Blogarchívum

2013. szeptember 3., kedd

Exkluzív interjú Tóásó Előddel

Exkluzív interjú Tóásó Előddel:

'via Blog this'
Tóásó Előd kitart amellett, hogy több mint négy éve jogellenesen tartják előzetes letartóztatásban, miközben a bolíviai törvények csupán harminchat hónapig teszik ezt lehetővé.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának adott exkluzív telefonos interjújában azt mondta, a jogszabályok értelmében már ítéletet kellett volna hozni ügyében. Korábban emiatt kérte az ENSZ illetékes munkacsoportja is a szabadlábra helyezését. 

A bolíviai kommandósok 2009 áprilisában a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruzban egy szállodában csaptak le egy állítólagos terrorista csoportra. Azt állítják: a lelőtt férfiak, valamint az életben maradt Tóásó és társai meg akarták gyilkolni Evo Morales elnököt.



A teljes interjú:
Magyarország élőben – Exkluzív interjú Tóásó Előddel
Magyarország élőben – Exkluzív interjú Tóásó Előddel


Kapcsolódó archív anyagok:
Index.hu: 2006. március 9., csütörtök 15:59 | 

"Az állítólag dunaújvárosi székhelyű, "ETA- és IRA-típusú félkatonai szervezet" "parancsnoka" egy bizonyos Révész Tibor, aki a "magyar büntetés-végrehajtási szervezet keretében" dolgozott (vagy dolgozik)"(...)"A lap informátorai között emlegetett, de névtelenül idézett székelyudvarhelyi református pap becslése szerint a nem politikai, hanem "polgári önvédelmi célokat" követő szervezetnek úgy 4-5 ezer tagja lehet. A "légió" állítólag "Magyarországon dolgozó fiatal székely értelmiségiek" köréből verbuválja "harcosait"A Ziua cikkében szerepel a Székely Légió "főparancsnokának", Révész Tibornak a neve, születési helye, mobilszáma, anyja neve és (rosszul) az e-mail-címe is. Így sikerült utolérnünk Révészt"(...)http://index.hu/kulfold/szekleg/
ARCHIVUM:"Ezen a versenyen indult el idén három székely legény: Tóásó Előd, Szilágyi Csaba és Révész Tibor..."(...)"Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Norbinak, Előd és az egész csapat nevében a tőle kapott bakancsért, ugyanis Előd dzsungelbakancsa ekkor már szinte a teljes talpán vízhólyagokat produkált, s e segítség nélkül valószínűleg a ők sem fejezhették volna be három fővel a versenyt."http://web.archive.org/web/20040306193625/http://photosniper.freedom.hu/lustra/2003_10/tulelo_2003/szekelylegio.htm"Az MSZFT nyilatkozatai alapján, a folyamatos őket ért támadások és fenyegetések következtében, abba hagyta elveik nyilvános megismertetését. Vajon ezek a fiatalok, belefáradtak ebbe az egészben, vagy csak más utat találtak?"
A Magányos Székely Fenyõk Társaságának a honlapja megtekínthetõ a http://www.geocities.com/mszft címen.http://web.archive.org/web/20041130001413/http://photosniper.freedom.hu/lustra/2003_10/mfszt_vs_hvim/mfszt_vs_hvim.htm




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése