Blogarchívum

2012. augusztus 9., csütörtök

BLIKK.HU: Eltűnt (nem is) egy zsaru is a Hajógyári-szigeten

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/eltunt-egy-zsaru-is-a-hajogyari-szigeten-2101265
2012-08-09 05:00:00
Budapest - Nem csak egyetlen rendőr, az 1995-ben a Dunaparton holtan talált Szabó János (†26) halt erőszakos halált a Hajógyári-szigeten?
HirdetésA Blikk úgy tudja: egy kollégájának, Horváth Istvánnak is nyoma veszett ott. Információink szerint a Pinyó becenevű első kerületi körzeti megbízott 1996-ban tűnt el. A zsarut utoljára a Hajógyári szigeten látták – az akkor utána nyomozó kollégái sem értették, hogyan került szolgálati helyéről a harmadik kerületbe.

Eltűnése azóta is rejtély: a férfi ugyanis rendezett családi körülmények között élt, és alapvetően mindenki jó zsarunak tartotta. A másfél évtizeddel ezelőtti keresésben részt vevő egyik zsarutól megtudtuk: több furcsa körülményre is bukkantak a nyomozás során, melyet a Hajógyári-szigeten történt halálesetek vizsgálata kapcsán most újraindíthatnak.

– István kifejezetten félt a víztől, kizárt, hogy önszántából a folyóba merészkedett volna: így a balesetet, fulladást kizárhattuk. Öngyilkosságra utaló nyomot nem találtunk. Az is furcsa, hogy sem a kolléga holtteste, sem pedig holmijai, fegyvere, más értéktárgya nem került elő – nyilatkozta a Blikknek a nyugállományú rendőrtiszt, s hozzátette, volt olyan tanúvallomás, amely szerint valamilyen magánakciója vitte az eltűnt rendőrt a szigetre, nem kizárt, hogy valaki megfigyeléssel bízta meg.

Ez már csak azért is valószínű, mert a férfi dolgozott egy biztonsági cégnek is eltűnése idején. Az adatgyűjtés során később ez a nyom kihűlt, de Horváth kollégái szerint nagy valószínűséggel emiatt veszthette életét. Családja feltételezése szerint valaki meggyilkolhatta, holttestét pedig eltüntették.

Kapcsolódó cikkek

17 év után kiderülhet, ki a hajógyári rendőrgyilkosa

A Hajógyári-szigetre indult a rendőr, hátizsákjában a szolgálati pisztolyával

Mint arról a Blikk beszámolt, a nyomozók a Hajógyári-szigeten diszkókat üzemeltető V. Lászlóval összefüggésben indult rendőri korrupciós botrány kapcsán minden gyanús, a szigeten eredménytelenül lezárt nyomozást átvizsgálnak. Úgy tudjuk, az éjszaka császárának és társainak lebukása miatt vették elő a fejbe lőtt, majd vízbe dobott Szabó aktáját, és folytathatják a Horváth István utáni nyomozást is.

K. Sz.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése