Blogarchívum

2012. szeptember 29., szombat

Halálos áldozatokat szedett a spanyol ár

Halálos áldozatokat szedett a spanyol ár

Spanyolországban már tíz halottja van a pénteken kezdődött áradásoknak. Az ország déli részén, Andalúziában pénteken néhány óra alatt több mint 25 centiméter eső esett és az ítéletidő a meteorológusok szerint egész hétvégén folytatódik.  
A dél-spanyolországi Málaga városában 600 embert kellett kitelepíteni elárasztott otthonaikból. Andalúzia régióban több száz házat tett lakhatatlanná a hömpölygő sárfolyam a heves esőzések után. „Amikor kinéztem a hálószobám ablakán, azt láttam, hogy autók lebegnek a ház körül, aztán a víz elérte az ablak tetejét, ezért az emeletre mentünk” – mondta egy helyi lakos. Az áradás miatt egy autópályahíd is összedőlt.
Nemcsak az anyagi kár jelentős: a természeti katasztrófának több halottja is van, köztük egy 10 éves kislány. Az ár legsúlyosabban az andalúz tartományban Málaga és Almería városát, valamint a szomszédos Murcia régiót érintette. A dél-spanyolországi síkságokon csak pénteken négyzetméterenként 245 liter eső esett. Ez komoly fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben is. Az érintett területeken a vonatok sem járnak.
„Már sokszor figyelmeztettek, hogy nehéz normális járművekkel bejutni erre a területre, mivel lapos, és sok folyója van” – közölte egy spanyol rendőr. Málaga tartományban mintegy nyolcezer embert evakuáltak eddig. Az előrejelzések szerint az ítéletidő egész hétvégén folytatódik Spanyolországban.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése