Blogarchívum

2016. augusztus 1., hétfő

Már nem keresik a Tárnokról eltűnt Radics-családot - Sokat tudhatott a Seres-gyilkosságról - PestiSrácok.hu

Már nem keresik a Tárnokról eltűnt Radics-családot – Sokat tudhatott a Seres-gyilkosságról

http://pestisracok.hu/mar-nem-keresik-tarnokrol-eltunt-radics-csaladot-sokat-tudhatott-seres-gyilkossagrol/

Portik volt üzlettársa megnevezhette az elkövetőket

 Az esetet tíz évig eltűnésként kezelték és csak 2012 novemberében indítottak eljárást emberölés gyanújának bűntette miatt annak ellenére, hogy a Portik-ügyek egyik koronatanúja, Radnai László tanúvallomásában arról beszélt a rendőröknek, hogy Portik Tamás volt cégtársa annyira felháborodott a családirtáson, hogy már az emberölés után tett egy névtelen bejelentést és megnevezte a bűncselekmény elkövetőit. Radnai szerint az akkori vizsgálódás „valami miatt” félresiklott. Állítólag a volt üzlettárs szidta is Portikot, hogy „milyen hitvány emberekkel veszi körbe magát”, akik ilyen szörnyűségekre is képesek. A férfinak az eddigi nyomozás adatai szerint azért kellett meghalnia, mert ő lehetett az 1999-ben Tahitótfaluban üzlettársával együtt lelőtt Seres Zoltán gyilkosa. A korábbi gyanú szerint Radics a B. László vezette motorról, egy sorozatlövő fegyverből több lövést adott le a két üzletemberre. Radicsnak pedig azért kellett meghalnia, mert túlságosan sokat fecsegett a Seres Zoltán elleni merényletről.

 Véletlenül kellett meghalnia Radics családtagjainak?

 2002. január 23-a óta nem látott, 2012 novemberéig eltűntként kezelt család három tagjának tragédiájáról egy korábbi forrásunk is beszélt, aki szerint a nyomozás egyik iránya az (volt), hogy Radics élettársa, Bihon Lászlóné „besokallt”, elege lett férje „ügyeiből”, és azzal fenyegette, hogy feljelenti a rendőrségen. Erre Radics elővette a fegyverét, meg akarta vele ijeszteni feleségét, ám a vita hevében a „Radír” becenevű férfi több lövést adott le. Felesége és három éves kislánya is meghalt. Beszélgetőtársunk állította, ezután Radics szólt Portik embereinek, akik a helyszínre érve elszállították a holttesteket, a megzavarodott férfit pedig magukkal vitték és ismeretlen helyen másfél hónapig bujtatták. Radics azonban nem tudta feldolgozni az általa okozott tragédiát és szinte szó szerint „megőrült”kezelhetetlenné vált, majd Portikék attól tartva, hogy a labilis férfi, ha rendőrkézre kerül, könnyen megtörik és beszámol az általa tudott korábbi bűncselekményekről, eldöntötték, végeznek vele. A rendőrök ugyanakkor egy olyan szál irányába is elindultak, miszerint Portik parancsára öt embere indult „eltüntetni” a kábítószerek és alkohol hatására túl sokat beszélő Radicsot. Számításaikba ugyanakkor hiba csúszott, mivel tudomásukkal ellentétben, amikor beléptek a házba, az Energol-vezér (Aki kizárólag Radics megölésére adott utasítást.) volt katonáján kívül otthon találták Portik emberei az élettársát és hároméves kislányát is. Elszabadultak az indulatok és mindenkit megöltek, a holttesteket pedig – a mai napig – ismeretlen helyre vitték. Nagy valószínűséggel éppen ez az oka annak, hogy eredménytelenül zárták le a nyomozást, hiszen holttest nélkül – néhány kivételtől eltekintve – nehezen bizonyíthatóak a gyilkosságok.
 Portik egykori cégtársa állítólag már 2002-ben megnevezte az elkövetőket. Fotó: MTI/ Kovács Tamás


A rendőrök mindent tudnak, csak a holttesteket nem találják


Pedig a rendőrök információink szerint szinte mindent kiderítettek, így azt is, hogy ki az az öt személy, akik részt vettek egykori barátjuk és két családtagja megölésében, ahogy azt az autót is megtalálta a nyomozó hatóság, amivel Radicsékat elszállították. Noha a nyomozók a négy évig húzódó eljárásban nem gyanúsítottak meg senkit, annyi biztos, hogy a Prisztás-gyilkosság nyomozati irataiban fellelhető, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a Radics család megölésével kapcsolatban adatokat gyűjtött Portik Tamás volt testőréről, a Prisztás József lelövéséért elítélt H. Istvánról. Ahogy arról is szóltunk már, hogy információink szerint a hatóságok sokáig fenntartották azt az álláspontjukat, hogy a Seres-gyilkosság korábbi gyanúsítottjának, B.Lászlónak valamilyen szinten köze lehet a Radics család eltűnéséhez, hiszen a férfi látta utoljára élve Radics Attilát.


Címlapfotó: MTI

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése