Blogarchívum

2009. március 3., kedd

Lengyelországban is merényletet terveztek II. János Pál pápa ellen

Sajtóértesülések szerint a bolgár bérgyilkos felesége – vagy élettársa – hiúsította meg azt a merényletet, amelyet a férfi az 1987-es lengyelországi pápalátogatás alatt szándékozott elkövetni.


A megbízó feltehetően a szovjet titkosszolgálat volt. A Szovjetuniónak azért állt érdekében II. János Pál pápa meggyilkolása, mert jól ismerték kommunizmusellenességét, amely kétségkívül nagyban hozzájárult a kelet-európai kommunista rendszerek összeomlásához – írja a Daily Mail.





A katolikus asszony elárulta a tervet egy papnak, aki riasztotta a rendőrséget. A pap, Zdzisław Król a napokban egy lengyel televíziónak azt nyilatkozta: „Felkeresett egy asszony, aki elárulta: tudomása van róla, hogy merényletet terveznek a pápa ellen.
A bolgár férfi feleségének – vagy élettársának – birtokában volt a pápa częstochowai útiterve, és már vonatjegye is volt. Értesítettem a biztonságiakat, és a bérgyilkost letartóztatták."

Jan Żaryn történész, a Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézetének munkatársa az általa kutatott dokumentumok alapján megerősítette az 1987-es merényletkísérlet tényét. „A szándékolt merényletek a kommunista titkosszolgálatok által kitervelt provokációk lehettek. Így akarták kézben tartani a lengyel egyházat, amely az 1980-as években az ellenállási mozgalom egyik gócpontja volt" – mutatott rá a történészprofesszor.

Zdzisław Król, aki a nyolcvanas években II. János Pál pápa kísérője volt lengyelországi útjai során, majd a varsói érseki kúria kancellári tisztségét töltötte be, azt is elmondta, hogy a második, 1983-as lengyelországi apostoli látogatás alatt is tudomást szerzett egy hasonló tervről. Az információ ezúttal egy osztrák követségi alkalmazottól származott, aki azt állította, hogy három, németországi börtönből szabadult fogoly tervez merényletet II. János Pál ellen. A Vörös Brigádok olasz terrorista szervezettel kapcsolatba hozott férfiak átszöktek Lengyelországba, ahol a varsói stadionban pontifikált mise alatt ölték volna meg a pápát.

Magyar Kurír

Dátum: 2009. February 20. Friday, 11:45 Szerző: polgarinfo
*********************************************************************
Kapcsolódó írások:


http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=next_topic&f=2&t=009455&go=newer

http://www.lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=933

http://iranytu.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=42719

http://ssdb.blogter.hu/158174/veget_ert_a_szabo_csalad

http://www.heol.hu/cikk_hozzaszolas/124719?p=4

http://konspiradio.blog.hu/2008/06/06/ki_akarta_meggyilkolni_ii_janos_pal_papat

http://kecskemetilapok.hu/img_news/s_!news/i_helyi_hirek_8/i_megjelent_a_friss_kecskemeti_lapok!
_12748/t_Megjelent%20a%20friss%20Kecskem%C3%A9ti%20Lapok!/index.html


10 megjegyzés :

  1. Mily érdekes ? hogy arról meg nem írnak, hogy 1991-ben II.János Pál pápa a Hősök terén akarta bejelenteni, hogy az Evangelizálás a MAGYAR APOSTOL NEMZETSÉG küldetése és nem Vatikánnak, pláne nem Rómának ! A sorozatos gyilkossági merényletek ezért történtek és nem a Lengyelek miatt.
    ROMába a habosburgék hozták létre az álegyházukat, ahol a debil zsidók gyilkos vallásával kezdték higítani Jézus Evangéliumát, majd teljesen átálltak a tömeggyilkos saul rabbi magántákolmányára.

    VálaszTörlés
  2. Ali Agca már 1980-ban megtette, amit bolgár-orosz megbízói elvártak: a legnagyobb Pápánkat lötte hasba, megnyomorítva hátralévö éveire !
    II. János Pál - megbocsátott neki börtönében.
    De a Vatikán nem felejt: amikor feri nejével pápai audenciára indult, a svájci gárda kalárist három oknál fogva nem eresztette be: egyrészt, mert a kötelezöen elöírt fejfödöt nem viselte, másrészt vadházasságban él egy többszörösen nös emberrel (?), de ennél súlyosabb ok, hogy apósa anak a bolgár titkosszolgálatnak volt a tisztje, amely a Szentatya elleni merényletet kifözte !
    Míg feri benn szemtelenkedett, kaláris kinn sétifikált, le, s föl...

    VálaszTörlés
  3. Bemutatták a Vatikánban a II. János Pál pápa életéről szóló filmet, amely a Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek és Gianfranco Svidercoschi olasz újságíró "Élet Karollal című könyve alapján készült. A film 26 év után felfedi, hogy a hivatalos verzióval ellentétben 1982-ben a portugáliai Fatimában nem csupán merényletkísérlet történt a pápa ellen, hanem a merénylő meg is sebesítette őt.
    http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=22328

    VálaszTörlés
  4. Tudjuk, hasba szúrta. De nem 26 év után tudtuk meg, hanem akkor, amikor történt.

    VálaszTörlés
  5. Az MTI írta a cikket, hogy csak 26 év után tudta meg, mi történt.
    Azt meg mindenki tudja, hogy az MTI a legundorítóbb idegen csőcselék spiclijeiből, ávósaiból áll, nem csodálkszunk rajta, hogy időnként előbb tudja a "hivatalos" eseményeket, időnként késik 26 évet.

    VálaszTörlés
  6. Katicabogár, ebből is látszik, hogy milyen jól festi magát ez a némber! Mert nem látszik, hogy nincs bőr a képén - még oda is megy látogatóba!

    VálaszTörlés
  7. Lehet, hogy az MTI 26 év után tudta meg, de itt mindenki arról beszélt akkoriban. Érdekes, nekem nincs amnéziám.

    VálaszTörlés
  8. Tudjuk mi azt, hogy az MTI-nek szokása volt a szelektív tájékoztatás. :-(

    VálaszTörlés
  9. Petar Dobrev Klárika apukája, ha jól tudom?

    VálaszTörlés