Blogarchívum

2013. március 24., vasárnap

Jó emberek! January 9th, 2008 „Az Úr nem mond semmit, hanem jelez.”

Jó emberek!


Jézus születését is két irányból jelzi az Isten: próféták jövendölésével, s az égi jelek által. Isten üzenetet közvetít a teremtett világ rendjén keresztül is. Igaz, manapság ennek megfejtésére a kód elveszett, amelynek segítségével üzenetértőkké válhattunk volna (azért válhatunk). A lenézett népi műveltség szinte mindent tudott, és átélte a Mindenséggel való kapcsolatot.
Például, ha gyermek született a családban, a szülők fát ültettek. Mire a gyermek felnőtt és elindult otthonról a nagyvilágba, a fa is magasba nőtt. Nem volt akkor mobil telefon, mégis a szülők mindent tudtak a gyermekük sorsának, egészségének alakulásáról, ha ránéztek a fára.
A keleti mágusok Jézus születését értették ki a csillagok állásából. Ők elindultak, s megtalálták a gyermeket. A mágus a mag szóból származik, a magról pedig tudnunk kell, hogy az életnek a forrása, a szent tudást jelenti. Isten azt akarja, hogy ismerjük a világot, az Ő jelzései legyenek útmutatóink még akkor is, ha a vakító fényektől csak ritkán látjuk az eget, a csillagokat. Újjászületésünkhöz újra fel kell fedeznünk a népi kultúrát, hogy újból értsük Isten üzenetét.
A jóembermágusok értik és közvetítik Isten üzenetét.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése