Blogarchívum

2008. szeptember 11., csütörtök

Nem fizettek az alvállalkozóknak, kiszerelték a nyílászárókat

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének szervezésében csütörtökön kiszerelték az egyik a XIII. kerületi épület 8-10 ajtaját, így tiltakozva az ellen, hogy beruházó és a fővállalkozó hónapok óta nem fizeti ki az alvállalkozókat.

A tíz alvállalkozó és 70-80 munkása reggel nyolc órakor jelent meg a Béke utcai épület előtt, és kiszerelte a nyílászárók egy részét.

Éliás Ádám, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a demonstráción elmondta: az akcióra azért került sor, mert a beruházó és a fővállalkozó több hónapja nem fizeti ki az egyik alvállalkozót, aki 181 ajtót vásárolt és épített be a saját pénzén. Amíg nem fizetik ki az ajtókat és a munkát, addig az alvállalkozó tulajdona, ezért elviheti - hangsúlyozta.

Miután jelképesen kiszereltek 8-10 ajtót, a demonstráció résztvevői a fővállalkozóhoz mentek, ahol átadták azt a dokumentumot, amelyben közlik a céggel: a ki nem fizetett nyílászárók egy részét figyelemfelhívás végett kiszerelték, és követelik a cégtől: azonnal találjon megoldást a kialakult helyzetre.

Fürst Sándor, a fővállalkozó Archivent Kft. ügyvezetője az irat átvétele után elmondta: azért nem fizetik ki az alvállalkozót, mert hibás munkát végzett, követeléseit vitatják.

Az érdekvédelmi szövetség elnöke "épületes" hazugságnak nevezte ezt, mondván: az alvállalkozótól ugyan rosszabb minőségű munkaként vette át, de első osztályúként értékesítette tovább a beruházónak, a beruházó pedig a lakóknak.
Forrás: MTI
2008-09-11

6 megjegyzés :

  1. A Fürst név önmagáért beszél, de az Éliás Ádám se kutya, aki Siklaky István barátja volt. Ők ketten azon dolgoztak, hogy kifacsarják zsidó módra a Szent Korona Tant a saját szája izűk szerint.
    Akkor itt elmondható, hogy egyik kutya, másik eb.

    VálaszTörlés
  2. Az nem egy másik Éliás?
    Éliás Tóbiás
    Hat tál dödölle...

    Valahogy így volt...
    Na, jó. Ez csak egy rossz viccvolt, ne vegyétek komolyan. ;-))

    VálaszTörlés
  3. Biztos igaza van az alvállalkozónak, de ki fogja megvédeni a majdani tulajdonosok érdekeit, akiknek gondolom már idáig is tetemes pénzt kellett a beruházó részére befizetni. Hol van ez a pénz? Ez itt az igazi kérdés.

    VálaszTörlés
  4. Az bizony elsik - lott...
    A Lánchíd Rádió ma délelőtti műsorában megszavaztatták a hallgatókat, hogy az ablakbontást, vagy a bírósági eljárást tartják-e jobbnak.
    Kb. 90% = 135 fő szavazott a "csákányozás" mellett, 15 fő ellenében.

    VálaszTörlés
  5. Az, hogy kit vagy mit csákányozzanak, arra tudnék javaslatot tenni. Az azonban nagyon nem esne jól, ha az én már előre kifizetett tulajdonomat kezdenék visszabontani, mert a fővállalkozó elsíbolta a pénzt.

    VálaszTörlés
  6. Részleges megoldás lehetne, az kicsákányolt ablakok helyébe a fővállalkozóét beszerelni. ;-)
    Azért azt hozzáteszem, hogy addig, amíg a sértett és gyengébbik fél nem számíthat hathatós és gyors jogsegély szolgáltatásra, addig a "csákányozás intézménye" csak erősödni fog.

    VálaszTörlés