Blogarchívum

2012. november 6., kedd

Leszámolást emlegetett a Hagyó-per vádlottja

Leszámolást emlegetett a Hagyó-per vádlottja

 Nem ismerte el bűnösségét, és politikai indíttatásúnak tartja a vádiratot R. Miklós nyolcadrendű vádlott a Hagyó Miklós és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken folyó per keddi tárgyalási napján felolvasott vallomásában.

 

R. Miklós 2007. január 7-től kommunikációs igazgatóként dolgozott a BKV Zrt.-nél, majd 2007 augusztusától kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettes lett.
A vádlott a nyomozati eljárást „politikai leszámolásként” értékelte, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy korábbi vallomásait kényszerintézkedés nélkül tette meg, azok egy részét továbbra is fenntartja, egy részét módosítja.
R. Miklóst folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint társtettest, valamint tízrendbeli, részben folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségével vádolják.
Tagadnak
Az október 30-i tárgyalási napon az ötödrendű vádlott L. Ottó sem ismerte el bűnösségét. Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes tagadta az ellene és társai ellen folyó per korábbi tárgyalásán a negyedrendű vádlott által a nyomozati szakban tett vallomások őt terhelő állításait a Kecskeméti Törvényszéken.
A Magyar Nemzet cikkei a témában:
„Nokia-dobozban adtam át a pénzt Hagyónak” – interjú Balogh Zsolttal
Hagyó felemelkedése és bukása
• „És Demszky Gábornak is voltak elképesztő kérései” – interjú Antal Attilával
• „Nyakó és felesége buszokat kért kölcsön” – beszélgetés Regőczi Miklóssal
• „Halálfélelmem van tőled, Miklós” – mondta a rendőrségi jegyzőkönyv szerint Balogh Zsolt

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése