Blogarchívum

2012. november 26., hétfő

2006. ősz: egyesítették az eljárásokat + Indigó: Vendég Völgyesi Miklós

2006. ősz: egyesítették az eljárásokat

 (- de hogyan tovább??)

Ugyanakkor a lap birtokába került egy november 6-i, múlt keddi határozat, amely szerint a főügyészség debreceni regionális osztálya egyesítette a három szálon futó büntetőeljárást. A dokumentum fölsorolja a három ügyet. Eszerint az első a Mittó Gábor volt rendőr alezredes és két társa ellen parancs iránti, jelentős hátrány veszélyével járó engedetlenség bűntette miatt folyó eljárás.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

Elöljárói intézkedés: elmulasztva

A második a Bene László nyugállományú rendőr altábornagy, egykori országos főkapitány ellen elöljárói intézkedés elmulasztása miatti nyomozás. A harmadik pedig Mogyorósi László rendőr főtörzszászlós és kilenc társa elleni eljárás ugyancsak elöljárói intézkedés elmulasztása gyanújával.
Könnygáz és terror  – ez volt 2006
Könnygáz és terror – ez volt 2006

Út a vádemelés felé
Völgyesi Miklós, a Balsai-jelentést készítő munkacsoport vezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a büntetőeljárások egyesítése arra utal, hogy vádemelés felé halad az ügy. Egyébként a főügyészségi határozatban említett Mogyorósi László a hatodik olyan gyanúsított rendőr az ügyben, akinek a neve ismertté vált a tizennégyből.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

A gyanúsítottak köre

Előzőleg Gergényi Péter volt budapesti főkapitányról, illetve Bene Lászlóról, Dobozi Józsefről, az egykori Rendészeti Biztonsági Szolgálat parancsnokáról, valamint a tévéostrom kapcsán Majoros Zoltánról és Mittó Gáborról lehetett tudni, hogy meggyanúsították őket.
Fotó: Éberling András / Magyar Nemzet

• Ismert, hogy a 2006-os tévéostrom után megtorlásként rendezett életű családok erőszakot kerülő gyermekeit tartóztatták le – írta meg a Magyar Nemzet. A bíróságok emellett futószalagon hozták meg az ítéleteket a tüntetők elzárásáról. Közben több olyan bírósági ítélet is született, melyekben kimondták: a 2006 őszi rendőrattak után több demonstrálót jogtalanul bántalmaztak, hurcoltak el vagy tartottak fogva. A parlament indén márciusban elfogadta a Balsai-jelentést, amely a 2006. szeptember 19-e és 22-e között, valamint október 23-án lezajlott tömegdemonstrációkat vizsgálta.

Bajnai Gordon kormányfőként semmit nem tett a 2006-os rendőri jogsértések kivizsgálásáért – jelentette ki az egykori Civil Jogász Bizottság társelnöke a Lánchíd Rádióban. Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró ezzel arra reagált, hogy a visszatérő politikus elismerte: a balliberális koalíciónak adóssága van 2006 ősze miatt. Völgyesi Miklós szerint Bajnai Gordonnak önmagával is el kellene számolnia: ugyanis miniszterelnökként kötelessége lett volna a vizsgálat, a rendőri és politikai felelősök megállapítása. De ő ezt elmulasztotta megtenni.
• A 2006-os rendőri túlkapásokkal kapcsolatban a Hír TV Célpont című műsora tavaly ősszel közölt először neveket. A televíziónál jelentkezett az a férfi is, akit elkezdtek lőni a vadászpuskás egyenruhások a rendőrségi felvételek tanúsága szerint.

Címkék
 - Erről beszélt Völgyesi Miklóssal Lőcsei Virág a Lánchíd Rádió Indigó c. műsorában.
A Lánchíd Rádió hangtárából ismét meghallgatható itt:
Lánchíd Rádió-Indigó-Völgyesi Miklóssal beszélget Lőcsei Virág
http://mno.hu/?block=mno_video_popup&param=media_id=61097
 !!!
 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése