Blogarchívum

2008. szeptember 6., szombat

A maja próféciák és a Szent Korona szerint...

Természet

Négy év múlva világvége lesz . (?)

Legutóbb az ezredforduló környékén pánikoltak azok, akik úgy vélik, bármikor bekövetkezhet egy világégés, jöhet a világvége, a nagy csapás, amikor minden eltűnik a Föld felszínéről, és ami egy újfajta élet kezdete lehet. Természetesen, azt mi már nem élhetnénk meg.



\

E szerint már csak négy évünk van a káosz előtt. Mi történik majd 2012-ben? Erre a kérdésre keressük a választ következő összeállításunkban, jelezve, mindez csak feltételezés, a valóság majd kiderül...

A legenda szerint a maja naptárak időszámítása alapján 2012. december 21-én véget ér egy olyan ciklus, amely i. e. 3114. augusztus 13-án kezdődött el. Ezután egy újabb 5125 éves időszak indul, viszont az új korszak teljesen különbözni fog az előzőektől, és egyáltalán nem lesz zökkenőmentes az átmenet...

A maja kalendáriumokból kiolvasták az elemzők, hogy a 16 milliárd évvel ezelőtt történt ősrobbanás óta milyen fejlődési szakaszokon ment át az emberiség. Az elképzelés követői úgy vélik, hogy a maják valaha Atlantisz örökösei voltak, és a jövőbe is láttak. Kultúrájuk Mexikó déli területeitől Honduras nyugati részéig virágzott, és tény, hogy egyik-másik találmányuk jóval megelőzte a korát. Többek között írott nyelvvel, magas színvonalú építészettel, valamint fejlett csillagászati és matematikai rendszerrel büszkélkedhettek.

Több naptáruk volt, a „hosszú számítást" időszámításunk előtt kezdték 0.0.0.0.0 dátummal. Ez a naptár 2012. december 21-én éri el a 13.0.0.0.0-t, ami nagyjából 5126 évet jelent. ők a húszas számrendszert alkalmazták, vagyis a jobb szélső helyi érték naponként 0-tól 19-ig változott, majd utána a következő fordult át 1-esre (például 0.0.0.1.0-re). A vitát a mai napig az váltja ki, mi történik 13.0.0.0.0. után, azaz 2012. december 21-én? Lenullázódik a naptár, és újraindul, vagy pedig továbbmegy 20.0.0. 0.0-ig, és akkor kezdődik új időszámítás?

A kevésbé elvadult elméletek képviselői szerint a 2012-es fordulópont nem az emberiség pusztulását jelenti, hanem például a testünk könnyebb lesz, és jobban kifinomulnak az érzékszerveink. Mások úgy gondolják, 2012. december 21-én (vagy 22-én) új világrend váltja a jelenlegit. Ekkor az emberiség, vagy legalábbis egy kritikus tömeg átlép az ötödik dimenzióba. Közben a Nap mágnesespólus-váltása miatt a Föld mágneses polaritása felcserélődik, és ez számtalan természeti katasztrófa kiváltó oka lesz. Földrengések, szökőárak, árvizek és vulkánkitörések tizedelik meg az emberiséget. Néhány évvel ezelőtt felkeltette a figyelmet Berta Tibor orientalista író időkódelmélete, amellyel csillagászatilag bebizonyította, hogy szerkezetileg köze van egymáshoz a dél-angliai Stonehenge-nek, az egyiptomi Kheopsz-piramisnak és a magyar Szent Koronának. Úgy véli, a két építmény üzenetet közvetít az emberiség számára, és ez a magyar korona szerkezetébe rejtett időkód segítségével megfejthető. Méretalapnak azonos szabványt használtak, az ún. 0,637 m hosszú „piramismétert", amely a koronán is megtalálható. Berta két évtizedig kutatott, és tudományos felfedezését alátámasztja csillagászati összefüggésekkel is.

Kiindulásként arra az összefüggésre figyelt fel, miszerint a Stonehenge, a Kheopsz-piramis és a korona egyaránt kiemeli a Szíriusz csillag kultusz földi totemjelét, a fehér ló szimbólumot, amely a magyarok szent totemjele volt. Ezt követően kezdte el vizsgálni a korona szerkezetét, és felfedezte, hogy az abroncsból és a pántból (föld és ég) álló ékszer egy több ezer éves zoroasztriánus világképet tükröz, amely valamiféle csillagászati naptárként információt közvetít. Például a rajta található „jelekben" utalás van Jézus születésére, 2012-re, és talán az apokalipszis kezdetének idejére is.

A Szent Korona beavató ékszer, vagyis csupán koronázáskor lehet viselni. Az elmúlt évszázadok során ötvenöt magyar király fejére került. Az úgynevezett Szent Korona-tan az 1949-es alkotmány kikiáltásáig a magyar alkotmányosság alapja volt.

Berta igyekszik nem hangsúlyozni a magyarok kiválasztottságát, úgy véli, a nép szerepe csak abban rejlik, hogy meg kellett őrizze a koronát. A koronázási ékszeren nincsenek magyar személyek, viszont szerepel rajta az i. u. 401-es dátum, amikor a Szkíta Birodalom népeinek egyesített fejedelmét Kárpát-medence központtal megválasztották. Az író szerint a koronán rajta van a megoldás is, mely révén a sok bajt el lehetne kerülni. A jelek megfejtése érdekében azonban helyre kellene állítani az ékszer eredeti állapotát, és akkor talán újabb információkat tudhatnánk meg a közeli vagy éppen távoli jövőnkről, vagy akár 2012-ről...

A 2012-es évszám kapcsán már van néhány tényleges adat. Abban az esztendőben jár le a kiotói jegyzőkönyv első kötelezettségvállalása, akkor rendezik a XXX. nyári olimpiai játékokat Londonban. Ez a két esemény biztos. A Tóra-szakértők már 2010-től világméretű katasztrófákat jósolnak, a NASA kutatói szerint körülbelül 2012-ben fog teljesen elolvadni az északi jégsapka. Az indiai Sorsok könyvében azt írják, hogy a pálmalevelek elszenesednek -, hogy ez mit jelent számunkra, az szintén kérdéses.

Lesz-e vajon világvége és mikor? A Szent Koronán rajta van ugyan a 2012-es dátum, de nem tudni, mire utal. Ahogyan az sem derül ki, hogy a 2030-as év mit hoz számunkra, ugyanis ez az utolsó évszám a koronán. Ez egy korszak vége és egy új kezdete lesz? És mi történik 2012 és 2030 között? Sokan megtudják ezt a ma élők közül...

Barabás Orsolya

Forrás

http://ujkelet.ro/index.php?option=content&task=view&id=10199&Itemid=33

Polgár Info /  Onody Gyula

http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=29312&mode=nested

4 megjegyzés :

  1. Szkeptikus vagyok az ilyen jóslatokkal kapcsolatban. Túl azon, hogy soha nem igazolódnak a várt időpontokban, ám annál inkább igazolódnak utólag valami egyéb értelmezéssel magyarázva, soha nem igazságteremtőek ezek az események. Soha nem bünteti a rosszakat, és jutalmazza jókat bármilyen katasztrófáról is beszélünk. A lényeg, hogy én még nem tudok olyan eseményről, amit megjósoltak volna, és az hitelt érdemlően be is következett volna, pláne, hogy a rosszakat büntette volna. Ez számomra a misztikum kategóriája, bár én lennék a legboldogabb, ha nem így lenne.

    VálaszTörlés
  2. Abban igazad van Tamás, hogy többször is megjósolták már a világ végét, de aznap egyáltalán semmi sem történt, és maga az élet nem pusztult ki a bolygóról.
    Én azt tudnám elképzelni, hogy bekövetkezik valamilyen létforma változás, mert ilyen viszont már többször is megtörtént.
    Birodalmak, kultúrák, dinasztiák jöttek létre, virágoztak és megsemmisültek.
    Attól tartok, hogy a várható létforma-változás az agyoncivilizált ember számára nem lesz túl kényelmes.
    Ki tudja? Lehet, hogy Madách látnok volt?

    VálaszTörlés
  3. Én is elképzelhetőnek tartok valamiféle létforma váltást, de tartok is tőle, hogy nem a természetes folyamatok egyike lesz. Gondolom ezt a változást is majd egy erősebb csoport fogja irányítani, levezényelni, mégpedig a többség kényelmének a rovására.

    VálaszTörlés
  4. Eloszor is koszonom a latogatasodat.
    Ez egy eleg szeleskoru temakor es elgondolkodtato. Elkepzelheto hogy egyszer bekovetkezik valamelyik datum, foleg ahogy alakulnak a helyzetek a nagyvilagban.

    VálaszTörlés