Blogarchívum

2009. január 21., szerda

Elhunyt Szarka Ágota

Életének 42. évében szerda délután elhunyt Szarka Ágota újságíró, a Magyar Nemzet főmunkatársa, tudatta a napilap. Szarka Ágota 2000 óta dolgozott a Magyar Nemzetnél. Évekig belpolitikai újságíró volt, majd rovatvezető-helyettes, illetve rovatvezető lett. Munkáját a szerkesztőség Aranytollal jutalmazta. A Magyar Nemzet Szarka Ágotát saját halottjának tekinti.

7 megjegyzés :

  1. Isten nyugosztalja. Vajon mi történhetett? Semmit nem hallani róla, hogy beteg volt-e? Fiatal volt, nagy kár érte.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon fiatal volt. Még azt sem tudni, hogy "tragikus hirtelenséggel, egy hosszantartó súlyos betegség után"-e? :-s

    VálaszTörlés
  3. Ez mellbevágó hír! Mi történt?

    VálaszTörlés
  4. Most találtam az MNO-n:
    Elhunyt Szarka Ágota
    2009. január 22. 06:06


    MNO
    Elhunyt Szarka Ágota, lapunk főmunkatársa. 42 éves volt. A Magyar Nemzet Szerkesztősége Szarka Ágotát saját halottjának tekinti.

    Ha valaki, akkor Ágota igazi újságíró volt, lubickolt a szakmájában. Csaknem egy évtizede dolgozott nálunk. Aki egy kicsit jobban megismerte, azonnal érezte rajta, hogy Ágota ebben az alkotóközösségben hazatalált. Biztosan innen ment volna nyugdíjba. Nem volt nehéz közel férkőzni hozzá, vidám, nyitott, őszinte, tiszta szívű ember volt. Olyan, aki mindenkit meghallgatott, és képtelen lett volna elutasítani a segítségre szorulót.

    Ágota a Magyar Nemzetnél a kiemelt főmunkatársi beosztásához vezető út minden grádicsát végigjárta. Évekig dolgozott belpolitikai újságíróként, majd rovatvezető-helyettes és rovatvezető lett. Az igazi énjét azonban a riportokban találta meg, mert írni, azt igazán szeretett és tudott. Mint ahogyan dolgozni is. Minden érdekelte, de kiváltképp a nemzetet alkotó magyar emberek sorsa érintette meg. Lett légyen szó országromboló privatizációról, a cukorgyárak elsorvasztásáról, bezárásáról, a tönkrement családok kilátástalan sorsáról, vagy a cigány-magyar együttélésről.

    Nem hagyta nyugodni a jogállamiságot hangoztató Gyurcsány-kormány által vezetett rendőrterror áldozatainak védtelensége és kiszolgáltatottsága, a Hír Televízió kamerája mellett mindig oda igyekezett bekapcsolt magnójával, ahol hallotta vagy észrevette, hogy ártatlan embereket vernek. Az áldozatok kezét később sem engedte el, nyomon követte sorsukat egészen a bíróságokon hozott felmentő ítéletükig, és könyörtelenül megírta az igazságot. Munkáját a szerkesztőség Aranytollal jutalmazta.

    Szerdán délelőtt 11-kor következő riportjának témáját egyeztettük. Délután jött a hír a tragédiáról. A lelkünk gyászba borult...

    D. Horváth Gábor

    VálaszTörlés
  5. Meg ezt is ott találtam:

    A nemzeti jogvédők is gyászolják Szarka Ágotát
    „Kiváló újságírói munkáját nem győztük elégszer köszönni”
    2009. január 23. 12:46


    MNO
    A Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA) és szolgálat kuratóriuma és elnöksége, valamint együttműködő ügyvédpartnerei mély megdöbbenéssel és nagy fájdalommal fogadták a hírt, hogy szerdán életének 42. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Szarka Ágota, a Magyar Nemzet című napilap főmunkatársa.

    • Elhunyt Szarka Ágota

    Szervezetünk és annak minden tagja őszinte fájdalommal gyászolja az általunk vitt jogvédő ügyekben a nemzet megmaradásáért harcoló áldozatok, valamint a magyarságért felelősséget érző, és ezen érzéseiért tenni akaró, azért kiálló emberek sorsát, az ellenük folyó sokszor mondvacsinált, vagy nem valós indokokon alapuló eljárásokat hiteles, naprakész írásaiban megörökítő újságírót – olvasható a NJA közleményében. Szarka Ágota maga is nemzeti érzelmű volt, és igazi keresztény, aki ezen értékek mentén haladva a jogvédő munkánkat, és az eljárás alá vont magyar hazafiak ügyét igyekezett mindig a nyilvánosság elé vinni, megérezve azt a történelmi szükségszerűséget, hogy ezen ügyek széles publicitása a figyelemfelhíváson túlmenően az általunk nyújtott jogi védelmen túl, óvó kart font az ügyek köré – teszik hozzá. Tényfeltáró riportjaiban igyekezett mindig a történelmi hitelesség és a jogászi pontosság szempontjait is szem előtt tartva hírt adni szervezetünk munkájáról, továbbá a feltárt jogsértésekről, valamint az elért eredményekről. Kiváló újságírói munkáját nem győztük elégszer köszönni és nagyon elszomorító számunkra, hogy Ágota már nem ír több cikket, riportot – hangsúlyozza a szervezet.

    (MNO)

    VálaszTörlés
  6. Úgy értettem, mi az oka a történteknek? Lehet ezt tudni?

    VálaszTörlés
  7. Egyelőre nem lehet tudni. Talán "elesett a fürdőszobában"? :-s

    VálaszTörlés