Blogarchívum

2015. február 13., péntek

(1) Mireisz Tibor - Drezda terrorbombázása és holokausztja "1945....

(1) Mireisz Tibor - Drezda terrorbombázása és holokausztja "1945....:

'via Blog this'
Drezda terrorbombázása és holokausztja
"1945. február 13-án este fél 10-kor az angol királyi légierő összesen 1049 Avro Lancester és De Havilland Mosquitos típusú bombázója két, egymás utáni hullámban berepült Drezda fölé, és kevesebb mint öt perc alatt több mint 3460 tonna hagyományos és gyújtóbombát dobott a légvédelem nélkül maradt városra. A három óra múlva bekövetkezett második hullámban újabb 529 Lancester támadt a már fáklyaként égő városra és az angol gépek ezúttal kizárólag 1950 tonna gyújtóbombákat szórtak le. A német polgári lakosságot teljesen váratlanul érte a terrortámadás, lévén Drezda "nyílt városnak" számított, azaz nem volt hadi létesítménye, ezért légvédelme sem, a más városokból ide menekülő, valamint az itt élő lakosság számára ez a város biztonságos menedéket nyújtott, de amit akkor még nem tudtak, teljes kiszolgáltatottságot is.Az első légitámadást követő két napban az amerikai légierő B-17-es bombázókkal további négy támadást intézett az égő, füstölgő, már régóta csak egy óriási menekülttáborként működő Drezda ellen, aminek során az amerikaiak 3900 tonna hagyományos és gyújtóanyaggal töltött bombákat dobtak le a belvárosra. Drezdát ez idő alatt a nagy, sok száz géppel végrehajtott támadásokon kívül több, kisebb arányú bombázás is érte. A városra két nap alatt a hagyományos összetételű bombákon kívül 7560 tonna nagy hatásfokú, napalm, magnézium, termit, klorin-triflurid és fehér foszfor tartalmú gyújtóbombát dobtak le.
A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Ezt az életbe vezető kis ösvényt az alacsonyan szálló angol és amerikai gépek a nagy két napos bombázás után is napokon át többször bombázták, és a menekülő öregeket, nőket és gyerekeket a fedélzeti gépfegyvereikkel ezrével lőtték bele a folyóba." (Metapédia)
Ez a II. Világhábori egyik "holokausztja- teljesen elégő áldozat" volt. Az áldozatok számát a mai napig titkolják megtévesztően teszik közzé, de itt kicsinyítve azok számát. A valóságban a terrorista szövetségesek itt próbálták ki a későbbi naphalm bombákat, mely nem csak elszívta a levegőt az áldozatok elől, hanem beleégve testükbe elolthatatlanná tette testüket. A rettenetes hőtől a halottak a levegőben forogtak. Drezdára maga a gonosz csapott le. Az áldozatok száma 50 - 600.000 fő közötti, melynek első adatát a győztesek , második adatát a vesztesek adták. Ha a vöröskereszt adatait nézzük akkor 300.000 fő körüli volt az áldozatok száma. Azért nehéz megállapítani, mert védett városként nem tartózkodtak harci egységek Drezdában, csak kórházi alakulatok , helyi lakosok és nagy számú menekülő civilek. A II. világháború egyik leggyalázatosabb cselekedete volt Drezda bombázása, kitervelői remélhetőleg az Isteni Ítélőszék elé álltak és felelnek bűneikért.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése