Blogarchívum

2013. szeptember 14., szombat

Rendőri túlkapások: „ügyek százaiban kellene kimondani a semmissége

Rendőri túlkapások: „ügyek százaiban kellene kimondani a semmissége:

'via Blog this'
Nem vonják felelősségre azokat az ügyészeket és bírákat, akik hamis rendőri jelentések alapján vádoltak meg, illetve ítéltek el a 2006. őszi eseményeket követően olyan személyeket, akiket valójában az egyenruhások bántalmaztak – ezt a Legfelsőbb Bíróság volt tanácsvezető bírája közölte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.


Völgyesi Miklós azt mondta: az ügyeket vizsgáló igazságszolgáltatási szervek nem látnak okot arra, hogy perek induljanak ezekben az esetekben. A szakértő szerint ugyanakkor több száz olyan ügyben kellene kimondani a semmisséget, amikor rendőri túlkapások történtek és mégis a sértetteket vonták felelősségre.
„Az Alkotmánybíróságon két és fél évig tartó eljárás eredményeképp, és most már a harmadik tárgyalás eredményeképp született meg a döntés, ennek pedig az a lényege, hogy azt a több szerv és bírák által a törvény alkotmányellenességét állító panaszokat az alkotmánybíróság megtárgyalta és 11:3 arányban elutasította, azaz azt állapította meg, hogy a semmisségi törvény alkotmányos” – fogalmazott Völgyesi Miklós.
„Ügyek százaiban kellene kimondani a semmiséget”
„Ügyek százaiban kellene kimondani a semmiséget”
A volt tanácsvezetővel készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.
2006-os események: ismét tárgyalni fogják 
Két hét múlva újraindulhatnak a 2006. őszi semmisségi ügyek a bíróságokon. A Hír Televízió információi szerint ugyanis az alkotmánybírák nem találták alaptörvénybe ütközőnek a semmisségi törvényt. Közben több mint 3 millió forint kártérítést ítélt meg jogerősen a bíróság egy 73 éves férfinak. Az ítélet szerint 2006. október 23-án jogtalanul tartották fogva és bántalmazták a rendőrök.
 Címkék

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése