Blogarchívum

2012. október 9., kedd

Rendőrségi vesztegetés, újabb gyanúsítottak Vizoviczki vesztegetési ügyében

Rendőrségi vesztegetés, újabb gyanúsítottak Vizoviczki vesztegetési ügyében


Három további embert hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Vizoviczki László vállalkozó vesztegetési ügyében - közölte Fazekas Géza, a KNYF sajtószóvivője hétfő este. Az új gyanúsítottak között van egy volt rendőr, illetve egy meggyanúsításakor is rendőrként dolgozó férfi.

A három férfi közül kettő - a volt rendőr I. András, valamint H. Imre, a Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselője - az ügyészség szerint a vállalkozó által irányított bűnszervezet tagja volt. A harmadik, K. Gyula a Debreceni Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője.
A gyanú szerint I. András és H. Imre évek óta igyekezett biztosítani a debreceni szórakozóhelyek védelmét, felhasználva I. András rendőri kapcsolatait. Céljuk - akárcsak a vállalkozó budapesti szórakozóhelyeinek esetében - egyrészt a mulatók védelme volt, illetve biztosították, hogy ne legyenek kitéve rendőrségi ellenőrzésnek, valamint a Vizoviczki Lászlóéval konkurens szórakozóhelyek zaklatása, ellehetetlenítése is a feladatuk volt.

Bővebben>>  http://www.origo.hu/itthon/20121009-rendorsegi-vesztegetes-ujabb-gyanusitottak-vizoviczki-vesztegetesi-ugyeben.html

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése