Blogarchívum

2012. július 26., csütörtök

MNO: Hírek Magyarországról angol nyelven

http://mno.hu/media/hirek-magyarorszagrol-angol-nyelven-1094683
A legfontosabb magyarországi híreket közvetíti angol nyelvű hangalámondással a július 30-án induló új műsor Duna World – News címmel – mondta el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) csütörtökön.

A minden hétköznap este 9 óra 20 perckor jelentkező, háromperces összeállítás magyar vonatkozású közéleti, kulturális és tudományos hírekről tájékoztatja a nézőket. A Duna World – News a közmédia egy olyan önálló hírműsora, amely az észak-amerikai, dél-amerikai, ausztráliai és európai, nem magyar ajkú közönség számára készül.

A pergő, színes hírműsor Magyarországon készül, az adást másnap három alkalommal, a tengeren túli idősávokhoz alkalmazkodva (2.55-kor, 4.55-kor, valamint 10.55-kor) ismétli meg a Duna World csatorna – mondta el az MTVA.




8 megjegyzés :

  1. A Duna-World 14 óra anyagot forgatott a jubitáborban, ez 1 órára lesz összevágva. A producer az a srác aki a Hópárduc talpra állt készítette Erőss Zsoltról.

    VálaszTörlés
  2. A Duna World bejött.
    Erröl mit sem tudok:
    ...a Hópárduc talpra állt készítette Erőss Zsoltról.

    VálaszTörlés
  3. Ez igen! A 3 percnyi műsoridő viszont elég gyenge.
    Az Erdély.mán olvastam egy nagyon rossz jegyzetet Erőss Zsolt legutóbbi csúcskísérletéről. Valamelyik csapattag - ha megérdemli egyáltalán ezt a jelzőt - írt egy bulvárnak szánt cikket, ami főleg lustaságról és cserbenhagyásról szólt. Aztán rászóltak és eldugult szerencsére.
    Hanem Erőss Zsolt már két olyan komoly figyelmeztetést kapott a Hegyek Szellemétől, hogy attól tartok, a harmadiknál ottmarad. :-(

    VálaszTörlés
  4. Tudod, Katica, a Tátrában baleset érte és amputálni kellett a fél lábát. Így indult neki műlábbal ismét valamelyik hegycsúcsnak.

    VálaszTörlés
  5. Amikor megtudta hogy nyomorék marad egyik lábára, ő határozta el hogy levágatja, mert műlábbal még tud mászni, de nyomorékon már nem.
    A Hópárducok egy elit, nemhivatalos alpinista társaság, nem ismerem a pontos feltételeit, de több 8ooo méter fölötti csúcs meghódítása az egyik alapfeltétele.

    A Hópárduc talpra állt egy fiatal dokumentumfilmes srác, Tősér Ádám, készítette és Zsolt felépüléséről és rehabilitációjáról szól.

    VálaszTörlés
  6. MOST mán értem, söt, emlékszem is halványan az esetre.

    Köszönöm, Te Kis Ólevendula, hogy megszántál, ha nagy leszek, meghálálom. Pusz.
    Idevág: van egy idös, ötvenhatos levelezötársam: már a Szabadságharc elött amputálták töböl a jobb lábát. Egyetemre járt, amikor kitörtek a harcok, gyógyszert szállított Bécsböl a dicsöséges 11 nap alatt. Letartóztatása elöl - Szülei figyelmeztetésére -elhagyta Magyarországot, Münchenbe, majd Mainz-ba menekült, kibernetikusnak tanult.
    Erdélyben találkoztunk, tavaly: 3 protézise van: egy - a mindennapokhoz, autóvezetéshez. Egy - úszáshoz és egy - hegymászáshoz.

    79 éves.

    Bámulatos akaraterö s minderröl soha egy szó sem esik; ugyanazokat a mindennapokat éli nagy családja körében, mint mi, mindnyájan.

    VálaszTörlés
  7. Ilyen embereket tudok tisztelni nagyon!

    VálaszTörlés