Blogarchívum

2009. április 2., csütörtök

Fidesz: nemzeti érdeket sért a Mol-részvények orosz felvásárlása

HÍR TV

A Fidesz tiltakozik az ellen, hogy orosz kézbe került a Mol több, mint 20 százaléka, az elnökség szerint ez sérti a nemzeti és az európai érdekeket is. Az elnökség úgy látja: a Gyurcsány-kormány most is az orosz birodalmi érdekeket szolgálta ki. Emlékeztetnek, hogy az elmúlt években eladták a stratégiai vagyont, és orosz kézre juttatták a nemzeti légitársaságot is.

A kormányszóvivő közben tagadta, hogy a kormány és az orosz vezetők tárgyalásai során szóba került volna, hogy az oroszok tulajdont akarnak szerezni a Molban. Daróczi Dávid közleménye arra nem tér ki, hogy az üzletet barátságtalan lépésnek tekinti-e a kormány, mindössze annyit írt: a kabinet továbbra sem támogatja, ha valaki ellenséges szándékkal próbál befolyást szerezni a magyar stratégiai ágazatokban.

A Mol részvényeinek felvásárlása miatt Brüsszelben is aggódnak. Veres János pénzügyminiszter pedig a Financial Timesnak azt mondta: Magyarország bízik abban, hogy Oroszország most is megbízható üzleti partnerként viselkedik majd.

(hírTV)

Megj: Már csak az a kérdés, hogy Veres Jánosnak ki számít "megbízható üzleti partnernek"?


3 megjegyzés :

  1. Az összes politikus -jelenleg a fideszes- azért aljas nagyon, mert egyesével közli, hogy sérti a Magyar Nemzet érdekét.
    Több, mint 60 éve minden privatizáció (privo=rablás) minősített Hazaárulás volt ! Minden K-ormány működése Törvényellenes volt !
    Minden Törvényhozás Hazaárulás volt, mert a Magyar Szent Korona Törvény nem hatálytalanítható !
    Ugyanígy a patkányköztársaság kikiáltása is Hazaárulás volt, mert a Magyar Apostol Királyság sem hatálytalanítható, a mai napig érvénybenlévő államformája Magyarországnak, a Kárpáthonnak.
    Így eljutottunk Trianonig, ami szintén SEMMIS döntés volt, mert a Kárpáthon egységesen Isten tulajdona, Szűz Mária országa.

    Ezeket mindenki tudja és tevőlegesen, akaratlagosan léptek át rajta. Tehát senkisem hivatkozhat rá, hogy nem tudta. Dehogynem.

    Most jön az ÍTÉLET !


    VálaszTörlés
  2. Kárpáthon egységesen Isten tulajdona, Szűz Mária országa.

    Amen.

    VálaszTörlés