Blogarchívum

2009. március 23., hétfő

Beszámoló a Magyarok Szövetségéről

Megtörtént, a Magyarok Szövetsége Zászlóbontása (sajtóközlemény)
2009, március 22 - 21:44 MSZ



2009. március 21-én a Hősök terén megtartotta Országos Zászlóbontó nagygyűlését a Magyarok Szövetsége. Közel 5000-en voltak szemtanúi az eseménynek. A jelenlevők nem egy alkalmi tömegként, hanem javarészt szervezett, az ország már több mint 900 településén létező közösségek képviselőiként jelentek meg...

Március 21-e a tavaszi napéjegyenlőség napja, innentől hosszabbak a nappalok. Pár nappal később Gyümölcsoltó Boldogasszony napján virágba borul a természet, megváltozik minden... Az új élet várása, a tenni akarás és a valódi változásba vetett hit kézzelfogható volt a téren. A jelenlévők egy emberként mondtak nemet az életellenes politikára és igent a Magyarok Szövetségére, az új útra.

A rendezvény bejelentett tiltakozás volt a pártok kizárólagos hatalom gyakorlása ellen.

A megjelentek egyhangúan kinyilvánították, hogy nem egy újabb tüntetésen, hanem az ország jövője megteremtésének egyik meghatározó állomásán vesznek részt.

A kérdés, amit a Magyarok Szövetsége megválaszol, nem az, hogy jobban élünk-e most, mint 1998-ban, 2002-ben vagy 2006-ban, hanem, hogy mit tegyünk ma másképp, hogy holnap ne ugyanaz az eredmény legyen, mint amiben ma élünk.
Más eredményért gyökeresen mást kell tennünk.

A rendezvény eseményei részletesen:

1, Herpai Sándor a Magyarok Szövetsége szervezőbizottsági tagja, a rendezvény bejelentője, hivatalosan megnyitotta az eseményt 10.00 órakor

2, Varga László a Magyarok Szövetsége szervezőbizottsági tagja, a rendezvény levezetője, elmondta az esemény megrendezésének okait és céljait: azért gyűjtötték egybe az embereket, hogy utat mutassanak a jövőbe a szeretet és az odaadás jegyében.

3, A Dobogókő együttes játszott el néhányat kedvelt zeneszámai közül

4, Csillag Mónika a Zala megyei, Semsei Attila a Jász-Nagykun-Szolnok megyei és Pigler Gertrúd a Veszprém megyei szervező bizottságokból elmondták röviden, miért csatlakoztak a Magyarok Szövetségéhez

5, Az 1956-os Magyar Nemzetőrség Országos Egyesületének képviselői, Dömötör Zoltán, Máriassy György és Mille Lajos átadták az egyesület csatlakozási és támogatási nyilatkozatát Vukics Ferencnek a Magyarok Szövetsége kezdeményezőjének

6, A Kocsi néptánc együttes gyermekek és fiatalok részvételével előadott két gyönyörű táncot.

7, Katona István a Hajdú megyei, Dr.Bajusz Izabella a Csongrád megyei szervező bizottságokból, Matyasovszki Gábor a budapesti X. kerületből és Szabó Karcsi bácsi (81) Balatonkeneséről elmondták röviden, miért csatlakoztak a Magyarok Szövetségéhez. Karcsi bácsi kijelentette, hogy addig nem akar meghalni, amíg nem látja, hogy az ország talpra állt, hogy folyik a termelés minden kis háztájiban, hogy háziállatokkal vannak teli az udvarok és az istállók, az akolok. Megkért mindenkit, hogy segítsen ebben a Magyarok Szövetsége tagjainak.

8, Lukács Lilla Réka 9 éves gödöllői kislány elszavalta Juhász Gyula Tavaszvárás című versét

9, vitéz Vesztegrám Miklós zeneművész egy tárogatóssal örvendeztette meg a hallgatóságot

10, A Kármentő zenei műhely elénekelte a "Nemzet Dala" című szerzeményét

11, Ezalatt a rendezvény szónokai és a Magyarok Szövetsége Bölcsek Tanácsának valamint Szervező bizottságának tagjai felvonultak a színpadra

12, A Himnusz közös eléneklése után, Bődi Szabolcs Kunszentmiklós polgármestere mondta el köszöntő beszédét az összefogásról, a tettek szükségességéről.

13, Ezt követően Kondor Katalin mondta el beszédét, melyben felhívta a figyelmet, hogy ha nem szervezi meg az országot a Magyarok Szövetsége civil összefogáson keresztül, csak az egyik gazembert egy másik váltja fel a hatalomban - reagálva Gyurcsány Ferenc javaslatának hírére.

14, Kovács Gábor, a Magyarok Szövetsége szervezőbizottsági tagja felolvasta a Magyarok Szövetsége 21 pontba foglalt céljait

15, A déli harangszóval elkezdődött a Magyarok Szövetsége zászlajának bevonulása, majd a színpadra érve a Boldogasszony anyánk régi magyar himnusz közös éneklésével köszöntötte a tömeg a zászló megérkezését.

16, A zászló felszentelése és megáldása után Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége kezdeményezője, több gyermek - a jövő nemzedékének - gyűrűjében meglengette a zászlót

17, Ezzel egyidőben kb. 500 db magyar postagalamb repült fel a színpad mellől, hogy elvigyék a Magyarok Szövetsége Zászlóbontásának hírét a Kárpát-medence minden szegletébe: a Magyarok Szövetsége megújult!

18, Molnár V. József a Magyarok Szövetsége Bölcsek tanácsának tagja elmondta beszédét, melyben kiemelte, hogy a magyar ember és a magyar kultúra legfontosabb értéke a magyarok szerető kapcsolata a teremtett világgal, és az önszerveződés.

19, Vukics Ferenc a Magyarok Szövetsége kezdeményezője beszédében részletesen kifejtette, hogy
- A Magyarok Szövetsége társadalmi önszerveződés, amely több száz civil szervezet és több ezer magánszemély összefogásával alakult és mára az ország több, mint 900 településén képviselteti magát.
- A mozgalom célja az ország érdekeiért cselekvő szervezetek és személyek összefogása, a gazdasági válság áldozatainak segítése, megvédése.
- A mozgalom nem áll szövetségben pártokkal, tagjai számára érdekképviseletként működik a politika felé.
- Egy, az egész nemzetet átfogó, új képviseletet - kapcsolati rendszert - kell létrehozni. Az ún. rendszerváltás azért siklott ki, mert ez nem történt meg.
- Lecseréljük a válságot előidéző teljes intézményi és személyi hátteret. Kineveljük magunk közül a következő elöljárói nemzedéket
- Ki kell lépni a hatalom jelenleg ránk erőltetett gondolati és cselekvési rendszeréből és minden szinten és téren újjá kell szervezni a magyar társadalmat: gazdasági, szociális és politikai vonatkozásban
- A Magyarok Szövetsége az elmúlt 3 hónapban nemcsak szavakkal, de tettekkel is bebizonyította, hogy a magyar társadalom - megtalálva saját értékeit - képes arra, hogy megújuljon, és hátat fordítva a politikának, megalkotva saját elöljárói rendszerét és kapcsolati hálóját, képes lesz működtetni az országot.
- A Magyarok Szövetsége felvette a kapcsolatot a környező országok magyar és nem magyar, hasonló célokért létrejött szervezeteivel, egy - az egész közép-kelet európai térséget átfogó -egységes, megújult értékeket gyakorló térség létrehozása érdekében. Ennek keretében 2 hónapon belül sor kerül egy nemzetközi konferenciára.

20, Molnár Ervin társadalom elemző beszédében elmondta a válságból való kiút átfogó gazdasági és stratégiai intézkedéseinek irányvonalát: a megújulás záloga az országon belüli kereskedelem magyar termékekkel, valamit a Magyarországon értéket teremtő, a lakosság életminőségét javító állami beruházások megindítása, az ehhez szükséges állami kötvénykibocsátások (nem kamatozó pénz), valamint a múlt hiánypótlásainak orvoslása.

21, Tóth Ferenc a Gödöllői egyetem docense beszédében vázolta azokat a közmunkákat, melyekkel megoldható a munkanélküliség, és egyben belső értékteremtő hatása van: tavak építése, az ártéri vízgazdálkodás felújítása, erdők, gyümölcsösök ültetése, mezővédő erdősávok telepítése, tájregeneráció, régi gyártelepek lehetséges felújítása, működésük elindítása.

22, dr. Páli Jenő agykutató beszélt a magyar találmányok hazai fejlesztéséről és megvalósításáról, info és egészségparkok létrehozásáról, a termál- gyógyturizmus széleskörű fejlesztéséről, melyekkel 300 ezer új, állandó munkahely létesítést teszi lehetővé a Magyarok Szövetsége.

23, Gosztola Ferenc beszédében elmondta annak fontosságát, hogy a Magyar Terméket kell keresnie minden magyar embernek a boltokban, ezzel tudjuk a kereskedőket ösztönözni, hogy ezeket a termékeket tartsák. A kereslet-kínálat törvényei már rég nem érvényesülnek, hiszen mindegy mennyi a termés egy évben, az árak csak felfelé emelkednek. Beszélt arról is, hogy vezetésével elindult egy országos felmérés a jelenlegi mezőgazdasági termelő ágazatban a termelőkről és a rendelkezésre álló termelés kapacitásokról. Ezzel párhuzamosan a külkereskedelmi kapcsolatok felújításával elindult az igények felmérése a magyar termékek iránt.

24, Benis Miklós, a Magyarok Szövetsége szervezésében útnak indított Magyarok Vására Minden Településen kezdeményezés koordinálója elmondta az eddig elért eredményeket, és a Magyarok Vására szükségességének okait: helyi szinten kell tudnunk megszervezni az emberek egészséges élelmiszerellátását, kihagyva a kereskedők és spekulánsok áremelő hatását, megmentve ezzel a magyar lakosságot a nemzetközi élelmiszerláncokban kapható élelmiszer utánzatokban levő mesterséges adalékanyagok hatásaitól.

Semsei Attila és Bús József, a törökszentmiklósi és a kiskunhalasi Magyarok Vására Szervezői elmondták valós tapasztalataikat. Mindkét településen március 15-én volt az első Magyarok Vására rendezvény.

25, Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere, a Magyarok Szövetsége Önkormányzati munkacsoportjának egyik vezetője és szóvivője elmondta, hogy a Magyarok Vására megvalósításának nincsenek jogi akadályai, és felszólítja Magyarország polgármestereit, hogy mindenben támogassák ezeket a helyi kezdeményezéseket: legyenek kis pékségek minden településen, kisvágóhidak, helyi termelőktől lehessen a tejet és tejtermékeket, valamint a zöldségeket megvenni, létesüljenek helypénz nélküli vásárok.

26, Herpai Sándor, a Magyarok Szövetsége szervezőbizottsági tagja, a tagozati munkák szervezője felolvasta a tagozatok munkáját és a munkákat koordináló szakértők neveit, akik mind feljöttek a színpadra. A tagozati munkában a fordulat kormányának teljes programja kerül kidolgozásra. Ekkor már nagyon sokan voltak a színpadon a szervezők közül, és egymás vállát átfogva köszöntötték az újonnan érkezőket.

27, Géczy Gábor a Bárka program tagozati vezetője elmondta, hogy vessünk, ahol csak tudunk, újítsuk fel a falvakat és termeljünk élelmet.

28, Vukics Ferenc záróbeszédében elmondta, hogy a télen megduzzadt mag mára kihajtott, s innentől kezdve csak nőni fog, átszőve az egész magyar társadalmat. Megkérte az ország minden lakóját, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a következő nemzedék megszülethessen.

29. A Szózat közös eléneklése után a szervezők lementek a színpadról és a jelenlevőkkel együtt, egymás vállát átfogva énekelték el a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.

30. Herpai Sándor a Magyarok Szövetsége szervezőbizottsági tagja, és a rendezvény bejelentője hivatalosan lezárta az eseményt 13.30 perckor.

31. Ezek után a Magyarok Szövetsége frissen felszentelt és megáldott zászlója levonult a színpadról, az Isten áldja meg a magyart című régi felvidéki himnusz éneklésével kísérve és elvonult a Hősök tere közepére Őseink tiszteletére.

32. A jelenlévők ezek után elhelyezték az ország minden részéből hozott frissen bimbózó gyümölcsfaágat és virágokat őseink talapzatánál.

A Magyarok Szövetsége szervező bizottsága köszönetét fejezi ki minden önkéntesnek, aki a rendezvény szervezésében és lebonyolításában részt vett, minden megjelentnek, akik az ország messzi tájairól is eljöttek, hogy tanúi legyenek eme történelmi pillanatoknak és áldozatosan végigállták a hűvös, szeles tavaszi időben a majd 3 órás rendezvényt.
Köszönet azoknak is, akik vigyáztak ránk a teret körülvevő kordonon innen és túl.

Varga László
Magyarok Szövetsége sajtócsoport

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Magyarok Szövetsége zászlóbontása a Hősök terén
2009. március 21. 11:13

Zászlót bontott a Magyarok Szövetsége a fővárosi Hősök terén. A szervezők - mint korábban hangoztatták - azért gyűjtötték egybe az embereket, hogy "utat mutassanak a jövőnek a szeretet és az odaadás jegyében".

Gyurcsány Ferenc bejelentésére, az új kormányfő kijelölésének szándékára reagálva Kondor Katalin, a szövetségen belül működő bölcsek tanácsának tagja kijelentette: "nem örülhetünk, mert az egyik gazembert egy másik gazember váltja fel". A szervezők a tavasz első napján "Tavaszi ébredés" jelszóval hívták az embereket, hogy - többek között - megemlékezzenek a 90 éve alakult "első köztársaság elárulásáról", a Tanácsköztársaság kikiáltásáról, valamint az "első MSZP" megalakulásáról.

A kordonokkal körbezárt téren az árpádsávos és nemzeti színű zászlót lobogtató mintegy kétezer ember előtt Kondor Katalin, az újonnan alakult szövetség bölcsek tanácsának tagja a rendezvényen arról beszélt: "Magyarország a magyaroké, de az országot már rég eladták".

A Magyar Rádió egykori elnöke, az Echo TV műsorvezetője azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP szombati tisztújító kongresszusán új kormányfő és új kormány felállítását javasolta, úgy fogalmazott: "nem örülhetünk, mert az egyik gazembert egy másik gazember váltja fel".

A szervezők a megmozdulás céljaként azt fogalmazták meg, hogy a megmozdulásuk nem az ellenállásról, hanem a teremtésről szól, azért gyűjtötték egybe az embereket, hogy "utat mutassanak a jövőnek a szeretet és az odaadás jegyében". Az egyházak képviselői megszentelték a szövetség zászlaját, amely egyébként egy nemzetiszínű, címeres lobogó. Ezután több tucat, üzenetekkel ellátott postagalambokat engedtek szabadon.

A színpad körül régi magyar vármegyés zászlókat tartó kosztümös magyar hagyományőrzők és ősmagyar viseletbe öltözött férfiak álltak. A mintegy kétezer, az ország különböző részeiről érkezett résztvevő árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat lobogtatott, és különböző településneveket tartalmazó táblákat emelt a magasba.

A Hősök tere környékén jelentős rendőri egységek várakoztak.

(MTI)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Zászlót bontott a Magyarok Szövetsége
2009, március 22 - 22:22 MSZ

Verőfényes napra virradtunk március 21-én, a tavasz első napján, a Magyarok Szövetsége zászlóbontásának ünnepén...

Az előző napon még hol fújt, hol havazott, szombatra pedig kisütött a Nap, kitisztult a levegő. Tiszta lélekkel, várakozással teli ünnepi hangulatban, mosolygósan gyülekeztek az emberek a budapesti Hősök terén az ország minden részéből és a határon túlról.

A színpad felől népzene hangjai töltötték be a teret, mely felett a magasban egy sólyom körözött. Az emberek - köztük sok-sok gyermek - barkát, virágzó aranyvessző- és gyümölcsfaágat vagy tavaszi virágokat tartottak a kezükben, és egyre érkeztek zászlókkal, helységnévtáblákkal felszerelkezve. Megmozdult a nemzet.

A helyszínen közel ötezer ember ajkáról szólt a Himnusz, a Szózat, s a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdal. Mintegy ötezren figyelték feszült figyelemmel a Bölcsek Tanácsa tagjainak beszédét, majd a mozgalom elindítójának, Vukics Ferencnek a szavait, és adtak egybehangzó, határozott válaszokat az általa feltett kérdésekre. Vagy ötezer szív dobbant együtt a harangkondulással, s ötezer szempár követte a budapesti zászlóbontás hírét hazarepítő postagalambok körözését a tér felett, míg csak rátalálva a hazavezető útra, a madarak el nem tűntek a szemünk elől.

Áhítattal néztük a méltóságteljesen bevonuló zászlót, a Magyarok Szövetsége lobogóját, és álltunk előtte tisztelettel fejet hajtva felszentelése és megáldása alatt. Az egybegyűltek tapssal köszönték meg a tagozatokban folyó munka irányítóinak eddigi tevékenységét, s adtak nekik biztatást a jövő tennivalóihoz.

E napon jelent meg a Magyarok Szövetségének újságja, a társadalmi önszerveződés lapjának első száma, melyet a rendezvény résztvevői vásárolhattak meg és vehettek elsőként kézbe.

Méltóságteljes, lélekemelő ünneppel, dalokkal, táncokkal köszöntötte az immár a nyilvánosság elé lépő mozgalom, a Magyarok Szövetsége a megújuló természetet és adott lelki muníciót a megújulásra vágyó, azért tenni kész magyar emberek tíz- és százezreinek, szerte az országban s a határokon túl, akikhez a Hősök terén rendezett ünnepség résztvevői - az ő követeik - viszik el a hírt: van magyar összefogás.

Koczka Kata, Magyarok Szövetsége Fejér megye

52 megjegyzés :

  1. Minden párt és minden civilszervezet akkor kezdi meg saját halálát, amikor saját magát jelöli meg követendőnek és nem az Igazságot !

    " A jelenlévők egy emberként mondtak nemet az életellenes politikára és igent a Magyarok Szövetségére, az új útra. "

    Az "új út" semmit nem mond, mert a komcsik a rombolásukat tartották annak, mégse volt érték.

    Az Igazság ÚTját kell megjelölni, ami maga Jézus követés.
    A szakrális Magyar Nemzetségnek évezredeken keresztül ez volt-van-lesz a küldetése.

    Nem egy szervezethez vagy szövetséghez kell igazodni, aki mondja a magáét, hanem a szervezetnek és szövetségnek kell szolgálnia az igazságosságot.

    VálaszTörlés
  2. Így van. Ezért aztán én a magam részéről a különböző politikai és társadalmi szerveződéseket úgy kívánom "használni", mint a buszjáratokat. Amíg abba az irányba visz, amerre én tartok, jó. Ha elkanyarodik - kiszállok.
    Istenként csak Istent tisztelem, és elsősorban a Hazámnak tartozom hűséggel, nem a pártvezéreknek.

    VálaszTörlés
  3. "elsősorban a Hazámnak tartozom hűséggel"
    Így vallom én is.

    Erre a buszra még nem szállok fel...

    Érdekes minden cikkben más, más számmal jelölik a résztvevőket, olvastam már 10 000 érdeklődőről is...a képeket nézegetve (tapasztalatom szerint) nem voltak 3000-nél többen.

    VálaszTörlés
  4. Igen, valószínűleg nem lehettek többen 3000-nél.

    VálaszTörlés
  5. Félve kérdezem, senkinek nem tűnik fel a csatlakozó szervezetek hovatartozása?

    VálaszTörlés
  6. Caca, lelkem, ne félj, kérdezz bátran! :-) Nem sértődöm meg. :-)

    VálaszTörlés
  7. Én ezeket a szándékokat támogatom, és, ha az ördöggel nem is, de tisztességes emberekkel hajlandó vagyok "cimborálni" az alább felsorolt ügyekben:
    - a megújulás záloga az országon belüli kereskedelem magyar termékekkel, valamit a Magyarországon értéket teremtő, a lakosság életminőségét javító állami beruházások megindítása,
    - belső értékteremtő hatása van: tavak építése, az ártéri vízgazdálkodás felújítása, erdők, gyümölcsösök ültetése, mezővédő erdősávok telepítése, tájregeneráció, régi gyártelepek lehetséges felújítása, működésük elindítása.
    - Magyar Terméket kell keresnie minden magyar embernek a boltokban, ezzel tudjuk a kereskedőket ösztönözni, hogy ezeket a termékeket tartsák.
    - helyi szinten kell tudnunk megszervezni az emberek egészséges élelmiszerellátását, kihagyva a kereskedők és spekulánsok áremelő hatását,
    - legyenek kis pékségek minden településen, kisvágóhidak, helyi termelőktől lehessen a tejet és tejtermékeket, valamint a zöldségeket megvenni, létesüljenek helypénz nélküli vásárok.
    - vessünk, ahol csak tudunk, újítsuk fel a falvakat és termeljünk élelmet.
    Tovább: Építkezzünk, alkossunk többgenerációs otthonokat, indítsuk meg a kézműipart, könnyűipart, mezőgazdasági feldolgozó üzemeket.
    Teremtsünk lehetőséget, ha másként nem megy - helyi vállalkozók által a tömegközlekedés újraszervezésére. Ahol az állam elvonta a vasúti- és buszközlekedés lehetőségét, valahogyan pótolni kell.
    - Legyenek újra helyi iskolák és óvodák, és éljenek együtt, egymáshoz közel a család idős és legfiatalabb tagjai.
    - A szélhámosokat penderítsük ki, a becsületes embereket támogassuk!

    VálaszTörlés
  8. Nem bízom a komcsikban...és már itt is vannak szép számmal...

    VálaszTörlés
  9. Az itt elhangzott ÖTLETEK mindaddig szólamok maradnak és elrepülnek, mint a galambok,
    míg a Magyar Szent Korona Törvényt nem teszik meg ALAPNAK !
    Minden baj gyökere, hogy felületi kezelést hajtogatnak, de elhallgatják, hogy a mai napig érvényes és hatályos Magyar Törvény betartása és betarttatása az ELSŐDLEGES LÉPÉS !
    Enélkül csak lufihámozás minden akció és időhúzás, mert az idegen csőcselék magántákolmányával mindent megszüntetne. Üresjáratokra meg nem indul be a Magyarság !

    VálaszTörlés
  10. Ne haragudj Gabi. Talán most tudtam meg a legtöbbet erről a formációról, de egyre kevésbé szimpatikus. Sőt! Egyre hiteltelenebb. A megvalósítani lehetetlen célokat nem a szajkózással lehet mégis keresztülvinni, hanem azzal, ha a világot sikerülne kifordítani a sarkából, és holnaptól tisztességes politikusokkal kellene egyezkedni. Ez a program, elhiszem, hogy a jóra vágyó tömegeket hamar bekebelezi, de engem nem. Egyre kevésbé hiszek nekik, és persze továbbra is nyitott vagyok, de ezeknek csak a választás után fog kiderülni a valódi szándékuk, és akkor ismét túl lehetünk egy elbaszott választáson, amit majd ismét elemezgethetünk nyolc évig, ahelyett, hogy az ösztöneinkre hallgatva, csatlakoznánk az egyértelmű irányzathoz, a mézes-mázas helyett. Minek nekünk mindez? Van elképzelésünk, programunk, igazságérzetünk. Minek nekünk egy mézeskalácsszív az ülés ebédszünetében?

    VálaszTörlés
  11. Nincs harag, Tamásom. A vélemény szabad. Tényleg többen vannak a kételkedők, mint a "hívők". Az biztos, hogy a mennyiség könnyen a minőség rovására mehet. A vakember jelszava érvényes: "Majd meglátjuk".

    VálaszTörlés
  12. Szép célok. Így önmagában azonban csak frázisok. Sokkal jobban hangzana, ha a megvalósítás módját részleteznék, pl:
    A magyar élelmiszerek ÁFA-ját 5 %-ra csökkentjük, a külföldiekét 25 %ra növeljük.
    Létrehozzuk a korábbi Hangya szövetkezethez hasonló kereskedelmi hálózatot.
    Pénzügyi támogatást fogunk adni a parlagon lévő földek művelésbe vonásához. A parlagon hagyott földekre adót fogunk kivetni.

    VálaszTörlés
  13. "de ezeknek csak a választás után fog kiderülni a valódi szándékuk,"

    Tévedsz Testvér, még a választások előtt ki fog derülni.

    VálaszTörlés
  14. Kedves Halászb, ha egy választási kampányon részt vevő párt volna, akkor ezeket kéne igérje amiket írtál. Mivel azonban civil szervezet, ezeket "csak" akarja.
    Azért Élet mégis előbb volt a földön, mint pártpolitika, nem? :-)

    VálaszTörlés
  15. Előbb, persze, de Tudod:-)) "Majd meglátjuk".

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm szépen, Ólevendula!

    Nekem leginkább az tetszik bennük, hogy nem az köti le a figyelmüket, hogy a másikat "fikázzák". Azzal már tele van a padlás.
    Az MSZ azt tervezi, hogy megírunk egy Társadalmi Szerződést. A szerződő felek egyike mi, a magyar nemzet leszünk, a másik pedig az a képviselő jelölt, aki hajlandó a magyar Társadalommal szerződést kötni. A szerződés főbb pontjai: elszámoltatni a nemzet vagyonáról azokat, akik 20 éve sáfárkodnak felette. Visszahívhatóak legyenek azok a képviselők, akik nem a nemzetet szolgálják, hanem a globalista világrendet szolgálják elsősorban saját nemzetük helyett. A Szent Korona Tan jogfolytonosságát vissza KELL állítani.És még sok hasonló, fontos pont fog benne szerepelni. Meg kell keresni a képviselő jelölteket; s aki hajlandó együttműködni, azzal aláírjuk a szerződést. aki nem, az mehet a globalistáihoz. Ha pedig a képviselő megszegné a szerződést, éppen úgy felelnie kell szerződésszegés miatt, mint bármilyen ilyen szerződésszegés esetén.

    Akinek nem tetszik, legfeljebb az nem fog eljönni a Magyarok Országgyűlésére augusztusban. Aki azt hiszi, hogy magyarabb magyar bárkinél, és alantas számára bárki más magyarival összefogni, az ne jöjjön. Aki nem akar civil szervezetben, alulról építkezve segíteni a rend teremtésben, az ne jöjjön. Amit az MSZ kínál, az is egy megoldás, nem csak pártpolitikán keresztül lehet részt venni a rendrakásban.

    Ja! Az egyik vezetőjük az a Vukics Ferenc, aki -ha jól tudom-,a Katonai Főiskolán tanít. Igen, le lehet NBH-sozni, gondolom, ez fog következni. Micsoda akciócsoport állhatott rá, hogy valamit kiderítsenek róla, amivel bele lehet döngölni a sárba. Hű, micsoda veszélyes ember! Ez a végén még összefogja a magyarokat, és akkor nyekszi a szaros pártpolitikának! S utána miért fogják egymást ölni a magyarok? Semmiért? Na, az nem lehet, hiszen akkor még összefognak, magukra találnak, s akkor mi lesz itt a sok ingyenélő szarházival?
    Amúgy, én csak örülök, hogy pl a volt sógorom, aki életében nem hallott otthon olyanokról, mint: adott szó becsület, haza, tisztesség, magyar ember, az legalább tőle tanulhat valamit.

    VálaszTörlés
  17. Ebben az egy mondatban benne van a lényeg, az ország érdekét szolgáló REND. Köszi a hozzászólásodat Csengele.

    VálaszTörlés
  18. A http://multiply.com/mail/message/caca4:pms:73 lapon tett halaszb wrote on Mar 20, edited on Mar 20 hozzászólásomban azt szerettem volna kifejezni, hogy a MSZ zászlóbontásával rövid távon kedvező esetben hova juthat el, miképpen alakulhat a politikai paletta. Illuzórikusnak tartom, hogy bármelyik párt, közte a FIDESZ és a Jobbik, belemenne, hogy képvisleőik a magyar Társadalommal, valójában a MSZ-szel külön szerződést kössenek.

    VálaszTörlés
  19. A pártoknak ehhez semmi közük. Arra meg mindenki fütyül, hogy a hazaáruló Fidesz és a 200 fős Jobbik mit enged meg. A pártok jelenlegi képviselőik meg kivétel nélkül HAZAÁRULÓK !
    Amúgy a MAGYART kell nagybetűvel írni, nem a társadalmat.

    VálaszTörlés
  20. Ha valaki nem akar több százezer ember által aláírt szerződést kötni, az nem probléma, csak akkor ne akarja megkapni sem az én, sem a többi néhány százezer magyar emberét sem. Nem kötelező.

    VálaszTörlés
  21. Számomra nem kérdés, hogy SOHA többé nem kaphatja meg a szavazatomat, az, aki 20 éve nem volt képes normális irányba kormányozni az országot. A Jobbiké lehet az egyedüli esély az én voksomra. De ha nem akar ebben részt venni, akkor sajnos nem lesz szerződés- velük sem.

    VálaszTörlés
  22. Minden hatalomért kapkodó párt és szervezet, akik figyelmenkivül hagyják a Magyar Szent Korona Törvényt, gyakorlatilag máris Hazaárulók ! A Magyar Törvény mindenki számára kötelező !
    Akik rom-bolni akarnak, azok ellene beszélnek,
    akik REND-et akarnak, azok a Magyarok !
    Ilyen egyszerű annak a megállapítása, hogy ki a Magyar !

    VálaszTörlés
  23. "De ha nem akar ebben részt venni, akkor sajnos nem lesz szerződés- velük sem."

    Régen voltam valamire ennyire kíváncsi:-))
    Ezt úgy értsem, hogy bármely pártra hajlandóak vagytok szavazni, ha szerződést köt veletek???

    VálaszTörlés
  24. Bármely? Egy-két ujjamon is meg tudom számolni azt, amelyik szóba jöhet.

    VálaszTörlés
  25. Sötét jövőkép rajzolódik ki előttem. A jobboldal szétverésével a ballib uralkodás folytatódása, hosszú évekre való bebetonozása. Értsük már meg, hogy a ballib oldalnak nincsenek erkölcsi gátlásai.

    VálaszTörlés
  26. Világokat adnék azért, hogy pontosan megtudjam, MIT érteni a jobboldal szétverése alatt és MI MÓDON történik.

    VálaszTörlés
  27. Halászb, miközben értem az aggodalmad azt hiszem, mert most kivételesen jó lehetőség kínálkozik a Fidesz szinte "akadálymentes" kormányzására, azért szerintem az "egyedül üdvözítő" csak Isten lehet.
    Magyar, és hazáját szerető ember azért lehet többféle is, akik kortól, vérmérséklettől stb. függően, a megoldási lehetőségeket talán különféle képpen ítélik meg, miközben a céljuk azonos.

    VálaszTörlés
  28. "MI MÓDON történik."
    Dolgozik a MSZ.

    VálaszTörlés
  29. A FIDESZ 60 %-ról való leszalámizása, a Jobbik 5 % alá tolása. De ezt már máshol számszerűen is megjelenítettem.

    VálaszTörlés
  30. Caca, ezt meg se "hallottam":-(

    Azok a pártok jöhetnek szóba, akik nemzetben képesek gondolkozni. Nyilván feltűnt, hogy a ballibek képtelenek erre.

    Egyébként hányszor mondjam még: nem vagyok MSZ tag, és nem is leszek valószínű. Egyszerűen felkaptam a fejem arra, hogy mekkora az ellenállás velük szemben a nemzeti oldalon. Elkezdett érdekelni. Ha nincs az a Pm Anyuschnál, talán elkerülte volna a figyelmemet.
    A férjem kb. hasonló állásponton van, mint itt sokan. Vitázunk is ezen rendesen:-) De előbb-utóbb mindenki rá fog jönni, hogy ez egy jó kezdeményezés.

    VálaszTörlés
  31. Halászb, amíg nem érted: NINCS JOBB OLDAL, Nincs Fideszes, meg Jobbikos: ELŐSZÖR MAGYAR van, ADDIG NEM TUDUNK BESZÉLGETNI, MIVEL NINCS KÖZÖS NEVEZŐNK. kÖZÖS NEVEZŐ= MAGYAR NEMZET, NEMZETBEN GONDOLKODÁS.És nem pártoké az elsőség e tekintetben. Ez olyan alapvetés, amit úgy tűnik, csak igen kevesen képesek felfogni, vagy elfogadni.

    Amíg Ti "oldalazgattok", meg pártoskodtok, addig bizony azt tesznek velünk, amit csak akarnak.
    Nekem egyik magyar ember éppen olyan magyar, mint a másik. Annyi a különbség, hogy egyes ideológiák mentén kit jobban, kit meg kevésbé lehet dróton rángatni. Halászb, én voltam olyan marha, hogy rángtam már eleget. Le akarom vetni a drótjaimat! Hogy elsősorban, meg másodsorban, meg utolsó sorban is elmondhassam: MAGYAR VAGYOK, MAGYARNAK SZÜLETTEM.
    Nem pedig : Jobbikos vagyok, Jobbikosnak születtem, esetleg ugyanez Fidesszel , stb.

    Nem hiszem ,hogy ezzel megosztanám a magyarságot. Éppen ellenkezőleg. Szeretném, ha egyre többen látnák végre saját magukat, hogy mennyire meddő dolgot csinálnak, teljesen fölöslegesen. Nagyon, de nagyon, kimondhatatlanul sajnálom, hogy nem látjátok, hogy marionet bábuként rángatnak itt mindenkit, aki egyik, vagy másik pártnak az elkötelezettje.Már mondtam: én megláttam magam, és nem tetszett, ami látok.

    Halászb, szerinted ártalmas, nemzet ellenes vagyok, ha azt mondom: nem játszok tovább politikásdit úgy, ahogy megmondják nekem?

    VálaszTörlés
  32. Katica, az itt a lényeg, hogy a Jobbiknak konkrét rögeszméje, hogy az MSZ-t a Fidesz hozta létre, azért,hogy az erősödő pártjuktól szavazatokat vonjon el. És borzasztóan aggódnak. Mert a pártjuk mindenek felett- bár ők azt állítják, hogy ez nem így van. Ha viszont ez igaz lenne, akkor elmennének egy MSZ fórumra, mert egy esélyt még a bűnözők is kapnak, hogy tisztázhassák, magukat. Az MSZ nem bűnöző, jót akar, nemes céljai vannak, de a Jobbik már akkor pálcát tört felette, amikor még hivatalosan meg sem alakult- akár a Gárda esetében, az bezzeg milyen szarul esett, nem igaz? A Jobbikosok látatlanul hátat fordítanak az MSZ-nek csak azért, mert "Fidesz-szaga" van. S mint tudjuk, a Fidesz szar, Orbánnal az élen. (Amúgy már régen zsidesznek nevezik;értsd: legalább olyan szemétnek tartják a Fideszt, és Orbánt, mint a zsidókat.) Csak arra lennék kíváncsi, honnan várnak újabb szavazókat? Az elbizonytalanodott Fideszes szavazók nem fognak olyanok mellé állni, akik állandóan Orbánoznak, ezt már elmondtam, de nem hallgatnak rám. Hát jó, akkor csak rajta, ne is hagyják abba, maradnak ennyien. Ha nekik jó...

    Márpedig ilyen utálattal, előítélettel nyilván soha a büdös életben nem fogják megérteni, mit is akar az MSZ. Ez igencsak nehéz is lenne, hiszen meg se' hallgathatják az előadásokat, szigorúan tilos nekik ezt megtenni.
    Persze ennek ellenére szerintük az összefogást az a szemét Orbán gáncsolja, meg az a rohadt zsidesz. Bár nem Orbán tette tiltólistára ezt a nemzetben gondolkozó civil szervezetet.

    Akkor ki "dolgozik" itt a nemzet megosztásán?

    VálaszTörlés
  33. "Akkor ki "dolgozik" itt a nemzet megosztásán?"
    Ez ki fog derülni, nem is olyan nagyon soká.

    VálaszTörlés
  34. Magyarország parlamenti berendezkedése TÖBB párti polgári demokrácia. Ezzel ki is vannak jelőlve a keretek. Magyar a jobboldali és baloldali érzelmű, magyar egy párt tagja, szimpatizánsa vagy a párton kivüli. Nemzetellenes az, aki tagadja a többpártiságot, azaz egy pártot tekint kizárólagosnak még akkor is, ha azt Népfrontnak nevezik is, legyen az akár jobb vagy baloldali. Demokráciában pártnélküliség? vagy egypártiság csak rövid ideig életképes. Ez az állapot hosszú távon csak diktatúrában létezik.

    VálaszTörlés
  35. "Egypártiság ...csak diktatúrában létezik."
    Ez egy axióma. Megváltoztathatatlan.
    Csengele, Angyalom,Te nem is erröl beszélsz. A pártnélküliség az ideálod.
    Szebb már nem lehet, de ez - festett egek.
    Nem müködöképes. Aminthogy a társadalom is ezerszínü, ezerféle érdekeket képviselö polgárok képezik.
    Minél színesebb e pártok névlistája, annál szabadabb egy társadalom. Görcsölés nélkül, egymást nézeteit tisztelve, érdekeket ütköztetni - a legdemokratikusabb társadalmi együttélést szüli.
    Mi, magyarok e területen középsöcsoportos óvodásokként próbálgatnánk a demokrácia ízét, de elvették tölünk, mielött megkóstolhattuk volna. Sejtelmünk sincs róla.
    Figyeljétek csak a tegnap éjszakai megeröszakolásunkat: bajnai kordon kijelölését.
    Egy újabb, kriminális miniszterelnök, egy köztörvényes tömeggyilkos.

    Én igen nagy bizakodással állok a Magyarok Szövetsége, a Jobbik, a Magyar Gárda tevékenységének elébe: PÁRT ezek közül a Jobbik. A másik kettö civil, társadalmi kezdeményezés. Ettöl jelentösége nem kevesebb.
    Caca, a Te bejelentésed is igen nagy várakozással tölt el: biztos vagyok benne, hogy nem maradsz adósunk.

    VálaszTörlés
  36. Ebben lényegében egyetértek, és mi magunk egyöntetűen ezt óhajtanánk.
    Ezzel szemben az egypártrendszer maga a diktatúra, annyira, hogy egyetlen pártnak létezni maga a teljes fölöslegesség. Arra megteszi egy helytartó is, netán egy helytartó-tanács. A nehezen fenntartott látszat ellenére most is ez van.
    A pártrendszertől eltérő megoldást próbálta megvalósítani Moussolini, amikor a különféle szakmák, ágazatok érdekképviselőivel akarta megtölteni az olasz parlamentet. Félsiker volt, mert az ellenérdekek miatt csak 50%-ban tudta megvalósítani, a másik 50%-ban maradtak a pártok.
    Mi tagadás, én e pillanatokban még a fele-fele megoldással is beérném.
    Vélhetőleg Moussolinit nem ezért az elképzeléséért akarták halálra ítélni. Nem hinném, hogy a gazdák, fuvarozók, tanárok, egészségügyi dolgozók stb. direkt érdekképviseletének jelenléte háborús bűn volna.

    VálaszTörlés
  37. Erre találták ki a kétszintű parlamentet, az alsó és felsőházat, a szenátust és kongresszust etc.

    VálaszTörlés
  38. A pártok. S hogy milyen tökéletesen végzik a megosztást?! Nézz szét!
    Az MSz csecsemőkorban van, még meg sem született igazából.
    A megosztás pedig már aggastyán.
    Mert mindig bedőltök neki, magyarok:-(

    VálaszTörlés
  39. Katica, nem pártnélküliségről van szó.
    Nagyon egyszerűen fogalmazva: 20 évig tűrtük, hogy az orrunknál fogva vezessenek minket, szavuk nem lehet, hogy "rosszul" tűrtük volna.
    Most azt mondja a Magyarok Szövetsége: FORDÍTSUK MEG a történetet: Mi, a magyar nemzet megmondjuk, merre és hogyan szeretnénk menni, a politika (a nemzet egyesítésében gondolkodni képes) pedig készítse a nyelvét:-)))
    Amelyik hajlandó a MAGYAR NEMZET programját megcsinálni, azt fogjuk megtisztelni a bizalmunkkal.
    A program nem az ördögtől való, olvastátok az Ólevendula által összegyűjtötteket.

    Győzzön a magyar nemzet! A magyar nemzetet pedig nem Fidesznek, Jobbiknak hívják, hanem ezek egyvelegéből áll, amelyben egyik sem jobb, vagy szebb, vagy magyarabb a másiknál.EMBEREK! meg kell tanulnotok: a pártok csak másodlagosak, az első a NEMZET. Nem a Fidesz és nem is a Jobbik. Te, meg én, és mindannyian.
    Miért féltek ettől ennyire? Mert nem Viktor, vagy Vona lesz a császár? Esetleg mindkettő, vagy egyik sem? Na és??? Nem ők a lényegesek, hanem MI, A GYERMEKEINK, ÉS A MAGYARSÁG JÖVŐJE.
    Márpedig ez összefogás nélkül nem fog menni, akár hiszitek, akár nem.
    s ne én legyek már a rossz, amiért szólok: abba kell hagyni a pártoskodást.
    Az Anyukám mindig azt mondta, ha az Öcsémmel veszekedtünk:

    "Gyerekek, hagyjátok abba a civakodást, nem szégyellitek magatokat? HÁT ÍGY KELL VISELKEDNI A JÓ TESTVÉREKNEK?!"
    Szerintem ebben a nemzetben gondolkozó, de állandóan civakodó magyarság között most az MSZ vállalta be a szülő szerepét. Jól teszi, higgyétek el!:-)))

    VálaszTörlés
  40. "Mert mindig bedőltök neki, magyarok:-("

    Te most bedőltél az MSZ-nek, kíváncsian várom mi sül ki ebből.

    VálaszTörlés
  41. Caca. figyelj rám, légyszíves!
    A fideszesek és a Jobbikosok is azt mondogatják: "megosztás", megoszt, stb.
    Kérlek, mutasd már meg nekem, hülye vakhangyának, hol van itt EGYSÉG?


    Mi az, hogy "bedőltél az Msz-nek?" Azt akarod mondani, hogy tőlem az eltelt egy-másfél év alatt most hallottál először nemzeti összefogásról, nemzetben gondolkozásról? Ne csináld...Te is tudod, hogy ez nem így van.

    VálaszTörlés
  42. "Te is tudod, hogy ez nem így van."
    Én tudom, hogy nem így van, de tartok tőle, hogy amiben ennyire hiszel (MSZ) az nem így van. Attól tartok nagy csapás lesz számodra, ha ez kiderül, kívánom ne így legyen.
    Én maradok az aki voltam, akit Te igen jól ismersz:-)

    Még valami, csak a tisztán látás végett. Vona Gábor nem akar császár lenni és nem akar Orbán, vagy fletó nyomdokaiba lépni, tudom hihetetlen, de nem akar miniszterelnök lenni:-))
    Az ismerőseim 99%-a nem hiszi el, pedig ez így igaz. Minden posztra megvan a megfelelő ember, bár szükség lenne rájuk.

    Visszatérve az MSZ-re. Többször is leírtam már, ha ők lesznek azok akik elindítanak valamit...hát ott leszünk, ezt elhiheted és akkor ott lesznek a kopasz (130 körüli:-)))) harcosok is.

    VálaszTörlés
  43. http://katicabog.multiply.com/video/item/11:
    halaszb wrote today at 7:04 AM
    Csengele, amit leirtál, abban igazad van. Ugyanakkor, amit a szoclib ámokfutás csinált az elmúlt 7 év alatt, annak folytatódását minden áron meg kell akadályozni. Erre akkor van a legnagyobb esély, ha elmegyünk és a jobboldal pártjaira szavazunk. Most minden olyan kezdeményezés, legyen az bármily őszinte is, amely a most még úgy ahogy egységesnek mondható jobboldal szétzilálódását eredményezheti, az a szoclib uralom felszámolásának lehetőségét veszélyezteti. Az egységes baloldallal szemben csak egy szintén egységes jobboldalnak van esélye.

    VálaszTörlés
  44. Nézzétek; nekem nem az MSZ a fixa ideám, felőlem hívhatják akárhogy azt a szervezetet, aki végre újra egyesíti, ami összetartozik: a nemzetben gondolkodó és érző magyar embereket. Ha az Msz kezdeményezi ezt, én csak örülök neki, ha más lesz az, akkor legyen úgy.
    Számomra egy a lényeg: legyen vége a pártoskodásnak, vagy ha már muszáj mindenképpen valamelyik mellé állni, az elfogultságtól mentes legyen.
    Mert napjaink legnagyobb problémája az a mérhetetlen elfogultság, ami miatt az emberek önmagukból teljesen kivetkőzve hajtogatják az egyes pártok által a szájukba adott mondatokat. Az a baj, hogy fontosabbá vált a legtöbb pártszimpatizáns számára a pártjáért való kiállás, mint az addig egyébként jól működő rokoni, baráti, emberi kapcsolatok.

    Ez éppen olyan, mint a részegség, vagy alkoholizmus: az ember észre sem veszi, és tiszta szenvedély beteggé tette a párt hovatartozás, és az ideológia. S egy alkoholista, vagy szenvedélybeteg csak akkor gyógyítható, ha elismeri önmagáról, hogy alkoholista.
    Amíg az emberek nem hiszik, hogy kifordultak önmagukból egyik, vagy másik párt miatt, addig nem lehet visszaállítani "pályára", nem lesz ELSŐSORBAN magyar ember, csak pártkatona.

    VálaszTörlés
  45. Remélem, nem bánod, Ólevendula, hogy ezt a dalt idehoztam? Benne van MINDEN.

    VálaszTörlés
  46. Dehogy bánom, Csengele! Egyik nagy kedvencem az Ismerős Arcok, mert nem egyszerűen slágerszövegeket írnak, hanem tartalmas gondolatok jelennek meg a dalaikban.

    VálaszTörlés
  47. Szervilizmus vagy lojalitás. Nem mindegy. Sajnos nálunk sokakra inkább a szervilizmus, mint a lojalitás a jellemző.

    VálaszTörlés
  48. Igen, Halászb. Tipikusan a "szocialista embertípus". Mert szerintük az élet olyan, mint a fagylalt. Édes, csak jól kell tudni nyalni.

    VálaszTörlés
  49. Ameddig Judeo-Keresztenysegben hivok a tobbseg a jobb oldalon addig, ha bal ha jobb van hatalmon tudjuk kik fognak manipulalni, es nem orszagon belulrol raadasul. Vagy el kell egyszer es mindenkorra valasztanunk erkolcsi felfogasainkat a politikai szferatol, vagy teljes erovel neki lendulni a pogany Osmagyar vallas visszafogadasanak. Maskep nem lesz kulonallo identitasunk megint soha, csak egyik csapat rug a masikhoz minden nehany evben a politikai foci palyan.

    VálaszTörlés