Blogarchívum

2009. március 24., kedd

Csath Magdolna: Egyértelmű Gyurcsányék alkalmatlansága


Zohar 1,160a: "A zsidóknak mindig meg kell próbálniuk megvezetni a keresztényeket."
Sotah, 12a: "Egy igaz zsidó pénze értékesebb, mint a saját teste."
Choscen Ham (156,5 Magah): "Zsidónak megengedett, hogy üzleteljen egy gójjal, becsapja és elvegye a pénzét. A gójok vagyona köztulajdonnak minősül és azé, aki először megszerzi magának."
Schabouth Hag.6d: "A zsidók tehetnek hamis esküt."
Abodah Zara 266: "A gójok legjobbjait is meg kell ölnötök."
Libbre David 37: "....ha a gójok tudnák, mit tanítunk róluk, azonnal megölnének mindannyiunkat."
   
(Idézetek a Talmudból)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kiütéssel küldik padlóra a magyar társadalmat?
Csath Magdolna: Egyértelmű Gyurcsányék alkalmatlansága
2009. március 23. 20:23 Lippai Roland - MNO

A kormányzó elit és köreik mindent elkövetnek annak érdekében, hogy elkerüljék az előre hozott választásokat. Simon János politológus szerint a szocialisták pártérdekek mentén akarják átalakítani a meglévő struktúrákat. És mi lesz a magyar társadalommal? - ennek a kérdésnek a megválaszolását hiányolja Csath Magdolna közgazdász a Reformszövetség programjából.

• Bogár: Újabb elnyomó diktatúrát szabadítanak ránk!
• "Ha másképp nem megy, utcára az előre hozott választásokért!"

Közös félelme az MSZP-nek és az SZDSZ-nek az előre hozott választások megtartása - állítja az MNO-nak Simon János. A politológus szerint mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy erre ne kerüljön sor, az időhúzásra játszanak. Akár visszamegy a koalícióba, akár külső támogatóként segíti a szocialistákat az SZDSZ, minden bizonnyal olyan kommunikációt követnek majd, amelynek lényege: "mi vagyunk a haza megmentői", ezzel párhuzamosan pedig igyekeznek feledtetni a társadalommal, hogy "voltaképpen ők idézték elő a csődöt". Simon biztosra veszi, hogy a választások előtt újfajta kommunikációval rukkolnak majd elő.

Gyurcsány szombati bejelentése után az előre hozott választások szükségességéről beszélt lapunknak Fricz Tamás is. Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni és tiltakozni a most kibontakozó oligarchikus mutyizás ellen - ezt már Bogár László jelentette ki, s beszélt arról is, erősen felgyorsulhatnak az eddigi negatív folyamatok.

Nem lehet tudni, hogy konkrétan milyen program mentén akar az új kormány működni, de mindenképpen megszorításokra kell számítani - ezt valószínűsíti Simon János, aki úgy látja: marad a fiskális szemlélet, a "mit honnan vegyünk el" gondolkodás. Kérdés az is - folytatja a politológus -, hogy maguk a szocialisták meddig mennek el a nadrágszíj meghúzásában. Emlékeztetett az MSZP utolsó szavazóbázisára, ugyanis a nyugdíjasokat minden intézkedés különösen érzékenyen érinti. Fennáll a veszélye a politológus szerint annak is, hogy a szocialisták pártérdekek mentén akarják a struktúrákat átalakítani, megtartva a még megmaradt szavazóbázist, ugyanakkor figyelmen kívül hagyva egy modern, 21. századi társadalom igényeit.

Boncnokok akarnak életet leheli a halottba?

Abszurd a helyzet: azok akarják megfogalmazni az ország helyzetét javító intézkedések irányát és mértékét, akik tönkretették azt - jelentette ki az MNO-nak Csath Magdolna. A professzor asszony emlékeztetett rá, hogy amióta 2004-től Gyurcsány vezette a kormányt, az ország "minden társadalmi és gazdasági mutató tekintetében erős lejtmenetbe kezdett". A közgazdász szerint már akkor bizonyították, hogy "nincs meg a szükséges tudás és szakértelem ahhoz, hogy megfelelően irányítsanak egy nemzetgazdaságot". Erre a kedvezőtlen alaphelyzetre jött a pénzügyi válság - hívja fel a figyelmet Csath. Súlyos gond - folytatta -, hogy sem a válság kezdetén, sem jelenleg nincs tervük arra, mit is kellene tenni.

Arra is gondolni kellene már, hogy melyek azok a lépések, amelyeket annak érdekében kellene megtenni, hogy amikor a krízis véget ér, akkor "legalább a volt szocialista országokkal együtt álljunk a rajtkőhöz, ne pedig utolsóként" - állítja a közgazdász.

A nemzetközi pénzpiacok, a társadalom és a magyar vállalkozások előtt is teljesen egyértelmű, hogy ez a kormány és Gyurcsány teljesen alkalmatlan a kormányzásra. Csath Magdolna szerint senki sem gondolhatja komolyan, hogy majd azok orvosolják a kialakult helyzetet, akik eleve felelősek érte. Kritikával illette a Reformszövetség tervezetét is, "ugyanis nincs benne szó a magyar társadalomról", maga a tömörülés is "a nemzetközi pénzvilág, illetve a magyarországi nagytőke" összefogása. Nem foglalkoznak a gazdasággal, például azzal, hogy miként lehetne versenyképessé tenni, csak a költségvetésre figyelnek, annak is különösen a kiadási oldalára - teszi hozzá a közgazdász.

Hol szerepel a Reformszövetség koncepciójában a társadalom, vagy a hazai kis- és közepes vállalkozások? - teszi fel a kérdést Csath Magdolna, aki szerint bizonyos körök, érdekcsoportok, cégek jól járnak, de mindenki más csak vesztese lesz ennek a fajta politikának. A szakértő lehetséges megoldásként a munkahelyteremtést látja, hogy a képzett munkaerő ne hagyja el az országot.

1 megjegyzés :

  1. Végre valaki rájött? Remélhetőleg elég hangosan is fog kiabálni, hogy eljusson az agyukig.

    VálaszTörlés