Blogarchívum

2009. február 1., vasárnap

Sajtos Sándor nyerte az időközi polgármester-választást Tahitótfaluban

Sajtos Sándor eddigi alpolgármester nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Pest megyei Tahitótfaluban - közölte a nagyközség jegyzője. Tóth János elmondta, hogy ketten indultak a versengésben, és a szavazásra jogosultak 42 százaléka adta le voksát. Az 1815 szavazó közül 1141-en választották a függetlenként indult Sajtos Sándort, 667-en szavaztak a szintén független Pörzse Sándorra, az Echo TV műsorvezetőjére. Ez hozzávetően 20 százalékos különbség. Az időközi polgármester-választásra azért került sor, mert még tavaly októberben az előző polgármester betegség miatt lemondott posztjáról - mondta a jegyző.

19 megjegyzés :

  1. Most látom, ha Sajtos független, akkor nem nemzeti - az eddigi gyakorlat szerint. Kár.

    VálaszTörlés
  2. Én Saitost ismerek, ez mégfurább :)

    VálaszTörlés
  3. Ismeritek ez a Sajtost? Milyen ember?

    VálaszTörlés
  4. Egy barátnöm tahitótfalui lakos: megérdeklödöm. A fia helyben pedagógus, talán a szokottnál informáltabbak. Egyttal azt is megkérdezem, vajjon miért nem az egész Kárpát-medencében ismert Pörzse Sándor lett ?
    A szomszédos Leányfalu már másodszor választott nemzeti érzelmü polgármestert: talán emlékeztek még rá, a dunaszerdahelyi magyarverés után valamennyi EU-s zászlót leszedette településén: amíg teljes igazságszolgáltatás nem történik ebben a fölháborító ügyben, vissza sem kerülnek.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örültünk volna, ha Pörzse győz. Én nem is tudtam, hogy indult...
    Nézőpont kérdése egyébként ennek az eredménynek a megítélése.
    1/3-át kapta a szavazatoknak. Ez így nem sok.
    DE! Ha azt nézzük, hogy köztudottan ő a Magyar Gárda egyik alapító tagja, egy közismerten nemzeti radikális ember, akkor viszont szerintem elég jó ez a szám. Amennyi támadás érte a Gárdát, amennyit riogatták velük az embereket, na és amilyen szoclib ellenes megnyilvánulásai vannak időnként a Kibeszélőben...hát ez számomra a nemzeti radikális oldal erősödését mutatja. Ilyen ellenszélben ez szerintem szép teljesítmény.
    Főként, ha Sajtosról kiderül, hogy Fideszhez közeli.

    VálaszTörlés
  6. Most már tényleg érdekel, hogy Pörzse Sándorhoz ismertségéhez képest ki lehet ez a Sajtos Sándor? Talán egy helybeli vállalkozó?

    VálaszTörlés
  7. Én is. Még nem elérhetöek telefonon.

    VálaszTörlés
  8. Egy részmegoldásra rájöttem, ami megmagyarázza a győzelmét, ugyanis eddig ő volt az alpolgármester.

    VálaszTörlés
  9. A tegnap esti betelefonálós műsorban maga Pörzse mondta el, hogy azért, mert Tahiban telekspekulációval jutottak hozzá néhányan a telkeikhez és ő beígérte, hogy kivigzsgálja majd többek között. Voltak, akiknek az érdekei így kívánták. Érték is őt bőven támadások.

    VálaszTörlés
  10. Pontosan, Ólevendula kedves, a másfél éve betegeskedö Budai Mihályt helyettesítö Sajtos Sándor tevékenységével elégedett falu a megválasztásával fejezte ki háláját.
    Hozzá kell füznöm, Barátnöm húsz éve kitartó híve a FIDESZ-nek, Töle tudom, kedves Csengele, Sajtos valóban minden párttól mentes, valóban független jelöltböl lett Tahitótfalu reménysége, már eddig is elnyert számos EU-s támogatást lakóhelye számára, csak így tovább !
    Pörzse Sándor is függetlenként indult, választási programjában szerepel, hogy összeköttetéseit fogja fölhasználni a falunak tett ígéretei beváltásában: no, ez keltett a korrupciótól átszött magyar közélet tükrében óriási visszatetszést a választókban ! Nagy stratégiai hiba volt részéröl, annyit mondhatok.
    A másik, amit a falu rosszul visel: Pörzse Sándor még a "közértbe" is hatalmas, hátul-árpádsávoszászlós motorjával jár, amelyet 100 decibellel bömböltet föl már induláskor: bizony, ilyen apróságokon választások eredményei dölnek el...
    Ezegyszer Sajtos Sándor igen ígéretesnek bizonyul, Pörzse pedig az újonnan jöttek - 3 éve él ott - hátrányával veszített.
    De nem az én szívemben: nagyon kedvelem továbbra is.

    VálaszTörlés
  11. Így már jobban érthető a történet.

    VálaszTörlés
  12. Pörzse Sándor még a "közértbe" is hatalmas, hátul-árpádsávoszászlós motorjával jár, amelyet 100 decibellel bömböltet föl már induláskor: bizony,
    Nekem amúgy is szimpatikus Pörzse, de ezért külön is;-)) Na de nem vagyunk egyformák...
    Amit Pörzse a nemzetért tett száz Sajtossal is felér. Ha csak a filmjeit megnézzük, nem beszélve a Pörzsölő c műsorairól( régen a Terítékennel)
    Az ő munkája felbecsülhetetlen ezekben az időkben különösképpen. Össze sem mérhető a pályázatokat nyerő akárkivel. Természetesen minden elismerésem annak, aki a lakóhelyéért küzd, és tesz.
    De összességében nem azonos fajsúlyú kettejük munkája.
    Pörzse munkája nem mérhető pénzben.

    VálaszTörlés
  13. Teljességgel igazat adok Neked, Drága Csengelém.
    Megígértem, hogy utánakérdezek, szóról-szóra tolmácsoltam.
    Magyarázatra már nem szorul, magam Pörzse-párti vagyok, s az nagyon régóta.

    VálaszTörlés
  14. Lehet, hogy Pörzse jobb, bár a helyiek szempontjából ez sem biztos, de a stratégiát elrontotta. Ez biztos, és ezt a legbutábbak is értik. :-(

    VálaszTörlés
  15. Köszönjük szépen, Katica az infókat:-)
    A suszter marad a kaptafánál, és teszi, amit eddig is.
    Így is jól van:-)

    VálaszTörlés