Blogarchívum

2013. március 24., vasárnap

Jó reggelt, jó emberek!

Jó reggelt, jó emberek!
December 13th, 2007

Sokat panaszkodunk, hogy mennyi baj vesz körül, hogy ezek özöne körbezár. Úgy gondolom, hogy ez a hangulat a hitetlenségből fakad, amely semmibe veszi az evangélium szerinti életet és ezekben az időkben halljuk meg a próféta szavát: „térjetek meg és éljetek.”
Ez. 18,32.
Gyökerezzünk Krisztusba! Teljes szívvel ragaszkodjuk Jézus személyéhez, közöss(ÉG)ünkhöz , szülőföldhöz, a családtagokhoz, rokonsághoz, a tiszta örökséghez. Ezek a megbízható alapok, amelyekre újra építhetünk.
Egyelőre sokan érezzük a bűnt és annak következményeit. Ez olyan, mint a hideg front, amely előre nyomul, befagyasztja a felszínt és ilyenkor az eltévedt ember a jeget sziklának képzeli. A kegyelem ki fog áradni, ennek melege visszaszorítja a gonoszság , a fagy hullámait s már recseg ropog alattuk a jég. Ezt erősíti meg az apostol: „vonulj ki onnan én népem, hogy részetek ne legyen vétkeiben és csapásai ne érjenek titeket is (…) bűnei az eget verik. Jel. 18, 4.
Tehát vigasztaljon bennünket az a jövőbelátás, amely szerint a gonosz, mint vert sereg pusztítva vonul vissza.
A megfagyott pityóka, alma, stb. addig tart és jól néz ki, amíg a felszíne ép, szép, de ha elmúlik a hideg ellágyul, szétmállik és senkinek sem kell. A meszelt sírok beomlanak és máris omladoznak.
Ezeket a lelki falatokat fogadjátok szeretettel Ti ottan Amerikában, idehaza a Kárpát medencében és másutt is.
Ui. Albert Atya szobrát fölállítottuk Vicébe, kő köpenyéből kiszabadítottuk, a Juliánus díjakat kiosztottuk. Különösen örültem a rodostói polgármesternek, aki II. Rákóczi Ferenc emlékét őrzi, Papp Lajos professzornak, akinek annyi értékes üzenetét vettem és közvetítettem. Külön köszönet minden jó szándékú embernek.
Ma Csíksomlyón megint együtt örvendhetünk az árvácskákkal, akik az Apáczai Kiadó és a Duna Tv. Ajándékait, adományait vehetik át, a hétvégén pedig az Árvácska Együttes találkozik jótevőivel és karácsonyi közös ünneplésben ajándékozzuk meg egymást.
15-én szombaton Salgótarjánban délután 5 órakor lesz mise a központi templomban, 16-án délelőtt 10 órakor a budapesti gazdagréti templomban.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése