Blogarchívum

2009. május 16., szombat

Morvai Krisztina: Ne rabszolgaként, éhbérért dolgozzanak a magyarok


2009. május 16., szombat 10:00 InfoRádió

Nem csak a nadrágszíj folyamatos meghúzásával lehet Magyarországot kivezetni a válságból - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Jobbik listavezetője. Morvai Krisztina szerint a jövő nem a tisztességes munkából élő embereken való megszorításban van, hanem az ország forrásainak kihasználása és a dolgozni vágyó emberek megszólítása lenne célra vezető.

Három fő csoportot szólít meg a Jobbik Morvai Krisztina, a párt EP-választási listájának vezetője szerint: a magyar gazdákat, a magyar vállalkozókat és a magyar munkavállalókat.

Mint azt az InfoRádió Aréna című műsorában mondta, az az érdekünk, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon és megvédhessük a magyar piacot, felszámolják a tömeges bűnözést. A magyar vállalkozó érdeke az, hogy szüntessük meg azokat az adó- és jogszabályokat, amelyek a külföldieket, a multikat részesítik előnyben.

A magyar munkavállaló érdeke pedig az, hogy ne "rabszolgaként, munkajogi és érdekvédelemtől megfosztva, éhbérért" dolgozzon, hanem tisztességes jövedelemért, megőrizve emberi méltóságát és küldetését teljesítve - vázolta fel Morvai Krisztina.

A Jobbik listavezetője nem "nadrágszíj-húzogatással", folyamatos megszorításokkal kezelné a válságot, hanem "feltámasztaná" a magyar gazdaságot, "újraindítaná" a mezőgazdaságot, "helyzetbe hozná" a gazdákat, felépítené a magyar élelmiszer-feldolgozást és megvédené a magyar piacokat. Továbbá hazai élelmiszer fogyasztására buzdítana, az ideáramló "agyontámogatott, rosszabb minőségű, sokszor szennyezett, egészségre veszélyes" külföldi élelmiszer helyett.

Beindítaná a gyógyturizmust "csodálatos tájainkon", "káprázatos vízkincsünk megőrzésével és felhasználásával". Morvai Krisztina szerint "munkát, lehetőséget, küldetést" kell adni az embereknek. Szerinte nem csak a "tisztességes emberekre szabott megszorításokban" van a jövő, hanem "egy csodálatos adottságokkal rendelkező ország" forrásainak felhasználásában.

Hanganyag: Exterde Tibor
Kapcsolódó cikkek:
    * A Jobbik meghatározta remélt támogatóinak körét
    * Morvai: A velejéig romlott bürokrácia helyett nemzetek Európáját!
    * Jobbik: Az előrehozott választás már kevés
    * Morvai: Gyurcsány nyílt diktatúrát vezetett be - videó a Nádor utcai rendőrakcióról

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése