Blogarchívum

2008. július 6., vasárnap

Vége a Kincsem Parknak?!

Tüntetnek a Kincsem Parkért

 
Figyelemfelkeltő élőláncot szervez a Kincsem Park megmentéséért az Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület vasárnap. A demonstrációt 12 és 14 óra között tartják a Kincsem Park főbejárata és a Kerepesi út közötti sétányon. A civilek a nagy múltú pálya esetleges eladása ellen tiltakoznak.

Az egyesület szerint az utolsó működő hazai lóversenypálya és vele együtt a 181 éves magyar lóversenyzés került veszélybe azzal, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Kincsem Park bezárását és az ingatlan értékesítését fontolgatja.     Ezzel nemcsak Magyarország egyik nemzeti kulturális öröksége, de Budapest egyik legnagyobb egybefüggő zöldterülete is halálra lenne ítélve - vélik a civilek.

A szervezők a résztvevőktől azt kérik, hogy senki ne vigyen magával semmiféle fegyvert és ne viseljen tiltott önkényuralmi jelképet a megmozduláson. Az egyesület közleményében hangsúlyozza: céljuk kizárólag a „figyelemfelkeltés a Kincsem Parkot fenyegető nemzeti vagyon kiárusításának veszélyére”. A szervezők azt ígérik, nem akadályozzák a bejutást a parkba.

A Kincsem Park 1925-ben épült, és a mai napig évi 100 versenynapon 1000 futamnak ad otthont.

2 megjegyzés :

  1. Nem tudom, Farkasházi Tivadar ott lesz a demonstráción?

    VálaszTörlés
  2. Bánatában kénytelen lesz az óbudai Hajógyári szigetre tervezett "magyar Las- Vegas"-ba járni.

    VálaszTörlés