Blogarchívum

2009. április 30., csütörtök

Rövidhírek

(A címre kattintva olvasható tovább.)

Vasárnap érkezhet Magyarosi holtteste Ferihegyre

A legújabb információk szerint nem pénteken és nem is szombaton, hanem vasárnap délután érkezik Ferihegyre a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holtteste - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön kora este Nyikos Attila, az elhunyt családjának ügyvédje


Külföldi személy fizette Rózsa-Floresék szállodai költségeit?

Már az ENSZ Munkacsoportja is foglalkozik a két héttel ezelőtti véres rendőrségi rajtaütéssel, amellyel felszámoltak egy feltételezett külföldi merénylőcsoportot, amely a kormány szerint meg akarta gyilkolni a bolíviai elnököt és a kormány több tagját. Hazánk Argentínába akkreditált nagykövetének, Józsa Mátyásnak gondja akadt a bolíviai kormánnyal, amiért szóvá tette a Tóásó Elődön található bántalmazás nyomait. A parlamenti bizottság a jelentések eddigi állása alapján úgy látja, hogy nem volt tűzharc a szállodában a kommandós egység és Rózsa-Floresék között.


Elfogták a Los Zetas fejét

Letartóztatták a „Los Zetas” nevű bűnbanda főnökét Mexikóban - közölték csütörtökön a dél-amerikai ország hatóságai. A 44 éves férfit bűnszervezet irányításán kívül azzal vádolják, hogy megsértette a fegyverekre és robbanószerekre hatályos szövetségi törvényt.


„A nemzetközi rend széttört, mint egy tükör” (+videó)

Nem kezelni kell a válságot, hanem elébe menni a megújulásnak - nyilatkozta a Hír Televíziónak Orbán Viktor. A Fidesz elnöke az Európai Néppárt varsói kongresszusát követően elmondta: nem lehet visszaállítani a válság előtti viszonyokat.


Répássy: Állítsák le a privatizációt!

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy a privatizációs ügyekben indult vizsgálatok befejeződéséig állítson le minden privatizációs eljárást - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Farkas: Ne próbálják megvásárolni a cigányok szavazatát (+videó)


Megkezdődött a Lungo Drom EP-választási kampánya - jelentette be a szervezet elnöke az észak-alföldi regionális tanácskozáson. Farkas Flórián elmondta: úgynevezett láncrendszert fognak működtetni a szocialisták szavazatvásárlási kísérleteinek leleplezése érdekében.


Zuschlag-ügy: „Kedd reggelente volt egyeztetés Gyurcsány vezetésével”

Nemcsak hétfőnként voltak találkozók az MSZP-frakció ifjúsági munkacsoportja és a minisztérium képviselői között, hanem Gyurcsány Ferenc vezetése alatt kedd reggelente is volt egyeztetés – ezt vallotta a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon Arató Gergely államtitkár a Zuschlag-per tárgyalásán.


Ismeretlen tettes - már egy hónapja nyomoznak a privatizációs kár ügyében


Körülbelül egy hónapja rendelte el a Fővárosi Főügyészség a nyomozást több állami cég privatizációjával kapcsolatban. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, azaz nincs gyanúsított.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta, hogy az Állami Számvevőszék hivatalból mindig megküldi az éves jelentését az ügyészségnek. Ennek tartalma alapján az ügyészség úgy ítélte meg, hogy több privatizációs ügy kapcsán a hűtlen kezelés gyanúja állapítható meg és március végén elrendelte a nyomozást. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytatja le.

Bartha László, az NNI szóvivője az üggyel kapcsolatban mindössze annyit árult el, hogy hűtlen kezelés miatt folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen, azaz nincs gyanúsított.

A köztévé híradója szerdán este számolt be a nyomozásról. Információik szerint a Bábolnai Élelmiszeripari Rt., a Mol, a Földhitel és Jelzálogbank, valamint a Lóversenyfogadást szervező Kft. privatizációjával kapcsolatban merült fel a gyanú. Úgy tudják, hogy 2004 és 2007 között legkevesebb 15 milliárd forint kárt (csak??*) okoztak az államnak a cégek privatizálásakor.

(FH)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése