Blogarchívum

2012. augusztus 11., szombat

MNO: Vádat emelt a főügyészség Kocsis Istvánék ellen

http://mno.hu/belfold/vadat-emelt-a-fougyeszseg-kocsis-istvanek-ellen-1098168

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MVM-ügyben Kocsis István, a cég korábbi vezérigazgatója és öt társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt – közölte a főügyészség pénteken.


A vádirat szerint a vádlottak különféle szerződések megkötése révén összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek.

A Kossuth rádió Krónika című műsora szerdán számolt be arról, hogy Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még áprilisban küldte meg az ügy iratait vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek, de akkor további adatok beszerzését kérték, az üggyel kapcsolatos pénzátutalásokról kellett további információkat gyűjteni. Az NNI gazdaságvédelmi főosztálya egy hónap alatt beszerezte a kért bizonyítékokat és szerdán nyújtotta be újra a dokumentumokat, ismét kérve a vádemelést az ügyben.

A hírműsor szerint az NNI most is bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt javasolt vádemelést Kocsis István, az MVM és Kovács József, a paksi atomerőmű korábbi vezérigazgatója, valamint az MVM-mel korábban kapcsolatban álló Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselő és Sz. András vállalkozó ellen. Az NNI szerint egy indokolatlanul drága ingatlanvásárlással, emellett felesleges tanácsadói szerződésekkel, valamint fedezet nélküli kölcsönökkel 2006 és 2008 között több mint 15 milliárd forinttal károsították meg a Magyar Villamos Műveket.

Kemenes Csaba, az MVM jogi képviselője szerdán a Krónikában azt mondta: a büntetőeljárás az MVM belső vizsgálata, majd feljelentése alapján indult. A nyomozás során az MVM ezen túlmenően is mindenben együttműködött a hatóságokkal, és a továbbiakban is így fog eljárni – tette hozzá az ügyvéd.

Az NNI most az MVM hat ügyletével kapcsolatban javasolt vádemelést. További öt ügyben még folyik a nyomozás – hangzott el a Krónikában.
http://video.mno.hu/static/js/flowplayer/flowplayer.commercial-3.2.7.swf



4 megjegyzés :

  1. Itt most ugyanez folyik a "támogassuk a zöld technológiákat" címszó alatt, mesés pénzeket tüntetnek el.

    VálaszTörlés
  2. NNI nagyon aktív lett.
    Ez jó, vagy nem jó?!
    Lehet találgatni. Ha Pintér Sándor rendet akar, dicséretes.
    Ha csak hatalom átrendezés, a következmények rettenetesek lesznek.
    Néhány észrevétel:
    "byby | 2012. augusztus 11. | 15:41:42

    érdemes a lényegről beszélni. a vizó ügy kapcsán a közvélemény előtt is világossá vált, hogy az alvilág megfertőzte a rendőrség azon szerveit, akiknek feladata éppen a szervezett bűnözés felszámolása. pintérék iszonyú profi módon egyik pillanatról a másikra megszüntették a fertőzött szervezeti egységeket. csakis ezzel a módszerrel (tabula rasa) lehet ugyanis gyökerestől kitépni a polipot a rendőrség testéből. az embertelen végrehajtás csak rizsa. itt fegyveres testület tagjairól beszélünk, akik - miként a katonák is - egyik napról a másikra áthelyezhetők, más beosztásba tehetők. aki ilyen szervezetre esküszik fel, az ezzel tisztában van alabamától vlagyivosztokig.


    Ezek évekkel korábban megállapodtak abban, hogy az NNI a külföldi, a BRFK a hazai „maffiózók ellen nyomoz”.

    Vizoviczki László ellen viszont végül egyik sem nyomozott, ami forrásunk szerint feltehetőleg nagy súllyal esett latba a felszámolásról szóló döntés meghozatalakor.

    Indoklás nélkül leváltotta Pintér az NNI igazgatóját

    2012. augusztus 08., szerda, 16:32 • Utolsó frissítés: 2012. augusztus 08., szerda, 16:33
    Szerző: hvg.hu

    Címkék: Pintér Sándor; Nemzeti Nyomozó Iroda; NNI; Csízner Zoltán;

    A belügyminiszter augusztus 8-ai hatállyal indokolás nélkül visszavonta a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, Csízner Zoltán rendőr ezredes vezetői megbízását az országos rendőrfőkapitány javaslatára. Pintér Sándor augusztus 9-ei hatállyal Bucsek Gábor rendőr ezredest nevezte ki új vezetőnek.

    Csízner Zoltán 2012. május 16-ától – igazgatói feladatkörének ellátása mellett – főkapitányi biztosként koordinálja a bűnügyi ellátó igazgatóság létrehozásával kapcsolatos feladatokat. Ezt a feladatát a továbbiakban az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában látja el. A személyzeti intézkedésre a rendőrség átszervezésének keretében került sor - közölte szerdán a Belügyminisztérium.

    A hvg.hu korábban úgy értesült, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda égisze alatt működne a felderítetlen nagy ügyeket nyomozó csoport, mégpedig az igazgató-helyettesi posztra a Nemzeti Védelmi Szolgálattól nem rég visszatért Bucsek Gábor irányításával."
    Tény, hogy a rendőrség nem áll helyzete magaslatán, és ezért tenni kellett valamit.
    Legfrissebb hírek egyike:

    http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/08/10/razzia-ozoran-–-felfuggesztettek-a-sarbogardi-rendorkapitanyt

    A milliárdos csalásokat, csak úgy lehet megszüntetni, ha a lehetőségeket is blokkolják.

    VálaszTörlés
  3. Az ember csak erősen vakarja a fejét... Merthogy ha nem lehet, vagy nem mer a kormány megbízni a saját rendőrségében, akkor bizony gáz van. Az ozorai eset külön érdekes, mert külföldön úgy hirdették meg, hogy itt van a legnagyobb legális drogparti. Aztán a rendőrség egész hétvégén kereste az önkormányzat jegyzőjét, de nem érte el, csak hétfőn. Márpedig hatáskör és illetékességre hivatkozva, állítólag csak ő zárathatta volna be a rendezvényt.

    VálaszTörlés
  4. Az igazi rendszerváltás egyik nagyon fontos szakaszához érkeztünk, ez a lényeg, minden más csak saláta meg köret.

    VálaszTörlés