Blogarchívum

2016. szeptember 12., hétfő

Orbán Viktor: Az ellenfeleink nem liberálisok, hanem nihilisták | Magyar Idők

Orbán Viktor: Az ellenfeleink nem liberálisok, hanem nihilisták | Magyar Idők

2016. SZEPTEMBER 11. VASÁRNAP 16:50
http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-az-ellenfeleink-nem-liberalisok-hanem-nihilistak-991054/

Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus, és ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire – jelentette ki Orbán Viktor a kötcsei Polgári Pikniken.
Ismét nagy hatású, világos és jövőbemutató beszédet tartott Orbán Viktor miniszterelnök a kötcsei Polgári Pikniken. A zártkörű fórumon a kormányfő hosszan sorolta az 1998-ban kezdődött ciklussal együtt immár tíz évnyi Fidesz-KDNP-kormányzás eredményeit, köztük azt is, hogy Antall József pikírt megjegyzése („Tetszettek volna forradalmat csinálni.”) mára valósággá vált, hiszen ez a kormányzás az államigazgatás és a jogrendszer minden területén élt a forradalommal felérő felhatalmazásával. Kiemelte, hogy Európában elsőként ez a kormány védte meg az illegális bevándorlóktól a határokat – írja aPestisracok.hu.
A zártkörű fórumon megjegyezte, hogy „a legfontosabb harcainkat megvívtuk, de a kardunkat nem csatolhatjuk le”. “Nagy kérdés, hogy békeidőben mit kellhet csinálni vele; meg kell tanulni kenyeret szeletelni a kardunkkal” – figyelmeztetett a miniszterelnök.

“A világban most zajló átrendeződésnek súlyos következménye lesz Magyarországra és Európára nézve is. Ebben a helyzetben mi európaiak még azt sem döntöttünk el, hogy valójában mit akarunk. Válaszolnunk kell arra, vannak-e, és lesznek-e még nemzetek vagy egyesült Európát akarunk? Akarunk-e családot, gyermekeket, vagy azt sem tudjuk eldönteni, hogy ki a férfi és ki a nő? Most, hogy jövő tavasszal Európa a Római Szerződés 60. évfordulóját fogja ünnepelni, meg kell válaszolnunk, hogy vannak-e egyáltalán közös értékeink” – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor
Forrás: MTI
“Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus. Ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, úgy, mint Juncker, Verhofstadt és Schultz. A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták.„
Miként Csurka István az SZDSZ-ről szólva lehangolóan, de pontosan megragadta a dolgok lényegét, ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe. Miként a nihilista elit is megragadta a zsűri pozícióját az európai intézményrendszerben. Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva. Ahogyan Sarkozy is megfogalmazta, a politikai korrektség, a PC nem más, mint gondolatrendőrség, de – szintén Sarkozyval szólva – ideje megszabadulnunk a kisebbségek rémuralmától. Zárójelbe kell tennünk a PC érvrendszert és logikát. Furcsa, de a britek távozása az unióból egyben nagy lehetőség is a szembenézésre; hogy mi az az elit, amelyet egy 65 milliós nagy ország elutasított” – mutatott rá a magyar miniszterelnök.
Orbán Viktor szerint a migránskérdésre alapozott, most zajló politikai háború mindkét félnek óriási lehetőség. “Nekik egy gyors út a keresztény- és nemzeti alapú Európa megsemmisítésére, az Európai Unió etnikai alapjainak megváltoztatására. Tudják, hogy a muszlimok sosem szavaznak egy keresztény gyökerű pártra, így a muszlim tömegekkel a tradicionális konzervatív pártok örökre kiszorulnak a hatalomból. De ez a háború óriási lehetőség a keresztény gyökerű nemzetállamok híveinek is. A mi mostani nagy lehetőségünk, hogy a migránsvitát ne engedjük a PC mostani, kényszerű keretrendszerén belül megvitatni. A mi ígéretes stratégiánk az, hogy a V4-ek, és talán hamarosan Ausztria kikényszeríti, hogy ezt a súlyos kérdést az elitek ne dönthessék el az emberek kizárásával, hanem népszavazások sorával kénytelenek legyenek róla megkérdezni őket” – foglalta össze Orbán Viktor.

Kiemelte, ő persze reálisan méri fel Magyarország erejét a világban és az unióban, így nem célja, hogy felelőtlenül és egyedül végigvigyen egy ilyen küzdelmet. A kormányfő szerint ezt a csörtét akkor tudjuk megnyerni, ha először Franciaország, Olaszország, majd végül talán Németország is rátalál a közép-európaiak igazságára. “Németország a legnehezebb eset, az ottani irányított nyilvánosságban egyelőre lehetetlenség őszintén beszélni a migránskérdésről. Ezt mi csak a diktatúrákból ismerjük, de tudomásul kell vennünk, hogy van olyan demokrácia, ahol a szólásszabadság gyakorlása egzisztenciális kérdés, és bizonyos véleményeket ellenjavallt elmondani” – mondta Orbán Viktor.
A kormányfő hangsúlyozta, miután az unió hetvenéves konstrukciója a szemünk előtt dől össze, engedjék meg nekünk, hogy mások hibás döntéseinek a következményeit ne nekünk kelljen viselnünk. Szájer József fideszes EP-képviselő találó szavait átvéve Orbán aláhúzta, jogunk van ahhoz, hogy ne vegyük magunkra mások problémáit. A magyar kormánynak és most már a V4-eknek ugyanis arra van esélye, hogy a még el nem esett országokat képviselje.
“Én minden európai fórumon elmondom, hogy ha tényleg segíteni akarunk, ott segítsünk, ahol valóban baj van, és akkor is először a keresztény embereken segítsünk. Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger, mint belső tenger partvidékét, és ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni. Természetesen azzal, hogy minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-hárommilliós menekülttáborba. Ám amikor illetékes fórumokon erről beszélek, néhányan ígéretesen tartózkodnak, de az európai elit még csak nem is érti a felvetést, hanem azon tanakodik, hogy hogyan lehetne még jobban és odaadóbban ellátni a világ özönlő szegényeit” – jelentette ki Orbán Viktor a kötcsei pikniken.
Ismertette és hangsúlyozta, nem a migránsokkal van problémánk, hanem a brüsszeliekkel, mert “logikus, ha hívják szerencsétleneket, akkor jönnek”. “A mi esélyünk most, hogy a népszavazással a küllők közé tegyük a botot, remélve, hogy a magyar példa hullámot vált ki Európában, és a jövő tavaszi választások után már egy más elit kerül az unió intézményeibe. Ne felejtsük el, hogy a nihilisták elitje a mi Közép-Európánkra is mint átalakítandó, felhígítandó területre gondol“ – figyelmeztetett Orbán Viktor.
A miniszterelnök Kötcsén arról is beszélt, hogy a hosszú kormányzás új problémákat teremt, hiszen a kommunistákkal már fölösleges viaskodni, amikor már azt sem tudjuk, melyik pártban vannak, és nagyítóval kell keresni a megmaradt zárványaikat. “Persze azért pontosan tudjuk, hogy olyanok ők, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni” – vélekedett Orbán Viktor.
A kormányfő az elmúlt hat év gyengeségének tartja, hogy nem maradt idő az emberek politikai gondolkodásának, divatos szóval a tudatiparnak a megújítására. Ezért szerinte a jövőben sokkal inkább oda kell figyelni az oktatásra és a szellemi tér felpezsdítésére.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése