Blogarchívum

2012. augusztus 3., péntek

Mária országa - újratöltve - szemelgető

http://www.mariaorszaga.hu/index.php
A minap az infowars műsorban Lord Monckton volt a vendég, aki a környezetvédelemben utazik és kutatásai szerint, napjaink „bolygó megmentőinek” hitt tudósai és politikusai nem mások, mint csaló képmutatók, akik kiaknázva a környezetvédelmet, csak a zsebüket tömik.
Hozzászólások (10)
Manapság a keresztények 90%-ának fogalma sincs arról, hogy milyen érdekek és a lelkeken uralkodni akaró egyházpolitikai szándékok alakították ki a római ortodox kereszténység „saját” vallását. Ugyanis Jézus azt tanította, hogy Isten előtt minden ember egyforma érték, és a tudás fénye az, amivel az ember jobban és jobban közeledhet Istenhez.
Hozzászólások (28)
Kiderült, a Soros György-féle Open Society Foundations támogatta huszonötezer dollárral a Civil Kontroll – Egymillióan a Demokráciáért mozgalmat. A Magyar Nemzet információi szerint bár a szervezet feloszlott, a támogatás átutalt első részlete, 12 500 dollár náluk maradt.
Hozzászólások (5)
Róka fogta csuka...A mostanit megelőző civilizáció "teteme" még ki sem hűlt, a Föld hosszú történelméhez képest elenyészően kevés, pár ezer évre rá, és már meg is jelentek az emberiség következő gyilkosai.
Hozzászólások (13)
A magyarországi helyzet továbbra is lázban tart mindenkit, aki számít Párizsban: a nagy lelkeket, a szellem embereit, a methodista lelkipásztorokat és az emberbarát bankárokat. Tegnap este a Le Monde megint teljes egészében Orbán úr “antidemokratikus elhajlásainak”, “gyalázatos” alkotmányának és “szégyenletes” törvényeinek szentelte vezércikkének első részét.
Hozzászólások (17)
2008 őszén globális pénzügyi válság robbant ki, amelynek epicentruma az Egyesült Államokban volt. Egy évvel később jólelkek kijelentették, hogy a legrosszabb már elmúlt, és a válság gyakorlatilag befejeződött. Nem így történt. A válság folytatódik, és egyhamar nem is lesz vége. A legkeményebb nem mögöttünk van, hanem előttünk, és a következmények súlyosabbak lesznek, mint 1929-ben.
Hozzászólások (2)


11 megjegyzés :

  1. Lord Monckton-t nagyon utálják egyesek, mert hidegfejű, józan ember akit nem lehet diszkreditálni. Így egyetlen út marad, megpróbálják agyonhallgatni.

    Ahová még nem jutottak el egyelőre a kételkedők, megtalálni az összefüggést a pénzügyi világválság és a "zöldek" között, pedig ott van, a vak is látja.

    Az egész zöld hisztéria az első, igazán globális kirablása a nemzetállamoknak, kezdődött Izlanddal, de a legnagyobb bajt Spanyolországban és Olaszországban keverte, a spanyolokat valószínűleg nem lehet már ebből kimenteni.
    A játék lényege az állami garanciavállalások kihasználása volt, egyik napról a másikra kinőttek a földből a "zöld" vállalkozások, hátterük semmi, bankkölcsönt nem kapnak, de a "természetvédő" baloldali kormányok nagyvonalúan felvállalták a garanciát.
    Ezután már csak ki kellett dekkolni az időt amíg a pénz eltűnik a különböző leányvállalatok között és 6 hó usque 2 év múlva jön a csőd és a felszámolás.
    A pénz eltúnt, a garanciára az állam kibocsát államadósság kötvényeket, evvel elodázódik a probléma 3o évig, a bank készpénzállománya meg ennyivel csökken, mert pénz helyett egy harmincéves ígéretet kap.
    A spanyol kormány ezt nagyon rövid alatt olyan mértékben művelte, hogy az ország most roppan bele.

    Minden "zöld" állás amit kreáltak három rendes állásba került. A munkanélküliség 21 %, a 25 év alattiak korcsoportjában 5o % és a nemzetgazdaság teljesen szétzilálva.
    Ebből bújjon ki aki tud.
    Van ennél cifrább is, Obama eddig kb. 8 milliárd dollár garanciát vállalt finn, brazil, francia, spanyol, mexikói, stb, stb cégeknek, amellett hogy 4 milliárd dollárt AJÁNDÉKOZ minden évben Kínának a környezetszennyezés feltakarítására.

    VálaszTörlés
  2. A mérget édességbe célszerű adagolni. :-S
    Álruhát ölteni sem éppen újkeletű trükk (már az ördög is papi csuhába bújt - azóta "látszik ki a lóláb") - mégis rendszerint beválik. :-((

    VálaszTörlés
  3. Ez egyúttal részleges választ ad arra is, hogyan kerültek az államok a bankok fogságába.

    Egyébként nem a bankok a hibásak, a kormányok amelyek elhibázott gazdaságpolitikát folytatnak és másokat is bajbakerítenek vele, a nyakló nélküli költekezés és a felelőtlen adóemelések.

    VálaszTörlés
  4. Annyiban valóban nem hibásak, amennyiben a cápákat sem lehet rászoktatni a spenótra. :-S

    VálaszTörlés
  5. Még nem találkoztam olyan bankkal amelyik népjóléti intézménynek állította volna be magát, de láttam tucatjával olyanokat amelyek a túlszabályozások és a velük kötődő gazdaságpolitika miatt mentek csődbe.

    Egy bank csak annyit tehet, amennyit az állami szabályozás megenged.

    VálaszTörlés
  6. Hát ugye... khmmm... általában.

    VálaszTörlés
  7. ...merhogy errefelé úgy tűnik, az állam annyit szabályozhat, amennyit a bank megenged.

    VálaszTörlés
  8. Aha, a különbség az "ahogy van" és "ahogy kellene legyen" között.

    Nem tudom mennyire lep meg, de Európában nem találsz három bankot, amelyben az illető állam ne rendelkezne jelentős tulajdonrésszel.
    Gondolom ezekután még kevésbé meglepő, hogy a legaljasabbak a francia és osztrák bankok és a mogottük levő államok semmitől sem riadnak vissza az érdekeik érvényesítésére. ez az igazi probléma,
    Ez nem kapitalizmus és a szabad versenyhez semmi köze, ez az üzleti érdek alárendelése a politikának és Európa rákfenéje, mert hosszútávon ez csak bajt okoz mindenkinek.

    VálaszTörlés
  9. Bizony, így van. Miért ragaszkodik az IMF, és az EU egy készenléti hitelért
    Simor András jegybankelnök SZEMÉLYÉHEZ? Vajon???

    VálaszTörlés
  10. Ez a liberális imperializmus. Mondhatnám limberializmus.

    VálaszTörlés
  11. :-D, pontosan,

    És ez a legmocskosabb dolog, mert ez a vérfertőzés maga. A kliens-adófizető állampolgárnak fogalma sincs merre terelik.

    VálaszTörlés