Blogarchívum

2018. március 22., csütörtök

Választás 2002







LÁNCSZAVAZÁSRÓL ÉS UTAZTATÁSRÓL ÉRTESÜLT A FIDESZ



Láncszavazásról és utaztatásról értesült a Fidesz
Szijjártó és Selmeczi állampolgári bejelentéseket tett közzé.
Budapest, 2006. április 9.

Tömegesen szállították a választókat Hollókõn és Bercelen, sms-eket küldött szét vasárnap az MSZP, láncszavazásra került sor a budapesti XVI. és a XIX. kerületben, valamint Mátészalkán és Egerben – hangzott el Szijjártó Péter és Selmeczi Gabriella sajtótájékoztatóján. A kormánypártok mindent tagadnak.



Üdvözölte a parlamenti választásokon
tapasztalható magas részvételi arányt Selmeczi Gabriella fideszes szóvivõ, aki kollegájával, Szijjártó Péterrel együtt tömeges, sorozatos kampánysértésekrõl számolt be sajtótájékoztatóján. Selmeczi kiemelte: a Magyarországot sújtó árvíz ellenére többen mentek el voksolni, mint az európai parlamenti választásokon.



Szijjártó Péter kijelentette: törvénysértõnek tartja, hogy egy kereskedelmi csatornán az esti showmûsorban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nevét kellett kitalálni, és a választások tisztaságát
sérti, hogy két budapesti kerületben és két vidéki körzetben láncszavazás, négy vidéki körzetben pedig a szavazók szállítása volt tapasztalható. Rámutatott, hogy szintén törvénysértõnek tartja az MSZP által küldött kör-sms-eket. A Fidesz mindent megtesz, hogy kivizsgálják, törvénysértõek voltak-e ezek az állampolgári bejelentésre alapozható esetek – hangsúlyozta Szijjártó.



Mivel a Magyar Televízió élõ adásában végig hanghibás volt Szijjártó és Selmeczi sajtótájékoztatója, ezért a mûsorvezetõ késõbb tartal
milag foglalta össze a Szijjártó által elmondottakat. A televízió munkatársának kérdésére válaszolva késõbb Selmeczi elmondta, állampolgári bejelentések érkeztek ezekrõl az esetekrõl a Demokrácia Központba.



Selmeczi a kör-sms-ekrõl elmondta, hogy az MSZP
a mai napon küldte el ezeket, s a szövegük a szoros verseny miatt arra buzdított, hogy “a te szavazatodra is” szükség van. Láncszavazásra két budapesti kerületben, a XVI. és a XIX.-ben, valamint Mátészalkán és Egerben került sor.



Selmeczi tájékoztatása s
zerint a szavazók szállítása négy helyszínen, többek között Hollókõn és Bercelen volt tapasztalható. Megszegte az elõírásokat, hogy a Liberálisok Háza a budapesti belvárosban nyitva volt – fûzte hozzá.



Tiltakoznak a kormánypártok



Úgy látszik, a Fidesz
már a közvélemény-kutatásokat is újra akarja számolni – jelentette ki Gál J. Zoltán, akit a Magyar Televízió reagáltatott az elhangzottakra. Gál J. nem mondta ki, hogy nem az MSZP küldte az inkriminált sms-eket, hanem kijelentette, hogy tiszta, egyértelmû és törvényes választások zajlottak. Horn Gábor az SZDSZ nevében aláhúzta: este 7 órakor nyílt meg a “sátor”. Selmeczi Gabriella, akit a televízió újra megkérdezett e véleményekrõl, hangsúlyozta, hogy nem a Fidesz, hanem állampolgárok észlelték ezeket az anomáliákat. Nem értette, a kormánypártok miért kezdenek rögtön védekezni.



www.mno.hu


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése