Blogarchívum

2009. április 9., csütörtök

Kínai manicheus kéziratokról az MVSZ székházában


A Magyarok Világszövetsége székházában 2009. április 6-án, hétfőn délután Obrusánszky Borbála történész mutatta be Csornai Katalin sinológus A dunhuangi sziklatemplom manicheus kézirattekercsei című könyvét, a Hun-idea kiadó újdonságát. A könyv Csornai Katalin alaposan megírt tanulmányát tartalmazza Mániról és a manicheuizmus Kínában való elterjedésének történetéről, továbbá ugyancsak Csornai Katalin munkáját dicsérik a kínai nyelvből magyarra fordított források. A nagyszámú hallgatóság tevékenyen részt vett a vitában. A rendezvényt a Hermann Ottó Társaság és az MVSZ Szent László Akadémiája szervezte.

A Fordulat nevet viselő, Magyarok VII. Világkongresszusa keretében külön konferenciát szenteltek a harmadik században élt, vallásalapító szkíta Máni-nak, aki Jézus Krisztus apostolának nevezte magát.

Budapest, 2009. április 8.
MVSZ Sajtószolgálat

9 megjegyzés :

  1. Hat ez erdekes, de mar akkor is voltak misszionariusok ugyhogy nem igazan lep meg. Szerintem meg sokkal erdekesebb, hogy mar tobb ezer evvel Jezus elott is voltak kapcsolataik bizonyos oseinknek Kinaval (a Hunok pl. tobbszor is rajuk tamadtak sikeresen mielott meg epitettek a nag falat, es kesobb sikerult korbe lovagolni es ugy behatolni. Ezen kivul Kinai forrasok szerint is volt egy ido amikor Hun nemesek uraltak Kinat, akiket idovel sikerult a Kinaiaknak kidobni, de hat azert gondolom maradt egy ket keverek kolyok akik felnottkent beoltottak a Kinaiakba a Hun vert ahogyan bizonyara vittek is nehany ilyen kolykot magukkal a menekuleskor akik meg beoltottak idovel a Kinait a Hunokba. Igy ha a Hunok fajtiszta Turkoman szubfajtauak lettek is volna a Kaukazusi/Ural-Altai Feher fajnak tagjaikent eredetileg mire be keveredtek Europaba (akkor is ha csak egy reszuk visszaterve a Karpat medencebe ahogy mostansag nehany tortenesz allitja) mar bennuk is voltak Mongoloid genek ami megmagyarazza miert is abrazoltak (tortenelmileg legalabbis) a Hunokat mint amolyan felig sarga felig feher nomadoknak. Persze az sem kizart, sot valoszinu, hogy vmennyi keveredes tortent a normalis bekes viszonyok alatt is.
    Vegul is ev ezredeken keresztul eltek e-nepek idonkent egymashoz aranylag kozel (meg a Szkitak s Hunok Karpat medencebol eredtetendo tudosok is azt mondjak tobbszor is jartak arra fele ez-oseinknek nomad eletet elo torzs csoportjai akkor is, ha sokan visszzamaradtak a medence civilizalt elet formajat folytatni), ha nem is mindig kozvetlen egymas mellett. Ezen kivul akkor rendszeres volt a hadaknak feleseget lopni vesztes ellenfeliktol mindket oldalrol.
    Sot meg a honfoglalas ideje korul is ratamadtak a visszamaradt Hunok Kinara megint sikeresen ameddig a Kinaiak hadvezerei es Shaolin papjai ossze nem tettek fejeiket, hogy kifejlesszek a Hun-Gar nevu Kung Fut amivel aztan sikerult vegre ismet legyozni a Hunokat. A Hun-gar erdekes keppen ellen technikakat tanit egy ma ismeretlen Hun harcmuveszet ellen, mert arrol nincs ma osszetett rekord, bar akik a Barantat (harci valtozata a Bolony) uzik probaljak lassan megtalalni az elveszett lepeseket, regi tanc lepesekbol, keramiarol, festmenyekrol, faragasokrol, felismerve, mint ahogy a Kinaiak is ratalaltak sok regi elveszett a modern korban ismeretlen technikara.

    VálaszTörlés
  2. Érdekes. A hunok - fekete- és fehér hunok - témájával az ECHO TV -ben a Pörzsölőben is foglalkoztak. Nézed a Pörzsölőt?

    VálaszTörlés
  3. A Magyarokat nem kidobták a kínaiak, hanem a mai napig tisztelettel vannak irántunk. A kínai egyetemen kötelező minimum Petőfi verseit ismerni és magyarul tudni egy versét. A kínaiak -a többi tolvaj etnikummal szemben- nyíltan megvallják, hogy az orvostudományt a Magyaroktól tanulták, úgy mint pl. az akupunktúrás kezelést.
    Atilla királyunk idejében a Magyar Szent Korona birodalom Ordosig tartott, ami ma kínai város. A kínai nemzetség értelmisége büszke arra a tudására, amit a Magyaroktól tanult. Nem letagadja, nem hazudja magáénak, hanem bevallja, hogy a kultúrát a Magyaroknak köszönhetik.
    Itt nem szabad összemosni a 1,5 milliárd kínait az elenyésző, pármillió kommunistává vedlett kínaival.

    VálaszTörlés
  4. A Kung-Fu elnevezése a Hun-ból eredne?
    Erről eddig nem hallottam.
    A barantával helyben vagyunk, valóban a régi hagyományok forrásait kutatva, az említetten kívül a pásztorok botvívását, ostorfonását stb. alapul véve fejlesztették ki.

    VálaszTörlés
  5. Nem a Kung Fu nevet befolyasoltuk. A Kung Fu mar letezet eredeties szimplabb formajaban az oskorban is, sot sokan azt Indianak tulajdonitottak az utolso 20 evben, Kerala nev alatt, (hat igen lehet mondani a ciganyaink befolyasoltak talan, de ez mar szo jatek lenne leginkabb, ha csak nem pont Keralabol is mentek ciganyok mindenfele) de ma mar ujabb kutatasokkal a Kinaiak azt bizonygatjak, hogy naluk is meg volt a KUng Fu sajatos valtozata az os korban is. Amit en efolott emlitettem, az szpecifikusan a Hin-gar nevu stilus a Kung Fu-n belul, amit direkt a Hunok miatt fejlesztettek tovabb az elozo
    alap alat stilusokbol, egy hatasosabb, praktikusabb valtozat. Ezen kivul bedefynek meg hozzafuzom, ne hivja azt a nepet "tolvajnak" kik nyiltan bevallananak olyasmit amiket itt allit. Ezekrol meg nem olvastam hivatalos forrasokbol, de meg lehet igazak. jutikvar, igen neha nezem Porzsolot, erdekes is. A Fekete-Feher kulonben haj szinre vonatkozott eredetileg, nem bor szinre,
    ahogy sokan ezt manapsag megtevesztik. Abban a vilagban nem volt az altalanos fogalomban elterjedt egyaltalan fajokrol beszelni, de plane nem a Fekakrol, mert azok elegge elizolaltan eltek a Saharatol delre. Az atlag Eurazsiainak a tudomasa a primitiv fajrol csak a 19-ik szazadtol terjedt el.
    Ugyhogy nehogy mar vki olyan Ami vagy mas ellenseges propagandat bevegyen, mint hogy Fekak lehettek volna Attila hadseregeben tomegesen, mert kiveve egynehany zsoldos utazot ez lehetetlen. Zsoldos csellengo meg mindig is volt, meg a Romai hadseregben is, ugy szinten voltak ilyen Feherek, s Sargak is mindig meg a Sharatol delre is.

    VálaszTörlés
  6. Ettől nem kell tartanod, futóbolondnak néznénk. :-)

    VálaszTörlés
  7. Hat remelem, mert Amiban mar sikerult meg mosni a fiatalok fejet Hollyweird-nek azzal, hogy mindenhol Fekakat pumpalnak. Csak ra kell nezni a Yahoo-ra itt a netten egy nehany hetig, ha vki azt akarja tudni mennyire elharapodzott a helyzet az U.S.A.-ban. A nyalas ott folyamatos.

    VálaszTörlés
  8. Sajnos itthon is lattam mar jo nehany agymosott (C)Rapper feka/meka (meka=Mekszikoi valtozat) banda tag akarnokot, azt a trutya untato zenet bomboltetni minden utca keresztezodesnel (persze, hogy folfigyeljenek rajuk). Szerencsere egyelore ugy latom a tobbseg inkabb jobb zeneken feni itt az Eu-n belul a fulet, de Amiban eddig sikerult Hollyweird-nek avagy felet a fiatal birkaknak ilyen iranyba terelni, bar mar ott is jon talan a visszaloves, plane a kovetkezo evekben, most hogy meg elnoknek is benyomtak az al-Fekat. (Al, mert mindenki tudja rola, hogy igazan keverek, meg tobb Feher verrel benne mint Fekaval, vegul is a Kenyai osei keveredtek az Arabokkal, de ha mar kellett a Fekak szavazata, tudvan, hogy ok manapsag sokkal rasszistabbak mint az Ami feherek az Amcsi media mindent megtett, azt is hogy allandoan emlekesztessek a Fekakat Obama Fekaktol szarmazo genjeire azzal, hogy alandoan hangoztattak "Feketeseget", elhallgatva a Feher oldalat. Persze ez is vegul is azt mutatja vhol, hogy milyen iranyba butul a nep Amiban. Ezen kivul mar a (C)Rap sem ujdonsag, mar nem igazan divat, mert tul sok szulo generacios mar azon nott fol Amiban, ugyhogy nem tartjak olyan vaganynak meg azok a bunkok sem akik csak az ilyen egyszeru "zenet" (idezojel direkt, mert ez igazan csak olcso utca verseles, nem is kolteszet, basszus vonalak, s szinthetizator lelopasok folott) ertik.

    VálaszTörlés
  9. Ugyhogy nyilvan remelem igaza van a "futobolondnak neznenk" hozzaszolasaval.

    VálaszTörlés