Blogarchívum

2009. május 11., hétfő

Elsöprő győzelmet aratott vasárnap Solti Gábor, a Korona Csereklub Egyesület jelöltje

Solti Gábor

Elsöprő győzelmet aratott vasárnap Solti Gábor, a Korona Csereklub Egyesület jelöltje Piliscsabán, így ő lett a város új polgármestere.

 

Az egyesületet 2007-ben, Budapesten hozták létre 12-en a Szent Korona Alapítvány kezdeményezésére. A szóösszetétel teljes egészében kifejezi a lényeget: a "klub" jelzi, hogy itt egy önkéntes és zárt közösségről van szó, a "csere" pedig arra utal, hogy a klub tagjai egymás között termékeket és szolgáltatásokat cserélnek.

(koronakor.hu)

2020 helyi lakosból 912 szavazatot gyűjtött be Solti Gábor, s így ő lett Piliscsaba új polgármestere. Solti a Korona Csereklub Egyesület színeiben indult, s a Magyarhoni Földtani Társulatnak, a Szent Korona Szövetségnek, valamint a Magyarok Világszövetségének is tagja. A Korona Csereklub Egyesület egyébként 10 képviselő-jeleltet állított a főváros-közeli városban, mint például a Magyarok Világszövetségében és a Szent Korona Szolgálat keretein belül munkálkodó Ugrin Andrást, ki a második legtöbb szavazatot szerezte meg a településen a képviselő-jelöltek között.

Érdekesség, hogy mind a polgármester-jelöltek, mind pedig a képviselő-jelöltek között a fent említett egyesület mellett egy kivétellel csak független jelöltek indultak. A kivétel Göntzöl Gábor volt, ki a Magyar Kommunista Munkáspárt színeiben szállt ringbe, s végül a legkevesebb szavazatot gyűjtötte be.

A szavazatok összeszámlálásának elhúzódása miatt az új összetételű testület névsorát csak később hozzák nyilvánosságra – mondta el az Indexnek Petrin László jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

(Index, Szent Korona Rádió)

3 megjegyzés :

  1. "A szavazatok összeszámlálásának elhúzódása miatt az új összetételű testület névsorát csak később hozzák nyilvánosságra" ???????

    Mennyi időbe telik megszámolni 2,ooo szavazatot?

    VálaszTörlés
  2. Az ugye mindig a módszertől függ. Amikor például az szdsz-es kupacba kerülnek máshová leadott szavazatok, akkor újra kell számolni. Azután, amikor két jelölt között az eltérés csupán 1-2 százaléknyi, akkor ismét újra kell számolni. Amikor az érvénytelen szavazatok száma meghaladja az 5%-ot, megint csak újra kell számolni, valamint, amikor a megjelent szavazók száma, az érvényes és érvénytelen szavazatok számának összessége nem egyezik ismét, stb...
    Lehet ezt variálni a végtelenségig...
    És még nem is tettem említést arról, hogy esetleg "változások érhetik" úgy a szavazatokat, mint a jegyzőkönyvet, mire beszállítják a szavazókörből az önkormányzat bizottságához...
    A "hibalehetőség" úgyszólván több lehet, mint a leadott szavazat száma.

    VálaszTörlés