nyilván nem véletlenül adták őseink ezt a nevet annak a helynek. Aki nem akar hinni benne, az úgysem fog. Akit meg érdekel, írja be a keresőbe, manapság rengeteget beszélnek róla. Egyenlőre sajnos csak kisebb előadásokon és itt a neten lehet erről olvasni, hallani. Én nagyon bízom abban, hogy hamarosan elérkezik végre az az idő, amikor akár a köztelevízióban, rádióban is szánnak ilyen kérdésekre is műsoridőt. Szerintem sokkal szívesebben ülnének le sokan egy erről szóló beszélgetés, vagy akár vita elé is a tv képernyője elé, mint idióta Vacsora csatákat, vagy Győzikéket nézni unos-untalan.

    VálaszTörlés
  7. Ennek a kérdésnek én a homeopátia oldaláról láttam megközelítését.
    A homeopatikus szerek használatánál a rezgést (hullámhosszt) használják fel. Mindennek van rezgésszáma, még a fakanálnak is.
    Azonos rezgésszám esetén jön létre az összhang, vagy rezonancia, ellentétes hullámok viszont kioltják egymást.
    Ebből kiindulva a Pilishez, és más szakrális helyhez ellenséges szándékkal közelíteni nem tanácsos. Persze, akinek szuicid hajlamai vannak, csak tegye...!

    VálaszTörlés
  8. Olyan legendát is hallottam már, hogy Gertrudisz is ezért halt meg. Nem hitte el, hogy neki nem kell odamennie;-)

    VálaszTörlés
  9. Hájszen' akkor sok zsidó fog pórul járni hamarosan. Össze-vissza turkálják szerencsétlen Pilist. Nálad is van valahol erről egy cikk, ha jól emlékszem...

    VálaszTörlés

  10. A rezgés terápiát kellene alkalmazni a Velencei tónál is.Talán eltakarodnának

    VálaszTörlés