Blogarchívum

2008. május 29., csütörtök

Építik az izraeli kaszinót - Tarlós segítségével, 20 év monopóliummal


2008-05-29. 07:35 Kuruc.info

Megnyerte a Pénzügyminisztérium által kiírt koncessziós pályázatot az izraeli Álomsziget Entertainment Zrt., ennek értelmében a társaság és a szaktárca 60 napig egyeztetnek a szerződés részleteiről. Ha meg tudnak állapodni, úgy legalább 20 évig ez lesz az egyetlen első kategóriás kaszinó a fővárosban, illetve Pest megyében.

Rajtengedélyt kapott a Hajógyári-szigetre tervezett az Álom Sziget részeként megvalósuló zsidó érdekeltségű kaszinó megépítéséhez az izraeli Plaza Centers tulajdonában lévő társaság. Az óriáskaszinó területe 35-40 ezer négyzetméter lesz, ahova 200 kártyaasztalt és akár több ezer nyerőgépet állítanak be. A héber gazdasági megszállást Tarlós István, Óbuda akkori polgármestere is segítette.

A lobbi idején a Főpolgármesteri Hivatalban az is elhangzott, hogy a III. kerületi önkormányzatnak is jóvá kell hagynia a tervet, különben a főváros nem tud mit kezdeni az izraeli javaslattal. Ekkor még Tarlós István volt Óbuda polgármestere, ekkoriban született az a III. kerületi döntés, hogy ha a főváros jóváhagyja, akkor a III. kerület is elfogadja az Álomsziget terveit.

A kizárólagos engedély 20 évre szól a koncessziós szerződés aláírásától, ami opcionálisan 10 évvel meghosszabbítható, a törvény előírása szerint ugyanis a kaszinó paraméterei megfelelnek az első kategóriás kaszinókkal szemben támasztott követelményeknek. Erre az időre a magyar kormány vállalta, hogy ekkora méretű kaszinó megnyitását nem engedélyezi Budapesten, illetve Pest megyében, a zsidók tehát ebben az iparágban is monopolhelyzetet élvezhetnek majd.

A most kihirdetett döntés csak a Pénzügyminisztérium által kiírt koncessziós pályázat megnyeréséről szól, a törvény szerint a nyertes Álomsziget Entertainment Zrt. és a tárca mostantól 60 napig tárgyalhat a részletekről, ezután írják alá a koncessziós szerződést. A tervek szerint a kaszinó legkorábban 2012-ben nyithatja meg kapuit.

A Hajógyári-sziget déli szigetcsúcsán 2003-ban adott el 4,6 milliárd forintért az ÁPV Rt.-től az egykori hajógyár területéből egy 32 hektáros részt. A hajógyári vagyonkezelő társaság 66 százalékos állami tulajdonrészét az izraeli Plaza Centers vásárolta meg. A 400 milliárd forint értékű magánbefektetés keretében a kaszinó mellett többek között szálloda, konferencia- és wellnessközpont, múzeumok, bevásárlóközpont és kiskereskedelmi egységek épülnek.

A Peresz által is kimondott felvásárlás eme beruházásának megvalósítását késleltetheti, hogy régészeti feltárásokat kell végezni, a szigeten találhatóak ugyanis a római kori Hadrianus-palota romjai. Az ehhez esetlegesen kapcsolódó leletek felkutatására most végzik a megelőző feltárásokat.

4 megjegyzés :

  1. Bocs, de ezt nem voltam képes végigolvasni. EttQl már akkor forgott a gyomrom, amikor hónapokkal ezelQtt, Önkormányzati képviselQként kellett szavaznom errQl a Pénzügyminisztérium kérésére, hogy kívánunk-e ilyen intézményt a körzetünkben látni?

    Az elsQ gondolatom az volt, hogy egy újabb célpont lehet ez a hely, mondjuk bosszúszomjas robbantásokhoz.
    A második gondolat, hogy ott is csak a szerencsétlen játékfüggQ, megrészegült magyarok lennének az áldozatok.
    A harmadik gondolatom, hogy ez a módszer amúgy sem a miénk, tehát az arab öngyilkosmerénylQk fogják írtani a szerencsétlen magyarokat.
    Micsoda kilátások???

    VálaszTörlés
  2. Ki más is járult volna hozzá ehhez, mint a vöröscsepel?

    VálaszTörlés
  3. Sokszor mondják, hogy "birka nép" , "meddig tűrjük még?" Na, most azt mondd meg, hogy azok, akik hivatalos képviselők - sem tudják megakadályozni, akkor mi a fészkes fenét tehet az átlagember?!

    VálaszTörlés
  4. Hát mi megakadályoztuk, de csak a saját körzetünkben. Csepel baráti önkormányzatának viszont, tuti lesz ebbQl egy jelentQs bevétele, amibQl ugyan a lakosok nem sok fejlesztést fognak látni, de legalább meglessz magyarázva, hogy a milyensok adósság és intézményfenntartási költségek kiegészítésére ez nagy segítség ám. Közben pedig szépen gyarapodnak majd az elvtársak bankszámlái szorgalmasan. Az okosabbak pedig ingatlanba fektetik majd a javakat, de nem ám az elcsépelt helyeken, amit már mindenki ismer. A Horvát tengerparton, és Spanyolország üdülQ negyedeiben, nem! Már teljes partszakaszokat vásárolnak fel a mi jó honatyáink és éhes sleppjük Kubában, mert valamit már tudnak. Gondolom pár éven belül ott is beindul a "demokratikus" átalakulás, és akkor annyi a szegény kubaiaknak. De lehet, hogy nekünk is. Lehet, hogy úgy fognak ránk tekinteni, mint mi az országunkat elfoglaló zsidókra? Tehát a magyar lesz a mumus? Vagy megértik majd, hogy ezek igazából csak magyar zsidók? és az is lehet, hogy páran felfogják majd, hogy ezek a magyar zsidók tulajdonképpen egyszerqen a globális zsidóság képviselQi, és közük sincs a magyarokhoz? De hát nagyon elQreszaladtam. Várjuk ki a végét, ha már nem vesszük az elejét.

    VálaszTörlés