Blogarchívum

2009. február 12., csütörtök

Ott is? - Lenyelték a bankok a milliárdos segítséget?


2009. február 12. 07:40:00 Privátbankár

Hova tüntették a segélyeket a szövetségi mentőprogrammal ősz óta kisegített amerikai bankok? - ezt a kérdést szegezték nyolc nagybank vezetőjének egy washingtoni kongresszusi meghallgatáson a képviselők.

Szeretném tudni, mire ment el a pénz - kérdezte Paul Kanjorski demokrata honatya. Gresham Barrett dél-karolinai képviselő közölte, választói nem vették észre, hogy a pénz működne és az életük javult volna.

Barney Frank, a képviselőház pénzügyi bizottságának demokrata párti elnöke leszögezte: az amerikai nép dühös és csalódott. Azt javasolta a bankok vezérigazgatóinak, hogy működjenek együtt a törvényhozással, éspedig "nem vonakodva, csak a minimumot teljesítve".

A képviselők arról faggatták egyebek között a Goldman Sachs, a JPMorgan Chase, a Citigroup, továbbá a Bank of America és a Wells Fargo vezetőit, hogy mire fordították az állami bankmentés keretében számukra eddig kiutalt 176 milliárd dollárt, mert a pénzek felhasználásának nem volt érzékelhető hatása a vérszegény gazdaság állapotára.

A bankok első emberei arról igyekeztek biztosítani a képviselőket, hogy felelősségteljesen jártak el, az adófizetők pénzét a hitelezés támogatására használták fel, nem pedig a vezetők, a lobbisták és a részvényesek kifizetésére. Állításuk szerint a bankmentő program kezdete óta növelték a hitelezést és több reformlépésről határoztak.

Ken Lewis, a Bank of America vezérigazgatója közölte, hogy ő és a felső vezetők egyáltalán nem kaptak jutalmat 2008-ban, a középszintű vezetők bónuszait pedig átlagosan 80 százalékkal lefaragták. Vikram Pandit, a Citigroup vezetője közölte: az amerikaiak joggal várják el tőlük, hogy felelősséggel, gyorsan és átláthatóan használják fel a bankmentés keretében nekik juttatott szövetségi pénzeket.

Barack Obama elnök egy hete bejelentette, hogy évi 500 ezer dollárban maximálja azon vállalatok vezetőinek a fizetését, amelyek a gazdasági válságban állami segélyt kapnak. Az elnök korábban azt közölte: tisztességtelennek és felháborítónak tartja, hogy a pénzügyi válság által fenyegetett Wall Street-i bankok, amelyek szövetségi segélyekben részesültek, tavaly összesen 18,4 milliárd dollárt fizettek ki különféle év végi jutalmak formájában alkalmazottaiknak. (MTI)

5 megjegyzés :

  1. Az a gyanúm, hogy kiosztották maguk között, jó munkájukért, prémiumként, jutalékként.

    VálaszTörlés
  2. A "gazdasági válság" egy jó nagy hazugság ! Semmi másra nem megy ki a játék, minthogy a zsidóbankárok a BŰNCSELEKMÉNYEIKET, LOPÁSAIKAT, CSALÁSAIKAT ezen a címen követik el: Minden nemzet-közinek nevezett szervezetet a zsidók hozzák létre, így evidens, hogy a nemzet-közi BŰN-bankszervezetek mögött is ők állnak. A hitelkisegítést is ők játsszák el virtuálisan, hogy a NEMZETEKET mesterségesen eladósítsák, miközben a megtermelt értékek az ÉGIG érnek és nincs semmiféle VÁLSÁG ! Ez az idióták-judeóták szokásos hazugsága.

    VálaszTörlés
  3. Kik ők? Nincs arcuk, nem lehet felelősségre vonni őket?

    VálaszTörlés
  4. Csengele, szerintem nincs arcuk, de van pofájuk hozzá. Rá lehet ismerni a legtöbbre - nincsenek is olyan sokan. Ők a "bölcs megmondóemberek" akik sosem Magyarországon élnek, hanem bárhol a világban és igazgatják a tőkéjüket. Ezek között Bokros csak egy kisfiú.

    VálaszTörlés
  5. Hülye helytartóik azért vannak. Az 1919-es patkányköztársaság gyilkosainak leszármazottai (pl. Kun Miklós, Szamuely unoka stb)
    De 64 éve minden K-Ormányzat parlament, tanács (önkormányzati) képviselői vezető muftiai, bíróságok, ügyészségek, ügyvédek, jogászok, minisztériumok magasabb vezetőállású szarkeverői, és ne feledjük el a fő spicliket, a totál zsidó médiát. A Magyarellenes tudománytalan akadémia magyargyűlölő hazaárulóit vád alá helyezni ! Az összes Egyetem-főiskola-ált.iskola vezetőségét röntgen alá venni !

    Ezeket kell mind elővenni és az utolsó leszármazottig elítélmi, börtönbe zárni, kényszermunkára fogni.

    Ez az idióta csőcselék készakarva gyilkolt, rombolt, lopott, csalt, hazudott, ami a legsúlyosabb bűntetést vonja maga után.

    Anyagilag meg csak csalt, lopott, hitellel rázta át az egész világot, miközben Magyarországon a mai napig ÉRVÉNYES és HATÁLYOS Szent Korona Törvény szerint 1867.óta nem fizeti a Szent Korona adót, ami kötelező minden zsidónak és idegen csőcseléknek !

    Ez a Törvény nem változtatható, nem módosítható, nem söpörhető le, aki megteszi, az örök megsemmisülést választotta.
    A Magyar Törvény nem vicc, aki nem tarrtja be hatalmi pozicióban, az készüljön a legrosszabbra !

    VálaszTörlés